Új hozzászólás Aktív témák
-
fungeld
aktív tag
A B+W 1000X ND szűrő mennyire minőségi darab? Megér 11 ezret használtan?
https://www.flickr.com/photos/118824533@N04/
-
HuMarc
veterán
Sziasztok!
Mi az a pöcök az xD-adaptereken? Csak mert a sima xD-kártyákon nincs olyan. Azzal kezdeni kell valamit?
-
faki_
senior tag
válasz HuMarc #18261 üzenetére
Valószínűleg azért van rajta, hogy csak olyan gépbe tudd beletenni, amit felkészítettek rá. Csak néhány Olympus ismeri, a többinél és Fujiknál nem tudod használni.
-
RockHaRD
addikt
válasz matyi012345 #18258 üzenetére
és ha videózáshoz kell? Világítania kellene állandóan, ezért gondoltam reflektorra.
-
RockHaRD
addikt
válasz matyi012345 #18275 üzenetére
1000W-os halogén softboxba?
-
matyi012345
őstag
válasz RockHaRD #18276 üzenetére
És azzal még keményen ISO-zni is kell ha értelmes rekeszt el akarsz érni, bár ugye folyamatos fénynél záridővel is lehet játszani de egy minél hosszabbra hagyod annál kockázatosabb hogy bemozdul. Írd be, hogy állandófény kontra villanófény és egy PDF fájlt találsz a fotosuli oldalán, ott mért eredmények vannak. Egy 1000-es halogén kulcsszáma 4, egy 1000Ws studiovaku pedig 90. Kulcsszámnak viszont itt nincs értelme a fényformáló miatt, ezért adnak meg Ws-t, de összehasonlításban adott körülmények között van értelme. Mondjuk egy alaprefivel. gondolom érzed, hogy a folyamatos fény az kutyafüle a villanóhoz képest. f4 1 méterről iso100-on 1/125-el, vagy f90 1 méterről 100on 1/125-el. 9FÉ(!) Ha még mindig ragaszkodsz a folyamatos fényhez akkor nem tartalak vissza, de szvsz szopás. Glamour képek készítéséhez amúgy minek a video és a folyamatos fény? Modell lámpa van a studiovakukba is ha előtte a beállításhoz kell. 90*180-as softbox meg amúgy is eléggé nagy, minél nagyobb fényformálót akarsz használni annál nagyobb kakaó kell. 1000-es meg a 150-es HMI még valószínűleg kevés is lenne. Vagy ha kompromisszumot kötsz és engedsz a záridőből és mondjuk ISO-val felmész 800-ra. Vagy veszel pár tízezerért egy 180-as studiovakut és előrébb vagy vele.
-
mrmarkus
aktív tag
válasz RockHaRD #18277 üzenetére
amire te gondolsz, azok inkább a szoftboxok, mint ahogy korábban is írta
Freedom of Information
-
RockHaRD
addikt
válasz matyi012345 #18279 üzenetére
Az általad leírtaknak az 5%-át sem értem sajnos. Nem értek az egész fotós témához, igazából egyszeri fotózásra kellene nekem normális fény, azon túl pedig videóhoz állandóan egy sötét sarkot kellene jól megvilágítani. Ezért gondoltam, hogy esetleg egy softbox jó megoldás lehet egy erősebb halogén izzóval.
-
Wlac
Ármester
Sziasztok! Haverom Canon EOS T3i gépével kapcsolatban olyan gondunk van, hogy ha a memóriakártyát a számítógépbe helyezi, utána a fényképező már nem látja a kártyán levő képeket, holott azok érintetlenül ott vannak rajta. Ilyennel találkozott már valaki, és ha igen, hogyan oldottátok meg?
A kamera pontos típus száma DS126311, a kártya egy class4-es Transcend, a számítógépen pedig Win 7 fut, és ACDSee-vel néztük az SDHC tartalmát.
Kösz előre is!
Wlac“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
mrmarkus
aktív tag
válasz scarabaeus #18283 üzenetére
A fényképezőgépekben használt kártyákat nem igazán célszerű más eszközbe belerakni!
A fényképezőgépben kell a benne használt kártyát megformázni.
A fotókat meg USB kábellel vagy kártyaolvasóval célszerű leszedni róla...Freedom of Information
-
-
Wlac
Ármester
A kártyaolvasó a laptopba van építve, szóval a cseréje kiesik, de kábellel jól megy a dolog. Mondjuk így is fura a dolog, mármint hogy megváltozhat a fájl ennyitől, de legalább van megoldás. Kösz mindenkinek!
“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
*Ropi*
félisten
válasz RockHaRD #18281 üzenetére
Ki fog fotózni és kit? A fotós miért nem visz magával világítástechnikát?
Eléggé fogalomzavarban vagy: egyrészt reflektornak hívják a köznyelvben azt a világítótestet, amit a barkácsáruházakban megveszel és irtózatos veszteséggel (értsd: "fűt mint állat" ) az elektromos energiát fénnyé alakítja. Az 500W-os halogén reflektor 1-2 perc alatt olyan forró lesz, hogy nem csak Ti sültök meg mellette, de a softboxot is felgyújtja. Emellett két reflektornak nincs egyforma fehéregyensúlya, mert az izzó melegedésével együtt a színképe is változik, ráadásul nagyon kemény a fénye...Egyedül a relatíve olcsósága szól mellette, egyébként a lehető legrosszabb választás. Másrészt szintén reflektornak hívják a stúdiótechnikában azt a stúdióvakukra tehető fényformálót, ami natúran irányítja a fényüket.
Ha videózni is akartok, akkor mindenképpen folyamatos fényű fényforrásra lesz szükségetek, ezt vagy energiatakarékos napfény színű neonokkal telepakolt armatúrával, vagy LED táblákkal tudjátok megvalósítani. Előbbi olcsóbb de nem változtatható a fényereje, utóbbi is lehet olcsó, de a korrektebb, változtatható színképű táblák eléggé zsebbenyúlósak.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
*Ropi*
félisten
-
doktor úr
aktív tag
Na lehet, hogy most balgaságot fogok kérdezni, de már rommá kerestem a netet és nem hagy nyugodni a dolog. Régebben láttam egy cikket egy fotózási technikáról, ahol spirál(?) alakban készítettek képeket egy bizonyos témáról és azokat összefűzve kaptak nagyfelbontású képet. Tud valaki erről? Kezdem azt gondolni, hogy álmodtam az egészet, mert nyomát sem lelem
-
padi68
senior tag
Sziasztok, adott egy új Nikon L29
létezik, hogy ezen a AF segédfény nem világít pirosan, az eladó szerint ultrahanghal vagy lézerrel mér/ vagy mivel méri a fényt sötétben?
kösz
[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=padi68
-
padi68
senior tag
válasz matyi012345 #18298 üzenetére
visszavittem és még két másikat is kipróbáltunk de azok sem világítottak...
nem tudom mitévő legyek...
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=padi68
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest