Új hozzászólás Aktív témák
-
kiskornel
addikt
válasz *Ropi* #19330 üzenetére
"A szűkebb munkarekeszből adódik a leginkább a nagylátó üvegeknél jelentkező "fókuszdrift" is, amikor a tágabbtól a szűkebb felé haladó blendeállásoknál elcsúszik a fókuszsík: ez a szükséges rossz, ami vele jár."
Ez Canon gyári rendszerben korrigálva van.
Az első ilyen obi a CZJ középformátumú 180 / F2,8 volt (ha jól emlékszem). Ahogy állítva volt a rekeszérték, állított a fókuszon. Ez még mechanikus megoldás volt.
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
kacsento1
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írok e, de nem találtam más topicot a kérdésemnek.
A képméret felbontás összefüggéséről lenne pár kérdésem.Szeretnék egy cewe fotókönyvet készíteni a családnak. Ps-ben szerkeszteném az oldalakat. Ugye a fényképezőgép alapból 240dpi-vel dolgozik. Nyomtatáshoz viszont 300dpi kell. Letöltöttem a megfelelő méretű könyv előre elkészített sablonját ami 300dpi felbontást tartalmaz. Az lenne a kérdésem, ha beillesztek erre a 300dpi-s rétegre egy saját fotót (réteget), ami 240dpi, akkor elvileg csak a képem mérete lesz kisebb ugye, azaz a program átváltja 300dpi-re? A ps átalakítja a fő réteg felbontására a további rétegeket? Vagy ilyenkor a képem minősége is romlik? Nem igazán értem, mert mikor összegeztem a rétegeket és elmentettem jpg file-ként és újra megnyitottam, akkor az image size menüben visszaállt 240dpi-re. Vagy beillesztés előtt minden képet át kell állítanom 300dpi-re? Gondolom itt már többen készítettetek fotókönyvet.
-
*Ropi*
félisten
válasz kiskornel #19353 üzenetére
Erről a 24-70/2.8 II pl. miért nem tud? Egy ismerősömé nagyobbat driftel mint a Tamim, pedig az sem piskóta.
(#19354) kacsento1:
- A, Lightroom-ból 300 DPI-n exportálod.
- B, Ha már PSD-ben vannak 240 DPI-n, akkor csinálj egy 300 DPI-s alapot és abba copy / paste-zd be a képeket!
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
-
czanga
őstag
Sajnos a Panasonic topic kihalt, hónapok óta nem volt hozzászólás, így ha nem haragszotok meg bemásolom ide is:
FZ30-hoz keresünk egy megbizható (és talán olcsó) szervizest, mert a bekapcsoló gomb bemondta az unalmast.
4 aksi van hozzá, egyikkel se kapcsolt be, úgy gondoljuk ez lehet a gond.
Tudtok valakit ajánlani? -
Andrew31
senior tag
Szia!
Ha azt csinálod, amit szeretsz, az szabadság. Ha szereted, amit csinálsz, az boldogság.
-
role_of_72
tag
Sziaszok!
A napokban hívattam elő egy panorámaképet ~157x80cm méretben. Tudtok esetleg valami tuti tippet, hol tudnám ezt viszonylag költséghatékonyan bekereteztetni (Budapesten)? Egy egyszerű 2-3cm-es fekete léc keret bőven megfelel.
Köszi előre is!
http://thebudapestproject.wordpress.com
-
jasonka
aktív tag
Üdv !
Lehet, hogy ostoba a kérdés - makrozás terén kezdő vagyok - ...
Egy DCR 250 Raynox átviszi az autófókuszt AF-S fókuszmotoros obiról Nikon D5100-as vázra ? (amiben ugye nincs AF motor... )
[ Szerkesztve ]
Hja kérem ! A Belváros !...
-
szaszapi
őstag
Hello!
Veszprém környékén nem lenne senki aki kalibráltatni szeretne?Ha többen lennénk,enyhíteni tudnánk a benzinköltségen.Akit érdekel jelezze már itt,előre is köszönöm!
-
Neck
veterán
Sziasztok,
Fuji Finepix T350 típusú gépem picit lekoccant a földre. Tökéletesen működik, tudok vele fotózni, de 10-ből 2 esetben az optika nem jön elő, mivel a tövében lévő gyűrű elmozdul. Ha egyszerűen meg lehet javítani, megosztjátok velem a technikát?
Ha nem, akkor tudtok olyan szervízt, ahol meg tudják oldani a problémát, és nem kerül többe pár ezer forintnál?Ha valakit érdekel, tölthetek fel képeket róla.
Nagyon köszönöm a segítséget előre is.
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
.mf
veterán
Sziasztok!
Longshot, hátha...
Van valakinek Mikrosatba törzsvásárlói kedvezménye? Vagy eladó jó állapotú Induro AT214-ese?Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
athomi
veterán
Mennyire bírják a fényképezőgépek a téli hideget, fagyot? Egy Olympus E-PL5 gépem van és nem tudom mennyire lehet használni a téli hidegben...
-
Lassú Víz
addikt
válasz athomi #19371 üzenetére
Gyár szerint nem bírja, gyakorlat szerint nem kell annyira aggódni. Lényeg, hogy kint a hidegben csomagold el egy nylon zacsiba, és a szobában csak akkor vedd ki belőle a gépet, ha már felmelegedett. Akkor nem lesz páralecsapódás.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
mrmarkus
aktív tag
válasz athomi #19374 üzenetére
Az akkuk nem díjazzák a hideget. Célszerű őket a zsebedben tartani és csak a fotózás idejére e gépbe tenni. Egy akkuval nem is nagyon érdemes nagy hidegben fotóstúrára indulni.
A fényképezőgépeknek nem igazán ártanak a hazai téli napok. Természetesen az időjárásálló vázak és obik használata megnyugtatóbb, de nem elengedhetetlen kitétele a téli fotózásnak.Freedom of Information
-
kilozsul
aktív tag
Sziasztok!
Tárgyasztalra való papírt Hol lehet kapni? Vagy ha nincs dedikáltan ilyen, akkor mit érdemes használni (tapasztalat alapján)?
-
kilozsul
aktív tag
válasz matyi012345 #19377 üzenetére
Is. De nekem kellene valami olyan is ami nem tükröződik, ráadásul a plexit hajlítani is nehezebb (háttér).
-
Byk01
őstag
-
total90
veterán
Sziasztok,
Mostanaban rakattantam (megint) a csepp es fust ftozasra. Csepp fotozasnal viszont nem jon az eredmeny, amit akarok. Mar mindent beszereztem, surito a vizbe, megfelelo festek... de hianyzik meg egy csepegteto szerkezet, Ilyenre gondolok: egyszerubb, komolyabb.
Van-e esetleg valakinek barmelyik is? Itt DE-be rohadt draga, szoval csak ugy hobbi szinten nem akarok 400 eurot erre "kidobni".
Azert erdekelne, hogy ha valakinek van, milyen, arban mennyi volt...Az is jol jenne, hogy ha valami home-made megoldasrol lenne szo. Sajnos en semmit sem talaltam neten, amik kedvezo lenne
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
kilozsul
aktív tag
Most megnéztem megint az A0 méretét (mit nézhettem el tegnap? ), és az már a méteres hosszúságával valóban megfelelő. Arról van szó egyébként, hogy szeretnék összerakni egy homemade ()tárgyasztalt, és jó lenne ha az alsó hajlattól a háttér tetejéig elérne a papír. Erre főleg akkor lenne szükség amikor nem szuper beállított parfümösüvegről kell reklámfotót csinálni, hanem mondjuk egy konzervről amit utána körbe is kell vágni.
-
-
berzerker83
csendes tag
válasz kilozsul #19384 üzenetére
Hali!
Viszonyítási alapként írom, hogy a linkelt tárgyasztalon 40+ literes hátizsákokat lehet fotózni úgy, hogy nem lóg ki sehol semmi. Egyébként egy böszme nagy dög. Mivel ritkán fotózok az asztal síkjából, az első lehajlásnak nincs sok értelme számomra, alapesetben túl hosszú a pakolható rész, de túl rideg a plexi hogy rövidebbre vegyem, és az asztal ezután is ugyanakkora marad, ráadásul idővel sötétedett is lap, stb... Munkaeszköz, nem én vettem, de ha lehet egy tippem, akkor ne ez legyen az alap, feleekkora méretben jobbat lehet építeni.[ Szerkesztve ]
-
kilozsul
aktív tag
válasz berzerker83 #19386 üzenetére
Lehet, hogy kicsit túlzásokba esek... De mivel nem dolgoztam még tárgyasztallal, abba nem szerettem volna belefutni, hogy túl pici lesz. Köszi, átgondolom!
-
PHenis
senior tag
Sziasztok,
nem találtam jobb topikot a kérdésemnek, remélem tudtok segíteni.
Picasából szeretném minden fotómat törölni. Az albumok alól kitöröltem mindent nem kis melóval, mert kijelölni persze nem tudtam mindet és úgy törölni. Ürítettem a kukát, de a kiemelések alatt még mindig ott van minden fotóm és a gdrive szerint sem szabadult fel hely.
Szóval hogy tudom eltüntetni minden fotómat ebből a szerencsétlenségből?
Köszi előre is. -
-
PHenis
senior tag
válasz Balinov #19389 üzenetére
Ha belépek a fotok-hoz, akkor egyből a kiemelések látszik. Itt jobb felül van dátum amire ha rámutatok egérrel kinyílik naptárrá, de nincs nyil egyéb menühöz.
Ha továbbiak/albumok-hoz megyek ott nincs dátum és galéria sem. Le tudnád írni picit szájbarágósabban? Úgy látszik kicsit láma vagyok ehhez. -
Fotonhámozó
senior tag
válasz Fotonhámozó #19351 üzenetére
Meg is érkezett ma. Már csak obi kell hozzá
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
andris1602
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Az lenne a kérdésem, hogy ha egy régi F bajonettes Nikon obit szeretnék használni D5100 vázon, mit jelent az, hogy nincs fénymérés? Nekem Pentax-om van, azzal semmi ilyesmi gondom nincs, a barátnőmnek szeretnék venni egy régi 50est, és a tesztekben csak annyi volt, hogy ezekkel a régi csodákkal nincs fénymérés.. Ez azt jelenti, hogy semmit nem állít be a gép, nekem (neki) kell szépen kipróbálgatni, hogy milyen rekeszhez milyen záridő kell?
Köszi előre is
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Valaki konyhanyelven le tudná írni nekem, hogy miért jobb tükrös gépeknél, ha a fókuszpontok kereszt típusúak is?
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
total90
veterán
válasz andris1602 #19394 üzenetére
Igen, azt jelenti, hogy mindent manualisan kell beloni. Szerintem jo dolog, hamarabb megtanul az ember fotozni, mint ha minden automata
Ha nincs jó, ló a szamár is.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest