Új hozzászólás Aktív témák
-
Chili7
őstag
válasz johnjohn #2754 üzenetére
Valószínüleg nem azon az áron veszik az eszközöket mint amennyiért neked adnák!
Lehet, hogy olcsóbb ugyanannyi ideig ingyen tisztítani a szenzorokat ,mint amennyi ideig ki van plakátozva D40-el az egész város.
Ha nem baj, akkor ebbe a topikba majd inkább csak fotós technikai tanácsokért járok. A dolgok markering oldaláról már van saját véleményem. Remélem nem haragítottam magamra senkit![ Szerkesztve ]
-
johnjohn
addikt
Valamennyi Magyar Nikon garanciával rendelkező DSLR szenzortisztítása méltányossági alapon a garanciális idő lejárta után is ingyenes!A gépedet regisztrálják a bolti eladáskor, és bekerül a garanciális adatbázisba.Utána már akkor is tudod igazolni a garanciádat, ha nincs nálad a garanciajegy.Ehez csak az első szervízlátogatáskor kell bemutatnod a garilevelet.és benne vagy az adatbázisban.Ennyit a marketingről.
-
Mercutio_
félisten
Sűrítettlevegőt csak direkt erre kialakított DSLR-tisztító szettett használj (nem fúj, hanem szív), különben többet ártol, mint használsz.
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
werttzui
addikt
válasz Mercutio_ #2757 üzenetére
Gondolom a szervízbe is tisztítanak valahogy és ha valaki otthon ugyan úgy csinálja mint ahogy a szervízbe csinálják akkor nem kell a szervízbe vinni (jó lenne tudni,hogy a szervízbe,hogy csinálják?) Bár szerintem beviszi az ajtó mögé és a pólójával letörli oszt kész
PENTAX
-
Mercutio_
félisten
válasz werttzui #2758 üzenetére
Ez most a hsz-em mely részéhez kapcsolódik
pitman: A befelé fújt sűrítettlevegővel az a baj, hogy hűt -> páralecsapódás keletkezik. Ha észnélkül nyomatja valaki esetleg fagyás, jégréteg is keletkezhez a ccd-n, ami mechanikai sérülést is okozhat (bár ez tényleg már szélsőséges eset )
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
pitman
őstag
válasz Mercutio_ #2764 üzenetére
Miért kellene a sűrített levegőnek hűtenie (mármint úgy, hogy le is fagyassza a cuccot)?
Egyébként nem csak a boltban kapható palackos levegő létezik, mely esetében inkább a hajtógáz a fő probléma. Ugyanis szerencsétlen esetben az tud a szenzorra kerülni és foltokat hagyni. -
Hacker75
aktív tag
Raw Shooter progival vagyok gondban.
Az a gond, hogy letöltöm free verzióban, és az elején kéri, hogy online regisztráljam.
Valaki segítene nekem?http://www.youtube.com/user/OOooHACKERooOO
-
Hacker75
aktív tag
válasz johnjohn #2770 üzenetére
Telepítés során kéri az online regisztráláshoz az adatokat (név, mail...), és amikor indítanám el újból megjelenik, rányomom:Proceed... és ezt írja ki:Registration failed.
Registration will be attempted next time you open RawShooter.
Én lennék ilyen láma?http://www.youtube.com/user/OOooHACKERooOO
-
Gepesz
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül, hol lehetne még számlával újonnan beszerezni Canon G7-es fényképezőt?
Egy mérőberendezésbe van beépítve, így kizárólag ez a modell lenne megfelelő (az előző megsérült).
A legjobb a dologban: ma kéne.
Köszi előre is a válaszokat, ha tudtok lelőhelyet, légszi írjatok![ Szerkesztve ]
-
j.bravo
addikt
Lehet hogy a hajtógáz miatt (mert (igaz, enyhe) szaga is volt annak amivel a billentyűzetet fújtam ki), de ahogy a nagy nyomáson, kis térfogatra összenyomott gáz (akár a levegő is) hirtelen kitágul (ahogy kiengedjük a palackból) bizony lehűl, alkalmasint nem kicsit. A fekete billentyűzeten tényleg fehér foltok lettek (a hideg következtében a helyiség levegőjéből lecsapódó pára megfagyott, kvázi deres vagy zúzmarás lett...), amik felolvadtak és elpárologtak, persze, de a CCD lehet hogy nem úszná meg ennyivel.
Amúgy ahogy mondod, nyilván erre is igaz lehet, hogy ésszel kell csinálni és akkor nem lesz baj.
[ Szerkesztve ]
Whatever.
-
pitman
őstag
válasz j.bravo #2773 üzenetére
A flakonos levegőnél a hajtógáz a probléma. Ez okozza a lehűlést és az esetleges szennyeződéseket is.
Ha ugyanezt egy kompesszorral nézed meg, ott számottevő lehűlés nem lesz (hacsak nem drasztikusan csökken a nyomás, de az már más történet...).
Még mielőtt bárki is nekiállna kompresszorral fújkálni a fényképezőjét, azt érdemes tudni, hogy ez esetben is csak az olajmentes kompresszorok jöhetnek szóba, különben kellemetlen meglepetés érheti az embert.
Az egész mondandómnak annyi volt a lényege, hogy megfelelő!!! sűrített levegővel nyugodtan lehet szenzort tisztítani. A problémát ennek a megfelelő levegőnek a megtalálása fogja jelenteni. -
Hydra SR
addikt
Lényegében a körtepumpa is sürített levegő, csak kevésbé van sürítve és hajtógáz sincs.
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
Hydra SR
addikt
pitman emlegette, én nem tudom. Szerintem csak az oxigén cseppfolyósodik a nagy nyomás miatt és közelre kijut a csőből aztán hirtelen párolog és fagyaszt, meg eleve a tágulástól is hűl. De aztán a fene ért ezekhez, lehet, hogy tényleg kevernek mellé valamit ami mondjuk jobban összenyomhatóvá teszi.
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
orbano
félisten
válasz Hydra SR #2777 üzenetére
láttál te már 3-600 bár nyomású levegős palackot? nem kell annál jobban összenyomni annyi energia van egy ilyenben, hogy egy házat le tud dönteni, nem hogy lefújni pár szem port a szenzorról.
de cseppfolyósodni nem fog a palackban az egyszer tuti. a kiáramló gáz lehűlése pedig nem szignifikáns ilyen nyomásnál/hőmérsékletnél, nem fog az se fagyasztani, se semmi...A vér nem válik VAZZE!™
-
Hydra SR
addikt
Vigyázz, megint elméleti síkon mozogsz és készpénznek veszed, hogy amit kigondoltál az csakis úgy lehet Volt már jópárszor sürített levegős palack a kezemben és engem is fújtak le vele viccből mert tudjuk, hogy hideg és ezt jópofának tartja az aki a palack megfelelő végén áll. Egy kollégám enyhe égési (vagy fagyási, ugyanaz) sérülést szenvedett mikor közvetlen közelről pólón keresztül fújták le vele és nem tudott elég gyorsan párologni a folyadék, de ha bármire közelről fújod, látszik, hogy folyadék lesz ott és a szélén fehér. Én nem tudom pontosan, mi az de folyékony és nagyon hideg, és villámgyorsan párolog. Nem fújnám a szenzoromra közelről.
Kompresszorunk is van. Az nem csinál ilyet pedig van benne kakaó, de nem hűt érzékelhetően és nem jön belőle folyadék.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Sűrített levegő: Nincs hajtógáz, és nem oxigén van benne. hanem egy spec. gáz (kapásból most nem vágom micsoda). Tudniillik a gázok megfelelően nagy nyomáson cseppfolyósíthatók (búvárpalack, PB-gáz). Mikor kinyitod a szelepet, a palackban csökken a nyomás, így a gáz egy része elpárolog és távozik a csövön, ezzel lehet lefújni a port. Ha nem függőlegesen használod a palackot, akkor fog folyékony állapotban kijönni belőle a gáz. És ugyebár fizikából tudjuk, hogy a párolgás hűt, ergo ezért lehet fagyasztani vele.
Bocs hogy beleokoskodtam, csak erre jártam...
Szerk:elgépelés
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Hydra SR
addikt
Lényegében én is hasonlóan okoskodtam csak én oxigénre tippeltem (a nitrogént azért kizárnám) de szerintem a topic szempontjából a lényeg, hogy fagyaszt, méghozzá igen hirtelen, vagyis a rossz hővezető rideg anyagok (pl. szilícium) repedhetnek tőle.
Magyarul én nem javaslom ezt a módszert szenzortisztításra. Ha a talpával lefelé van akkor elvileg nem jön belőle folyadék de azért néha úgy is köp egyet, az is foltot hagyhat a szenzoron.
-
fusion
csendes tag
Szeretnék a lekcsinyített digitálsi képeimből, "összevágdosni" egy montázst. Tudtok erre, egy könnyen kezelhető, programot amivel gyorsan lehet végezni? Az lenne fontos hogy méretben nagyából megegyezzenek a kis képek. Felbontásban különbözhetnének.
Gondolom ez egy nagyon noob kérdés, de pliz help!
-
Hydra SR
addikt
Olyan kellene amivel tömegesen le tudsz méretezni? Ezt elég sok grafikai program tudja, többek között az ACDSee és a Photoshop is, talán a Gimp is. Összerakni mindenképp manuálisan kell, már ha tényleg azt érted a montázs alatt amit jelent de szerintem inkább az indexképekre gondoltál. Arra már lehet, hogy van program de én nem tudok egyet sem.
Azt hogy érted, hogy a mérete egyezzen de a felbontása különbözhet? Elvileg a mérete (pixelben megadva) a felbontása.
[ Szerkesztve ]
-
adik
őstag
Van-é olyan progi, ami megmondja, hogy melyik kókuszpontot használtam? raw file, k10d esetén. köszcsi.
Kettő, csipkebokor vessző!
-
RedWing
aktív tag
Sziasztok!
Előre is Bocsánat az off-ért, de sajnos nem találtam megfelelő topic-ot.
A problémám a következő lenne: adott egy Canon MV690-es MiniDV camera.
Azt szeretném megtudni, h. az általa felvett videókat hogyan tudnám digitalizálni gépen?
Milyen programot, ill. formátumot ajánlanátok?
Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget!!!
Üdv!Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint bírkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi!
-
ócskás
aktív tag
válasz RedWing #2792 üzenetére
Szia!
A miniDV eleve digitális. Nem kell digitalizálni!A kamon lévő firewire csatiba bedugni a firewire kábel oda illő felét,a PC-be bedugni a már nevezett kábel másik felét. Ilyen egyszerű!(Ha a pc-n alapból nincs firewire,kapható pci kari)
Továbbá nem árt bizonyos editáló sw pc-re való telepítése sem. Létezik jó sok féle pl: Pinnacle dv studio 11 (valahogy így hívják),állítólag konnyű,felhasználóbarát,stb nem túlzottan ismerem,de egy misét megér,(én Canopus Ediust használok!)http://fotki.yandex.ru/users/mn5818/albums/
-
sK0t
tag
válasz RedWing #2792 üzenetére
Szinte bármely Pinnacle Studio programmal meg tudod csinálni!
Egyszerű mint az 1x1, és ha már van Studio programod akkor már vágni menüt rakni, összeilleszteni, átmenetet csinálni, és írni is ki tudod ![ Szerkesztve ]
Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint birkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi.
-
kosarob8
aktív tag
Sziasztok!
Bár nem teljesen fotós kérdés, de hátha tud itt vki segíteni.
Helyzet a következő: egyik ismerősöm szólt még régebben h elvesztek a képek a memórikártyájáról, amiket a dig. fényképezőjével csinált, noh egy programmal megpróbáltuk visszahozni, és nagyon szépen sikerült is sok-sok fényképet visszahozni, viszont volt pár ami ilyen érdekes jött vissza:
[link]
szóval a kép egy része sima szürke.. és nem is ez az érdekes, mert erre azt mondanám h sérült a fájl vagy vmi, de az a furcsa, ha Windows Intézőben nézem Miniatűrként akkor pedig a teljes kép látható mitől lehet ez? illetve létezik-e vmilyen megoldás h visszanyerjem az eredeti képeket?
válaszotokat előre is köszönöm, üdv: kosarob8 -
Hydra SR
addikt
válasz kosarob8 #2798 üzenetére
Ez kártya írási hiba. Ha rendszeresen jelentkezik akkor rossz a kártya (vagy a gép, de inkább a kártya). Ha rajta hagyod a kártyán azt a képet akkor oda többet nem próbál írni és jó eséllyel csak egy-két hibás szektor van, akkor ennyivel megúsztad. Tedd írásvédetté és akkor nem fogod véletlenül letörölni, csak kerülgetni kell mindig. Visszaállítani nemigen lehet az ilyen képeket.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest