Új hozzászólás Aktív témák

  • sztanozs

    veterán

    válasz perempe #12551 üzenetére

    Angolul tudom, de remélem megtalálod magyarul a megfelelőjét:
    Az összes torrentet tartalmazó könyvtárra:
    - Jobb gomb > Properties opció > Security tab > Advanced gomb > Owner Tab
    - Edit > Other Users & Groups > saját magad hozzáadása (vagy akár Administartors, ha admin avgy a gépen) > Ok gomb - mninden fájlra átveszed a tulajdon osságot magadra
    - Vissza a permission fülre > Change Permission > Inheritable mellől pipa ki és utána be (alaphelyzetbe állítja a jogokat a könyvtáron)
    - Add gomb (még mindig a Permission fülön) - Location-nál leellenőrizni, hogy a saját gép van kiválasztva (domain környezetben érdekes csak), majd Everyone (Mindenki) hozzáadása Full Control joggal. Ezután bármilyen gépen bárki tudja a fájlokat olvasni/írni.

    +1 - A temp könyvtár ne legyen 'speciális' könyvtárban, olyan aminek saját jogosultságai vannak (Users, Program Files, Program Data, Windows), mert mozgatásnál (move files from temp to download dir) a jogok nem állítódnak át a fogadó könyvtár jogaira, hanem a fájl viszi magával az eredetit. Ami lehet tenni:
    0) Ne használj temp könyvtárat (csak temp fájl kiterjesztést) - de sokaknak zavaró lehet, hogy a download könyvtárban vannak félkész fájlok.
    1) Temp könyvtárat létrehozni a gyökérben, jogosultságait ellenőrizni, majd beállítani a torrent kliensben, ekkor a fájlok ugyan nem kapják meg a fogadó könyvtár jogait, de legalább használható jogokkal rendelkeznek
    2) Temp és Download könyvtár legyen másik meghajtón/partíción. Ilyenkor nem tényleges fájlmozgatás van, hanem copy+delete. Ekkor a fájl a célmappa jogai kapja meg - viszont a másolás nem azonnali, hanem függ a lemez(ek) sebességétől.

    JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

Új hozzászólás Aktív témák