Aktív témák
-
slayerenkala
tag
Üdv!
Gépem:
ASROCK A780ghx/128m
AMD phenom II x3 720
XFX radeon hd 4870 512mb (factory overclocked)
kingmax ddr2 2gb 1066mhz
gigabyte superb 460w
hitachi 500gbAz volna a kérdésem hogy ha itt újitani kéne, akkor szerintetek mit kéne cserélni?
xp-t használok egyenlőre, de gondolkozom a win7-en mivel talán jobban kihasználná a gépem.A procim 4 magosítható de csak 2.8ghz-ig megy, ha emelni próbálom akkor nem nagyon akar indulni a gép.
3 magosan pedig 3.1ghz 1.35v-al.
Ramidőzítés nem tudom hogy számít-e, azokhoz nem értek.Mintha a cpu huzná vissza a vga-t.
-
RootRulez
félisten
válasz slayerenkala #44851 üzenetére
Ez a gép nagyon jó és elég szinte mindenhez, én max még 2 GB ramot tennék bele, oszt had szóljon
═════════════════════════════════════════
-
slayerenkala
tag
válasz RootRulez #44852 üzenetére
Hát igen, csak most nagyon felmentek a ramok, nyáron még ezt a 2 gb-ot max 6kért vettem újonnan boltba most meg ilyenkor 10-11k... röhejes árak
Amúgy azt nem értem hogy miért nem birom tovább húzni a procimat, másnak simán megy fesz emelés nélkül 3.2-n vagy 3.4-en plusz kis fesszel.
[ Szerkesztve ]
-
Csabee.
nagyúr
válasz slayerenkala #44853 üzenetére
Az alaplapod miatt szerintem. Nekem is volt ilyen gondom még anno egy tuning core2duo-s procim volt, de az asus alaplapommal akkoriban semmit nem lehetett kezdeni vele!
Üdv: Csabee.
-
RootRulez
félisten
válasz slayerenkala #44853 üzenetére
Nemigen lesznek olcsóbbak a ddr2es ramok most már szerintem Szépen lassan rávezetik az embereket a ddr3ra
-
Shono
aktív tag
Üdv!
Egy ilyen gép kb. milyen szerver teljesítménnyel bírna:
Intel E6700 processzor
8GB memória
RAID1 tömbben 2x80GB tárhely
1Gbit/s sávszélességű hálózat
Cél: Linux Apache MySQL PHP környezeten alapuló közösségi portál. Konkrét kérdés, stabil infrastruktúra esetén:
- max szimultán kapcsolat?
- ez esetben várható válaszidő?Előre is THX!!!
-
Speeedfire
félisten
-
slayerenkala
tag
válasz Csabee. #44854 üzenetére
Most így elkezdtem megnézni a dolgokat, akkor a jelenlegi alaplapom helyett lehet kéne vennem egy eleve am3-as foglalatos alaplapot mert ez ugye am2+ és akkor vennék ddr3-as ramot bele.( a 2gb-os változat ddr3-ból annyi mint a ddr2 kb)
Mostmár csak lapot kéne eldönteni milyet... azt lehet megérdeklődöm másik topikba
És így talán többre vinném a procimmal.
Köszönöm a válaszokat!
-
RootRulez
félisten
válasz Speeedfire #44857 üzenetére
Azért kell AMD-t választani
slayerenkala
Biostar TA790GX A3+ 5.x-et tudnám ajánlani, nekem bevált. Szereti a tuningot és a többmagosítást is, az extrém BIOS-okról nem is beszélve...[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
válasz RootRulez #44860 üzenetére
egyelőre maradok az adataimnál található konfig mellett
fölös zsém nincs fejleszteni, meg egyelőre nem is áll szándékomban
még 1 évet szerintem bőven kihúzok vele
utána majd jöhet a 4-8 magos konfigFotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
RootRulez
félisten
válasz slayerenkala #44862 üzenetére
Azt sajna nem tudom Én is kéz alól vettem itt PH-n...
-
Shono
aktív tag
válasz Speeedfire #44858 üzenetére
Keresem de, nem nagyon találok ilyet.
Mégis 10-es vagy 100-as nagyságrendben gondolkozzak?[ Szerkesztve ]
-
Tompo92
senior tag
Hali emberek van egy ASUS M2N-E SLI alaplapom és ehez keresem a legujjabb bios frissítést de én sehol a jo életbe nem találtam eddig valaki tudna mutatni eggyet?
Üdv:Tompo92
-
veterán
válasz Tompo92 #44865 üzenetére
Most megy az oldal.
http://asus.com/product.aspx?P_ID=NJ8fkR6ufRM9XvFC
Ha nálad nem megy, akkor ott van valami gond, nem az Asusnál.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
gyáliSanyi
őstag
Multiplayerbe vannak olyan játékosok akiknek szinte 1 a pingjük, de hogy csinálják?
Valami különleges router kell hozzá?
(Ha esetleg van rá topic, amit én nem találtam azt is szívesen veszem.)Live poor, die rich.
-
Csabee.
nagyúr
-
Thrawn
félisten
Hekkelt Windowshoz nincs support, még ezen a fórumon sem...
[ Szerkesztve ]
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
VinoRosso
veterán
Hali!
Virtual boxhoz tartozó osztott mappát hol találom a virtualizált OS-en belül?
-
Hunreal
tag
Sziasztok!
Azonnali segítségre lenne szükségem! A lényeg: A számítógép véletlenszerűen újraindul. Az eseménynaplóban pedig ezt írja ki:
Kernel-Power 41
"A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása."Kritikus 2009.12.12. 20:53:46 Kernel-Power 41 (63)
Kritikus 2009.12.11. 22:12:39 Kernel-Power 41 (63)
Kritikus 2009.12.11. 21:41:25 Kernel-Power 41 (63)
Kritikus 2009.12.11. 20:40:05 Kernel-Power 41 (63)
Kritikus 2009.12.11. 20:19:58 Kernel-Power 41 (63)
Kritikus 2009.12.10. 13:07:19 Kernel-Power 41 (63)
Kritikus 2009.12.08. 19:17:20 Kernel-Power 41 (63)- EventData
BugcheckCode 0
BugcheckParameter1 0x0
BugcheckParameter2 0x0
BugcheckParameter3 0x0
BugcheckParameter4 0x0
SleepInProgress false
PowerButtonTimestamp 0Konfig:
Gigabyte ma770-ds3
ASUS 450W táp
Amd X2 6400
4 giga ram
Ati 4850 512
Oprendszer: Win7 ult. 64Legújabb bios, driverek stb.. Táppal, memóriával is minden oké. Vista alatt kifogástalanul müködött minden, de amióta a W7 van fent azóta ezzel játszik.
Ha van ötlet, akkor kivele!
Üdv, HuNReal
[ Szerkesztve ]
-
vlcsko82
senior tag
-
VaniliásRönk
nagyúr
Visszahoztak egy HDD-t, hogy egy restartot követően többet nem látta a gép, valóban fel sem pörög, HD Sentinel szerint viszont absz. semmi baja nem volt, menyire valószínű, hogy külső behatás nélkül csak így elhalálozik egy HDD egy restart közben?
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Hunreal #44879 üzenetére
Én is azt a hibajelenséget találtam egy másik fórumon, amit joe2005: [link]
"It should be a driver problem, please update your BIOS and driver from the computer manufacturer's website. You can also test it in Device Clean Boot mode:
Device Clean Boot
=================
1. Click Start, type "devmgmt.msc" (without quotation marks) in the Search bar and press Enter.
2. Expand "Sound, video and game controllers".
3. Right click on your sound card and then click "Properties.
4. In the dropdown menu of Device Usage, please choose "Do not use this device (disable)" and click OK.
5. Please use the same method to disable other dubious hardware such as: internal modem, network card and CD-R drive. Please note some devices such as video adapter are not available to be disabled.Please check the results.
You can upload the minidump file to http://skydrive.live.com/.
According to the Petkun minidump, it was caused by a Vista driver and it did not indicate which driver it is."
Sk8erPeter
-
FRENK1988
veterán
Hogyan tudom megcsinálni, hogy PC-n és a Telefonon is ha a Fórumra lépek be legyek jelentkezve?
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
FRENK1988
veterán
válasz VaniliásRönk #44882 üzenetére
Zárlat vagy tuláram hatására bármikor. Sajnos
(#44876) Thrawn:[ Szerkesztve ]
-
Pítőr
aktív tag
Sziasztok.
Nem tudom, jó helyre írok-e, ezért kérlek igazítsatok útba, ha nem.
Nekem olyan problémám lenne, amelyre megoldást kéne találni, hogy hogy tudok több d-sub bemenetet egy d-sub kimenetté alakítani úgy, hogy valamilyen kapcsolóval váltogathassak a bemenetek között.
Válaszokat előre is köszönöm.http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=P%EDt%F5r
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz VaniliásRönk #44882 üzenetére
Gondolom kamu. Persze szélsőséges esetben elképzelhető, de inkább azt tartom valószínűnek, hogy menetközben csesztették a tápcsatlakozót, vagy ehhez hasonló.
Bevallom férfiasan, kiskoromban, nagyon kezdőként tönkrecsesztem egy vinyót úgy, hogy menetközben, áram alatt akartam csatlakoztatni a tápcsatit a megfelelő helyre. Persze bizonytalan érintkezés után a vinyó elektronikája elk×ródott. Ezt követően visszavittük a vinyót, és azt mondtuk a boltban, hogy egyszerűen nem akar indulni, BIOS-ban egyáltalán nem látszik. Elhitték, kicserélték, jól jártam. Kicsit hasonló a helyzet, nem? (persze aztán az is lehet, hogy a vevőnek van igaza (mint mindig ), és nem követett el semmiféle gonoszságot )Szerk.: természetesen ha alapból szar a tápegység, ami a gépben van, akkor elkövethet ahhoz hasonló gazságokat, mint a vinyó tönkrevágása. A fenti állítás akkor igaz, ha a tápegységgel nincs gond.
Milyen vinyóról van szó egyébként? Léteznek olyan típusok, amik eleve szériahibásak. De mondjuk akkor meg nyilván erről tudnátok.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz FRENK1988 #44885 üzenetére
Ez világos, nekem is ez volt az első gondolatom, de mivel égésnyom nincs rajta... , csak az érdekelne, hogy ilyesmi enélkül is elő szokott-e fordulni, puszta kíváncsiság.
#44887 Sk8erPeter: Alaplapot már végeztem ki , HDD-t még nem, ilyen tapasztalatom még nem volt. Ennyire hülyének nem nézett ki a kedves vevő, dehát csináltam kapitális baromságot magam is, az említett alaplapkivégzésen kívül is.
Szerk.: A tápegységre rákérdeztem, állítólag nem volt gagyi (persze kinek mi az...), egyébként egy Samsung SP80-asról van szó. (SP0812N)
[ Szerkesztve ]
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
FRENK1988
veterán
válasz VaniliásRönk #44888 üzenetére
Hát akkor ilyen lehetetlen. De ilyet nem szabad mondani de nekem régen egy 40-gb-s szépen elhalálozott egy újrainditás alkalmával
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz VaniliásRönk #44888 üzenetére
"Ennyire hülyének nem nézett ki a kedves vevő" No de a gyereke lehet ennyire hülye. Mint amilyen én is voltam még kezdőként, gyerekkorában az ember lehet, hogy nincs feltétlenül tisztában a hasonló esetek következményével, amíg nem volt ilyen tapasztalata Na, akkor egy életre megtanultam, mit jelenthet az áramellátás és az érintkezés bizonytalansága hardvernél.
Szerk.:
"A tápegységre rákérdeztem, állítólag nem volt gagyi" Ez a konkrét típusa?(#44889) FRENK1988: "Hát akkor ilyen lehetetlen." Nem lehetetlen, ha valaki b@sztatja a tápcsatlakozót működés közben, lásd korábbi hsz-em.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz Sk8erPeter #44887 üzenetére
Egyébként nem eladó vagyok, csak eladtam egy feleslegessé vált HDD-t.
#44890: A gyerekre nem kérdeztem rá, majd legközelebb ha így járok...
Szerk.: Nem firtattam annyira, ha azt mondja, minőségi LC Power vagy HKC akkor sem vághatom rá, hogy akkor biztosan az végezte ki.
Különben is volt akkor elég bajom a vevőkkel, valami vén... kedves idős úr azzal akart visszavásároltatni egy Freezert, hogy nem fér el a chipsethűtőt mellett. Mivel elkottyintotta mikor átadtam, hogy milyen alaplapja van, utánanéztem, és persze hazugság volt, szóval megszívta.[ Szerkesztve ]
-
Raveace77
csendes tag
Sziasztok. Kis gondom lenne. d particion volt vista, de nem használom, viszont sok adatom van rajta, és nem tudom elmenteni őket sehova, formattálás kilöve. Törölnöm kéne a pagefile.sys és a hiberfil.sys fileokat. Unlockerrel nem megy, intézöbe nem látom a fileokat, hiába állitom be a rejtett fileok megjelenitését. Előre is köszi.
-
Gaaabeeesz
senior tag
ÜDv.
Érdeklődnék,hogyha a 64bites Vista ezt a problémát írja ki, mi a teendő!?
Találkozott már vele valaki?nvlddmkm hiba..
elsötétül a képernyő, és utána megjavul.
Filmnézés közben is ezt dobja ki, szóval filmet sem tudok nézni.
3D-s tesztek befagynak.
Ez VGA hiba?
Drivert már próbáltam többet is, egy 9800M Gs-ről van szó.
Előre is köszi a választ!
Esetleg próbáljam meg a Win7-et?Üdv, Gabesz
-
vlcsko82
senior tag
válasz VaniliásRönk #44891 üzenetére
A HKC tápok csak látszólag minőségiek!Néz utána you tube-on (Pl.:HKC550W)
"...és isten mondá a 8-ik napon: -Oké Murphy, te győztél!"
Aktív témák
- Katana GF66 11UE 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Logitech G PRO HERO Wireless (910-005272)
- Be Quiet Silent Loop 2 RGB Vízhűtés
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 2,5 év gari
- Latitude 7430 2-in-1 14" FHD IPS kihajtható érintő i5-1235U 16GB 512GB NVMe IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest