Új hozzászólás Aktív témák

  • 5leteseN

    aktív tag

    válasz Werkly #86734 üzenetére

    Hat SATA III portod van és két NVMe a linkelt gyári net-oldal alapján.

    Tudunk segíteni abban is szét-bonyolítsd az életed, de először szerintem az a logikus segítség, hogy a hat alaplapi SATA-ból tedd kettőbe az általad fontos CD/DVD-t és mindenekelőtt(ha csak lehetséges) az Op-rendszert tartalmazó háttér-tárat(SSD-t ? bármit).

    Ezek után marad 4 SATA III-ad legrosszabb esetben és ha szükséges, akkor az immár nem boot-követelményes PCIe bővítős SATA-k.

    Ha valami kábel-hossz(bármi más) miatt cserélődnek a háttértárak és attól tartasz, hogy emiatt zavaróan változna azok betűjele, akkor Windows-ból át tudod nevezni a továbbra is C: ként elinduló rendszerből a többi HDD-SSD-t.

    Ha nem alaplapi SATA-ra teszed a boot-olós tárolókat, Windows frissítéskor lehetnek(szoktak lenni ! ) "keveredések", ahol nem fog vigasztalni, hogy a Redmont-iak(M$oft) majd 1-2 hét múlva javítják a hibáikat, mert addigra nyomhatsz pár elkerülhető újra-telepítést, és rugdoshatod a falat az adat-vesztéseid miatt.

    Hacsak lehet, erősen elkerülendő az a hiba amit erősen szeretnél elkövetni, de szerintem ebben is tudunk segíteni, ha akarod a te felelősségedre.

    Ha valamit nagyon rosszul írtam volna, köszönöm a javítást.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák