Aktív témák
-
veterán
válasz vmaxter #44599 üzenetére
hát ha sentinel nem mond hibát akkor érdekes. (monjuk én is ezt javasoltam vola ) ebben az esetben valami driver vagy egyéb parára tippelek. Nincs nem felismert hardvered? Esetleg bios frissítés nincs a lapodhoz?
szerk: a ciripelő hang az esetek többségében nem jelent túl jót. De ha már 2 éve megy...
[ Szerkesztve ]
-
SzalaiG
addikt
Hy!
Egyik napról a másikra elment minden hang a gépemről. Se Bsplayer, se youtube se winamp. Pedig tesztnél szól a fülhallgató jobb és bal oldala...
-
SzalaiG
addikt
Az újratelepítés megoldotta, de mitől tűnt el?
-
kricsi81
senior tag
Hello
Xp alatt tudja valaki, hogy hogy lehet azt elérni, hogyha több felhasználó van, és a géphez van kötve egy nyomtató, hogy csak korlátozott számú felhasználó nyomtathasson a nyomtatóval?
köszikovacsrichard.hu
-
djpoti
aktív tag
Sziasztok!
Kérdésem az lenne, hogy értékelésnél, hogyan tudok piros betűvel kiemelni, sajnos én nem jöttem rá.
Válaszokat előre is köszönöm!Üdv!
-
mg105
senior tag
sziasztok!
ha mirror-ban van két vinyó, és az egyiket fogom, és átviszem haverhoz, rádugom a gépre raid nélkül, működni fog rendesen és látok rajta mindent? aztán otthon újraépítem a raidet a hurcibált vinyó adataival?
köszi -
amargo
addikt
Sziasztok!
Kérdésem a következő: adott egy windows-os gép ami több IP címmel rendelkezik és egy kliens FTP program. Miként tudom beállítani, hogy FTP esetén csak egy és mindig azon az IP címen keresztül menjen ki?
Köszönettel
amargo“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
sto1911
veterán
válasz amargo #44616 üzenetére
Az FTP szerveren belul tudod megadni, hogy melyik cimen hallgasson. Ez defaultbol az any available address, de tudod valtoztatni.
Ha nincs meg, akkor a prog nevet ird meg.Ja, most latom, hogy neked kliensed van, es kifele. De akkor meg nem ertem a kerdest
[ Szerkesztve ]
-
Louies
aktív tag
Hi all!
Lenne egy olyan kérdésem,h cmos clear után az alaplapi USBk, kapnak áramot (világítanak az eszközök), de adatot nem mennek át és nem ismer fel semmit. Mi lehet az oka?
üdv''Okos ember leírja, ha érdekeset hall, a buta nem, mert azt hiszi, meg tudja jegyezni.''
-
envy06
tag
sziasztok öszeállítottam 1 gépet! szerintetek? valamit változtatnátok rajta?
Alaplap Gigabyte Intel LGA1156 P55-UD3
Processzor Intel LGA1156 Core i7 860 2.8 GHz
Memória 1 Kingston DDR3 1333MHz 2GB KIT (2x1GB) CL9
Winchester 1 Samsung 640GB 7200rpm SATA2 16MB DVD író ASUS DRW-22B2ST SATA fekete OEM
Monitor vezérlõ Gigabyte PCIE nVidia GTX260 896MB N26SO-896I
Ház Gigabyte Luxo M1000 fekete
Tápegység Chieftec 550W DT550A2köszi
-
Tompo92
senior tag
Hali srácok!!
Vettem egy amd athlon 6400+ os procit beszereltem..ésa windowsba a rendszernél megnéztem és ez van kiirva: "AMD processor model unknow"
Ez az unknow dolog hátráltat valamit a müködésébeen?Üdv:Tompo92
-
envy06
tag
vagy ezt nem ide kellett volna írnom?
-
marsu
veterán
válasz envy06 #44623 üzenetére
Szia!
Lehet, hogy a Milyen asztali gépet vegyek? topikban hamarabb kapsz rá választ ...
Press any key to continue ...
-
psyho777
tag
-
psyho777
tag
válasz amargo #44627 üzenetére
hali hálózati rendszergazda vagyok... ird le kicsit bővebben a hiba okát és körülményeit mert ez hogy több ip cim miert nem ugyanazon megy ki kicsit kevés....
Nemtudok helyesen irni, kéretik mindenkitől ne szivasson ezzel!!! BRUTAL NUTRITION ...,,The easy day was yesterday˝... || pls válaszolni a pm-ekre ...||
-
psyho777
tag
myip.hu kicsit egyszerübb és magyar érthetőbb.. egyébként a böngészödben is be lehet álitani szerintemm... az meg hogy több ip ről megy ki lehet hogy több háló kari van benne.. bár nemhiszem... egyébként amit linkeltél meg amit énis nem az ipt fixálja hanem a dinamikus cimhez rendel egy domaint amit x időként ujra lekér és igy egy domain alól elérhető mindig a gép.. semmi köze a fix ip hez...
Nemtudok helyesen irni, kéretik mindenkitől ne szivasson ezzel!!! BRUTAL NUTRITION ...,,The easy day was yesterday˝... || pls válaszolni a pm-ekre ...||
-
olloczky
senior tag
Hello
Hogy tudom felrakni az Ez flash 2 programot? mert egy leírás szerint, ez kéne, hogy frissítsem a Biosomat (Asus P5S-MX SE) amit a Tools menüpontban találok. De nincs Tools menü, nem hogy EZ flash..
üdv: olloczky
Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!
-
Tompo92
senior tag
Értemde befolyásolja a müködését? mert megy faszán eddig nem volt probléma..
-
Gabás
addikt
válasz psyho777 #44630 üzenetére
és ki mondta, hogy az IP-t "fixálja"? Két lehetőséget írtam, és mindkettővel megvalósítható, amit kért.
Az lehet, hogy neked egyszerűbb a myip.hu, viszont van, akinek a rendelkezésre állás egy "csöppet" fontosabb (nem beszélve arról, hogy sok router támogatja a dyndns-t, így nem kell külön klienset telepíteni)[ Szerkesztve ]
-
psyho777
tag
válasz olloczky #44631 üzenetére
nem a program fogja flashelni a biost... hanem a bios amit kiteszel floppyra.. utána a régi biosodat átlővöd alapértelmezettre... és utánna frissited..
itt van hogy kell frisiteni:
Update:1. Reboot.
2. Press (tap) <DEL> during POST (Power-On Self Test) to enter BIOS Setup.
3. Load BIOS Defaults (press <F5>).
4. Insert the USB Flash Disk containing the BIOS file P5BDxxxx.ROM. (Note that the USB Flash Disk has to be inserted before boot to enter BIOS, otherwise it won't be detected).
5. Save and Exit <F10>. (BIOS will now restart).
6. During BIOS restart, press <DEL> to enter BIOS Setup again.
7. Under Tools menu, select ASUS EZ Flash 2. It may take 20 seconds for the drives to show up. Select a drive in the left pane <Tab>. Use <Up> and <Down> arrows and <Enter> to select a drive. If you don't see the BIOS file in the right pane, check the other drives. Note that the drive letters are not the same here as in Windows and that no HDD's (NTFS devices) are shown here.
8. Select the BIOS file (e.g. P5BD1101.ROM) and press <Enter> to start flashing. Supervise the update, which includes the following stages: Erasing - Flashing (writing) - Verification. BIOS will automatically restart when the update is ready.
9. Disconnect the USB Flash Disk before/during the restart.
10. Perform a C.P.R. (CPU Parameter Recall) which resets the chipset. Power down, remove power cord from the PSU for 2 minutes and then power up.
11. Enter BIOS and load BIOS Defaults <F5> again.
12. Reenter your preferred BIOS settings - if you are using AHCI or RAID mode, don't forget to set 'Configure SATA as' to [AHCI / RAID]. Also remember the settings for the JMicron Controller, Audio and Memory Voltage. Check also that the Boot Device Priority is ok.
13. Save and Exit <F10> (automatic restart).
14. Press <DEL> to enter BIOS Setup and make a final check that all BIOS settings are ok. Save any changes.Nemtudok helyesen irni, kéretik mindenkitől ne szivasson ezzel!!! BRUTAL NUTRITION ...,,The easy day was yesterday˝... || pls válaszolni a pm-ekre ...||
-
psyho777
tag
de neki az a baja hogy más ip ről megy ki. és ha pl VPN en keresztül van csatlakozva egy add tartományba ahol ftp kiszolgáló van ott általában ip re korlátozzák a csatlakozást... biztonsági okokból.. ő nem kiszolgáló hanem kliens.. asszem.. de minyndjárt visszaolvasok..
igen. ftp kliens program..
"öbb IP címmel rendelkezik és egy kliens FTP program. Miként tudom beállítani, hogy FTP esetén csak egy és mindig azon az IP címen keresztül menjen ki?"
[ Szerkesztve ]
-
paleszx51
csendes tag
Hali!
Az a nagy problémám, hogy vettem egy dvd felvevőt, plusz az upc digitális előfizetését. A felveőre szükségem lenne, mivel az upc doboza is tud felvenni, de kiírni már nem, és elég aprócsak a hddje. Scart kábellel a felvevő ment a tévébe, a box meg a felvevőbe. (ugye ott volt egy dekódernek szánt bemenet) Készülékek be, és természetesen nem működött x3 az upc csak akkor volt használható, ha a felvevőt kikapcsolom, a felvevőnél meg bekapcsolt állapotban se kép se hang. Akinek van valami ötlete azt szívesen várom xD Előre is thx -
olloczky
senior tag
-
psyho777
tag
válasz olloczky #44637 üzenetére
most akkor te a programra panaszkodsz hogy nemtudja neked rfátenni a pendrivera?? vagy mivan??:S:S én kkicsit belegabajodtam.. ha a bios látja a pendriveot akk szerintem csak az új biost rá kell másolni és ujrainditos és flashelsz.. vagy te most win alol akarod???( egyáltalán lehet innen?? )
-
olloczky
senior tag
válasz psyho777 #44638 üzenetére
dehogy win alól akarom..van egy ilyen pont, hogy:
7. Under Tools menu, select ASUS EZ Flash 2. It may take 20 seconds for the drives to show up. Select a drive in the left pane <Tab>. Use <Up> and <Down> arrows and <Enter> to select a drive. If you don't see the BIOS file in the right pane, check the other drives. Note that the drive letters are not the same here as in Windows and that no HDD's (NTFS devices) are shown here.
(és ez BIOS-on belül)..de mivel nincs Tools menü nem tallózhatom be az új biost.. érted már?
Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!
-
psyho777
tag
válasz olloczky #44640 üzenetére
neharagudj nem tudom 100% ra a választ nem akarok hülyeséget mondani de ide nézz be itt tuti hogy tudnak segiteni ||Azonnali alaplapos kérdések órája||
Minden jót!!!
-
amargo
addikt
válasz psyho777 #44628 üzenetére
Szia,
Egy szerver gépről van szó, ami több szervergéppel tarja a kapcsolatot, mindegyikhez külön IP-vel kapcsolódik és külön hálókártyával is. Viszont fut egy ftp program (kliens), ami adatokat dolgoz fel és küldi el az egyik szervergépnek (szerver). És itt kellene megadni valahogy, hogy ez a program azon az IP-n menjen ki, mert ha másikon megy, akkor nem fogja látni a szervergépet azaz nem lesz a tartományában és csak hibákat dobál, hogy nem találja.(#44629) Gabás: Ezt nem egészen értem miként képzelted, egy publikus címnél én is használóm, de én egészen más dolgot gondoltam vagy csak nem értek hozzá, hogy ezzel is meglehet csinálni.
Szerk:
(#44635) psyho777: Igen jól érted a helyzetet. Én a másik irányról kérdezek. És biztonsági okok miatt van így.[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
rii
nagyúr
valaki el tudja mondani, hogy kell BIOS-t frissíteni? ... lépésről-lépésére?
2102-BIOS-Asus_P5Q_PRO_for_MAC_OS_X_&_all_OS__incl._by_Juzzi..ROM
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
sto1911
veterán
válasz amargo #44642 üzenetére
Na igy mar vilagosabb.
Sztem amikor az FTP el akar erni egy cimet, akkor a gep megnezi, hogy adott cimet, tartomanyt melyik halokartyan keresztul eri el. Ugye?
Ha nem megy, akkor akar a routolassal is lehet gond.De sztem ahogy FTP szerverben, ugy talan a kliensben is be lehet ilyet allitani.
-
amargo
addikt
válasz sto1911 #44644 üzenetére
Én is erre gondoltam, de aki ilyenekkel foglalkozik beteg az én tudásom meg idáig tejed. Mert ezek után jön a kérdés, hogyan lehet beállítani, no erre már a választ nem tudom.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Karha
csendes tag
Hello!
Az lenne az én nagy broblémám, hogy a képernyő befagy és úgymarad, de a gép megy tovább és nemtudom hogy mit csináljak.
A Gép adatai:
Operating System: Windows XP Home Edition (5.1, Build 2600) Szervizcsomag 3 (2600.xpsp_sp3_gdr.090206-1234)
Language: Hungarian (Regional Setting: Hungarian)
System Model: AWRDACPI
BIOS: Award Modular BIOS v6.00PG
Processor: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.06GHz (2 CPUs)
Memory: 512MB RAMKöszönöm ha valaki válaszol!!
-
szombatitomi
senior tag
Helo.
Van egy PSR-160-as Yamaha szintim, és az a baja már jó ideje, hogy bekapcsolom, 1-2 billentyű leütés szól rendesen, aztán az egész elhalkul, és max hangerőn is csak nagyon-nagyon halkan szól. Van már vagy 6 éves, gari nincs már rá, természetesen. Nem tudja valaki mi lehet baja? Vagy hogy érdemes megcsináltatni, meg lehet-e egyáltalán. Köszi.
Aktív témák
- Katana GF66 11UE 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Logitech G PRO HERO Wireless (910-005272)
- Be Quiet Silent Loop 2 RGB Vízhűtés
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 2,5 év gari
- Latitude 7430 2-in-1 14" FHD IPS kihajtható érintő i5-1235U 16GB 512GB NVMe IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest