- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
cbm1974
tag
válasz Cingi1979 #60353 üzenetére
Instabil lehet a lap is, vagy frissítés közben, ha több minden rá volt kötve a deszkára, valami hardver is bezavarhatott...esetleg nincs semmi gyanús a lapon,ami szemet szúr? (pl. elhasználódott komponens)
Remélem, sikerül helyrehozni...
[ Szerkesztve ]
1. kapcsolatfelvétel módja PÜ...!!!
-
Cingi1979
tag
válasz cbm1974 #60354 üzenetére
1 db SSD van a lapon 2Gb Kingston 1066MHz ram és egy videokártya. Ennyi. Próbáltam pendrive rendszerindítót csinálni Rufussal de ha bent van a pendrive csak 3 rövid rövid szünet 5 rövid síp van folyamatosan és sorolja fel angol szöveggel, hogy flopy, USB stb. Nem találja a biost azt is írja. Most CMOS reset aztán KUKA!
-
Drakoo
tag
Sziasztok! Segítséget kérnék alaplapválasztásban. Az előző lap GIGABYTE GA-B250-HD3P döglötten érkezett így rákényszerülök - mivel a gari igen csak elhúzódik venni egy másikat. Esetleg tudnátok ajánlani valamit ami ehhez hasonló? Előre is köszönöm!
A modern mũvészetet épp olyan nehéz megérteni, mint a cselekményt követni a betũlevesben.
-
ironer23
csendes tag
Szép jó napot!
Van egy Gigabyte 970A-DS3P FX tipusu alaplapom. Elméletileg támogatja az 5.1-es hangot is, viszont csak 3 Jack csatlakozó van összesen rajta: Mikrofon(pink) Kimenet(Zöld) Vonalbemenet (kék)
Milyen modon lehetne megoldani az 5.1-t? A választ előre is köszönömTyphoon tipusu 5.1-es PC-hangrendszerről van szó
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
7th.gen. procihoz lehet h110-es lapot venni és minden ok lenne vele?(gyártó honlapon rajta van, hogy támogatja a 6th. és 7th.gen. prcikat is).
Vagy inkább a b250-es kell, a jobb működésért? Vagy lényegtelen? -
abdulka1
őstag
válasz ironer23 #60357 üzenetére
Szia!
5.1-es rendszert az előlapi audio csatlakozók, és a hátlapi csatlakozók együttes használatával tudsz működtetni.
A hangkártya szoftverében kell kiválasztani a csatornák számát. Csatlakoztatás után, ott van lehetőség a hangszórók tesztelésére is.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
horvathpeter
aktív tag
Sziasztok!
Megrendeltem a konfigot egy ASRock Z370 Extreme 4 lappal. Konkréten az ssd-m típusa nem szerepel a támogatott ssd-k köztaz alaplap oldalán. Támogatni fogja vajon? Kingston 60GB (SV300S37A/60G)
Gondolom menni fog vele."Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"
-
MrDerekas
addikt
válasz Drakoo #60356 üzenetére
Ajánlani hasonlót? H110-es lapokat nézz Vagy itt is kérdezhetsz.
(#60358) Ice&Lime Kérd bios frissítéssel (azaz a legfrissebb legyen rajta) a forgalmazótól és nem lesz goind. Talán időtállóbb a 2xx sorozat.
(#60360) horvathpeter Mezei ssd, sata csatolóval. Menni fog.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
inci67
tag
Helló, az lenne a kérdésem a gépbe most 2X4 kingston hyperx furiy Cl 10 1866MHZ van. Tehetek e mellé be 2X4 corsair vengenc CL 9 1600MHz ramokat?
-
bombibmw
veterán
Sziasztok!
Van egy Asrock Z370 Taichi lapom és egy SSD, valamint egy HDD van Sata csatlakozókba kötve.
Azt csinálja a lap, hogy fogja és feldobja a Rapid Storige Technology-t és egyszerűen leválasztja a HDD-t és az SSD-t is, majd megfagy a gép.
Mi lehet ez?
Előre is köszi a választ! -
inci67
tag
-
senior tag
Hello!
Nem vagyok benne biztos, hogy befér a házba az ASUS B350 Prime Plus alaplap (ha igen akkor épphogy), ezért most m-ATX -et keresek úgy 30 000 Ft-ig kb. Memóriának 4 foglalatot szeretnék.
Milyen megbízható m-ATX lapot tudnátok javasolni a Ryzen 5 1600X alá? Nem nagyon fogok tunungolgatni.Köszi!
-
nagyúr
válasz Ace Ventura #60370 üzenetére
Üdv !
Ez egy SMD kondenzátor. Hogy miért felel ?
Azt max a tervező tudja.
Gyárilag ilyen ferdén van leforrasztva, vagy sikerült felszakitani?
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Ace Ventura
addikt
válasz jokeph #60371 üzenetére
Nem tudom hogy sikerült. Gariból így akarták visszaadni a deszkát, de nem vettem át.
Most bent a szervizben letesztelték, állítólag minden működik a lapon. Így nem szívesen hoznám el.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
varmi2
nagyúr
válasz Ace Ventura #60372 üzenetére
Vissza kell forrasztani, és kész. Az egész művelet 2mp. A kép alapján nem sérült az alkatrész.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
nagyúr
válasz varmi2 #60373 üzenetére
Kb. Egy jó forrasztóval meg egy nem remegős gyakorlott kézzel.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz Ace Ventura #60375 üzenetére
Bizonyosan lehet találni. PL. aki CPU Socket javitással, cserével foglalkozik, nevét nem tudom.
-
nagyúr
válasz varmi2 #60373 üzenetére
Nagyitva elkezd a kép széjjelhullani, de úgy néz ki, hogy a forrpad sem sérült meg.
-
perszemi
csendes tag
Sziasztok,
Ryzen 5 2400G és gigabyte GA-AB350-gaming 3 alaplap párosításával vagyok gondban.
Alaplap cpu/ram hibát jelez, bios-ig sem jutok el. Ramból szereztem másikat azzal ugyanez a helyzet, tehát az alaplap bios frissítésre gondolok.Kérdés,
van valami módja az alaplapi bios frissítésnek, a jelenlegi konfig mellett?
Vagy mindenképpen kell egy régebbi AM4-es procit belerakni és miután elindult, bios-t frissíteni?Válaszokat előre is köszi.
-
floratm
senior tag
Leirnám röviden a helyzetet, mivel szakvéleményre lenne szükségem hol keressem a hibát.
Mult héten haldoklott a gépem... Benyomom a power gonbot és semmi. 10.nyomásra elindult...
Majd naprol napra romlott a helyzet. Gondoltam a bekapcs gom. Ház fölnyit, alaplaprol lehuztam a bekapcsgomboz meno kabelt es egy tűvel összezártam... Hogy induljon. Ventilátorok pörögnek majd leáll... Táp főkapcs ki be... Majd sok probálkozás után indult...Ugy hogy a napokba vettem uj alaplapot+ procit, uj házat is hamár.... Na. Akkor még egy ssdt is...
Minde jo összeált a csoda nyomom a power gombot, a ventilátorok fölpörögnek elsöre de 5 másodperc után leáll mindig. Nem tudom merre keressem a hibát... Valami titkos jumperbeállitás vagy mi lehet?A táp már elég régi darab de jo félének számitott anak idején chieftech 400-aa-101a 400w
I5 4460 proc
Asus b85m-g alaplapMit keressek
-
törölt tag
válasz floratm #60382 üzenetére
"Ugy hogy a napokba vettem uj alaplapot+ procit, uj házat is hamár.... Na. Akkor még egy ssdt is..."
Gombhoz a kabátot tipikus esete. Miért gondolja mindenki azt, hogy egy táp az örökéletű, és soha sem romlik el? Ja, és természetesen a gép legkevésbé lényeges része.
BTW lehet csak újra kell kondiztatni a tápot. Gyaníthatóan kiszáradtak benne az elkok.
-
nagyúr
válasz #65675776 #60384 üzenetére
Vargáné és Társa, illetve "Kodegány" tápokkal való rövid, de igen negativ megismerkedésem (2000-2001 között) oka folytán régóta tudom, hogy legalább olyan minőségű táp kell, amilyen szintű az alaplap+cpu páros... legalább.
-
floratm
senior tag
Hát ez a táp több mint 10 évet ment. Erősen közelitett a 15 höz is. Büszke vagyok rá, jol szolgáltál.
Majdem egy százast elköltöttem, es még vehetek tápot
Ezt még halgat i fogom az asszonytol egy darabig
[ Szerkesztve ]
-
MrDerekas
addikt
-
floratm
senior tag
válasz jokeph #60345 üzenetére
Beszámoló- összegzés:
Ma meglett uj alaplap proci ház, összepakoltam...ja és egy csodás ssd-t is vettem, adjunk a sebességnek...
Nem akart megindulni, ugy hogy vehettem egy tápot is. Mint kiderült mindent vettem és a táp volt rossz...A kis játékocskámba megháromszorozódott, de legalábbbb bőven duplázódott az fps közel 100 alá, kitárult a horizont és a látómező, öröm van aprajafalván.
A windóz is azt csinálja hogy 3-4 perc fölállás helyett pár 10 másodperc
-
nagyúr
válasz floratm #60388 üzenetére
Mázli, hogy nem kinálta el az új konfigot. -100e-ért hallgatnál igazán.
Viccet félretéve:
Szeretem, ha egy terv sikerül. (A-Team, Hannibál után).
Gratula, és sok örömöt benne, még sok-sok év és CPU szinten lehetőség van a konfigodban.
Földbe döngölő a különbség, igaz ?
-
rokko99
csendes tag
Sziasztok! Van egy Sabertooth P67 lapom, egy i7 2600k-val, HD 6950-el. Tudom, nem fiatal, de célnak tökéletes. Nemrégiben elkezdett olyan furcsaságot csinálni, hogy indításnál a gomb nyomása után elkezdte 100%-on hajtani a ventiket, ez kb 5 mp-ig tartott, majd leállt, és elindult rendesen. Egyre nagyobb gyakorisággal csinálta. Mostanában sokszor már nem áll le csak percekig járatja a ventit, de nem indul el a gép, és olykor be kell avatkozni egy kihúzásal, és akkor következő alkalommal talán elindul, de az sem biztos. Idáig az indítási nyűg után tökéletesen működött, egészen nagyjából mostanáig. Néha elmegy a kép, úgy érzékeli a monitor, mint ha kihúzták volna a DP csatit, majd visszadugták volna. egy kb 1-2 mp-ig tart, valamikor egymás után 10-15x is megcsinálja 2 percen belül. Most kb 2 napja ne csinálta. Burn testen minden ok, hűtés ok, tápfesek is rendben vannak. Mit lehetne vele csinálni?
-
MrDerekas
addikt
válasz rokko99 #60390 üzenetére
Tápfeszek rendben vannak?? Műszeres mérés, vagy szoftveres? Ha szoftveres akkor felejtsd el amit láttál. A bios ellenőrzéskor talál valami hibát, majd újraindítja magát és átugorva a hibát már elindul. Gondolom én. A klasszikus tematikát kellene végigzongoráznod. Nullára bontani a gépet, alaposan de óvatosan kitakarítani, a lapon púpos/kifolyt kondit vagy égésnyomot keresni, csatlakozásokat ellenőrizni. Utána minimális indítás (cpu+1 ram+vga+bill vagy ha van integrált vga akkor dvga nélkül). De lehet memtestet futtatnod, valami vga izzasztót ráereszteni, hőmérsékleteket is figyelni (ami mondjuk hidegindításnál nem játszik, de hátha). Vagy kölcsönkérsz egy tápot + vga-t és kipróbálod azzal. Ha nem produkálja a hibát lehet tovább keresni.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
Dyingsoul
veterán
Sziasztok!
Ebben a gépben szellem van... most másodjára szívat meg:régen valamikor hozzányúltan talán vgat cseréltem benne és nem kapcsolt be utána a gép teljes diagnosztikát végigjártam a ramokat egyesével próbáltam ki másik lapban, mindenen végigmentem. aztán vettem hardveraprorol egy ugyanilyen lapot de azzal sem indult így gondoltam a táp a hibas. másik táppal egyszercsak működött, így vettem egy másik tapot.
most megint hozzanyultam:
épp youtubeozok a gépen gondoltam kipróbálom a másik vgat amit haver adott. gepet kikapcsoltam, tápot lekapcs. vártam egy percet. vga csere nem nagy móka. táp visszakapcs és innentől kezdve semmi. a vetik lapátja sem mozdul meg. visszatettem a másik vgat úgy sem. lehúztam az összes perifériát az sem segitett. hoztam egy 3. tápegységet amit most húztam ki egy működő gépből semmi. hátha a próba vga zárlatos volt gondoltam de nem az mert már azt is kipróbáltam egy másik gépben és semmi baja. semminek nincs szaga. kondik nem púposak, de nem is ilyen bemetszett kondik vannak a lapon hanem sima fejűek. (elméletileg valami prémium kondik)érdekes még az is, hogy van egy kis kínai ebayrol rendelt usbs digitális órám. azt ha bedugom bármelyik usbbe most is világit, ez minden amit ki tudok facsarni most a gépből. Valaki látott már hasonlót?
profilomban lévő gépről val szó egyebkent.
ui.: gépelési hibákért bocsi, telóról vagyok.
[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
MrDerekas
addikt
válasz rokko99 #60394 üzenetére
A cicergés önmagában nem hiba. Elektromos alkatrészeknél hozzátartozik a működéshez (de nem szükségszerű). Én egy tápcserét javaslok pár napra, hogy kiderüljön fennmarad-e a hiba.
-
villámló
csendes tag
Sziasztok! Van egy Asus Sabertooth X58-as lapom, Intel Core i7 950@3,07GHz Cpu-val. A közelmúltban cseréltem benne Cpu hűtőt és a Zalman CNPS10X-re esett a választásom. Néhány napja bekapcsoláskor a gép egy CPU FAN ERROR üzenetet dob fel majd felajánlja hogy F1-el folytathatom a rendszer betöltését. Szerintetek mi lehet ennek az oka és hogyan tudnám megszüntetni ezt a hibát?
Előre is köszi! -
Ace Ventura
addikt
-
rokko99
csendes tag
Megpróbálok szerezni egy tápot. Sajnos, ugye akármilyen akyga kategóriás táp nem igazán felelne meg az áramfelvétel miatt.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest