Új hozzászólás Aktív témák

  • tome.jr

    addikt

    válasz BandiHUN #4200 üzenetére

    Hát igen, az ős BL1 hangulatot Arid Badlands, Skag Gully és Arid Hills adta a sziklás kopár tájaival. Nekem már Headstone Mine kilógott a sorból, azt annyira nem szerettem. Ezen kívül még volt pár helyszín ami nagyon bejött (Eridian Promontory, Old Haven, Trash Coast, Krom's Canyon). Mikor elkezdtem a BL2-t akkor a BL1 alaphangulata nagyon hiányzott. Ekkor mondtam le az előrendelésemet. Aztán kíváncsiságból csak végig akartam vinni és Sanctuary-tól kezdve viszont úgy felpörgött, hogy nem bírtam abbahagyni. El is mentem a boltba és a lemondott előrendelést átvettem. Miután elfogadtam, hogy más a hangulat mint BL1-ben és már nem is kerestem benne azt, utána jöttem rá, hogy végülis ez sokkal jobb mint az első rész. Minden szempontból. A kezdeti furcsaságok (menü, weapon prof, stb) amiket hátránynak éreztem, később előnnyé váltak. Összességében egy színesebb, nyüzsgőbb, látványosabb világot kaptunk. Nekem ez jobban tetszik.

    Nálam Sanctuary Hole, Fridge, Caustic Caverns, Fink' Slaughterhouse környéke a játék csúcspontja, utána Highlands, Tundra Express, WEP még tartja a szintet de már nem annyira jó mint az előzőek, aztán Dust, Lychwood, Arid Nexus még egy-egy kiugróan jól sikerült rész és a vége sajnos itt is el lett cseszve Eridium Blight és Hero's Pass személyében. Arid Nexus az egyik legnagyobb ötlet szerintem a játékban. Visszacsempészte az igazi esszenciális BL1 hangulatot igaz már egy felturbózott megjelenéssel. Bonehead 2.0 szinte adta magát, hogy ott legyen a helyén. Az a mapot centiről centire bejártam annyira le voltam tőle nyűgözve.

    Én nem érzem a lélektelenséget a játékban. Inkább azt érzem amit Pitchford mondott már több fórumon is, hogy beleadták a játékba szívüket, lelküket. Nagyon sokat fejlődött a játék az első részhez képest, látszik, hogy próbáltak mindenen csiszolni, jobbá tenni. Én egységesnek érzem a második részt, nincsenek benne stílusbeli törések (a végét leszámítva) az eltérő helyszínek ellenére sem. Míg BL1-ben viszonylag korán Dahl Headland-nál véget ért az igazi BL1 feeling, addig itt ezt csak a legvégén Eridium Blight-nál éreztem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák