Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz TeeJay #20197 üzenetére

    "olvastam hogy libtorrent alapú és sajnos 16-64kbájt méretben írja ki a fájlokat ami meg nem tesz jót az SSD-nek"

    Arra mit írtak, hogy ez milyen formában és mértékben változtatja me egy SSD élettartamát? Van egy ismerősöm ő még a böngésző temp mappáját is a HDD-re akarta helyezni, meg a vírusírtónak is az ideiglenes mappáját azért hogy kímélje.
    Kis mértékben de én még torrentezem is SSD-re - 850 evo 120gb-os - viszonylg keveset töltök rá és kisebb méretűt. Van HDD a gépben de ha a seedelés letöltés miatt megy akkor hangos a gép így meg kb. nincs hangja, úgy állítottam be, ha nem használja semmi a HDD-t akkor 10 perc múlva leáll.
    Nagyméretű torrenteket egy nem lakószobában lévő régi notira szedem, ami ritkábban van bekapcsolva ezért lassabban is telik le a kötelező seed idő - tré a netem inkább az idő számít.
    Win reinstall kb. hobbi nálam 2-3 havonta megejtem, sima tiszta telepítéssel - integrált lemezképből legalább az update-el ne legyen gondom. Igy állok bő két év használat után 14 TB írásnál. Aida 64-el néztem az élettartam 94%-os - egyéb program 100%-ot ír -
    Anno - 2015 március vége - mikor vettem ezt a 120-as SSD-t annyiba került kb. mint most ennek a nagytestvére a 250GB-os.
    Konklúzió: 5 év garanci van rá ha jól tudom, szerintem fölösleges rajta feszengeni HASZNÁLNI KELL, aztán ha meghal 5 éven belül akkor cserélni gariban - az írási garanciára figyelni kell, az enyémnél ha igaz 75 TB - 2 év után járok 14 TB-nál mint írtam, ha pedig garanci után akkor annyi idő, 5+ év eltelte - venni egy újat és jobbat, nagyobbat olcsóbban. Nem a fogyasztói társadalamat akarom támogatni de ha már van egy csendes és gyors adattárja az embernek akkor használja.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák