- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mayweather
tag
Igen csak sajnos nincs másik proci.. és lap sem hogy abban kipróbálnám ezt a procit..
-
nagyúr
válasz Mayweather #60647 üzenetére
Üdv!
Próbáld meg az egyik tuti jó VGA-val, hogy a második x16-os slotba teszed bele, ha még nem próbáltad.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
MeroM
senior tag
válasz Mayweather #60651 üzenetére
amm sztem a lap ment gajra.
-
Mayweather
tag
Próbáltam a második slotban is jó videókártyával.. de ugyan az a hiba. És ugye (vagy legalább is én úgy tudom) hogy az expressz slotok vezérlése a prociban van. A z170-es csip vezérli a lan-t az M.2-őt hangot usb-ket stb.. minden működik.. Csak az expressz videókártya foglalatok nem.
-
Mayweather
tag
nem tudom.. a lapon minden más jó csak a pcie foglalatok nem működnek.. és ugye a 16x-os expressz vezérlés a prociban van.. bár lehet a lapon szállt el valami apró dolog ami közbe szól..
-
MeroM
senior tag
válasz Mayweather #60655 üzenetére
Milyen atforrasztás volt a vgan?
-
Nereyn
tag
Sziasztok!
Lenne egy kis segítség kérésem.
Lenne egy Fujitsu Siemens d2584-a11 alaplap, benne egy Intel Core2Duo 2.2ghz-es procival 3 giga rammal.A probléma a következő lenne:
- nem jutok el addig se hogy hiba üzenetet kiírjon a gép
- csak az alaplap hibakódját hallom 1-3-3-1, BIOS nem tudom milyen van rajtaVideókártya csere megvolt, sehogyse tudok képet kicsikarni belőle csak a hibakódot sípolja.
Merre induljak tovább ? Sajnos nincs ötletem, vaktába meg nem szeretnék oda-vissza menni.
Előre is köszönöm!
-
tzabo
tag
Sziasztok!
Néhány hete vettem MSI B350M Bazooka alaplapot, Ryzen 2400g CPU-t és Kingston Hyperx Ramokat.
Összeraktam, a CPU-ra a gyári hűtő került. Megy minden, gyors, régebbi játékok is mennek elég jól. Öröm.
Ma azt vettem észre, hogy a CPU a feladatkezelő szerint, csak 0,54 Ghz-en megy. Nem ment feljebb, fixen ennyin ment. Restart, BIOS-ban minden jól néz ki, 4 magosnak írja. Rendszer betöltés után a feladatkezelőben már dinamikus volt a tényleges CPU sebesség, elérte a maxot is de a tényleges 4 mag, 8 szál helyett csak 2 mag 4 szálat ír ki a CPU-nál. AIDA teszt szerint is kb fele olyan lassan dolgozott, mint kellene. Ezután ismét restartoltam és ismét BIOS nézés, de a RAM ahogy kell XMP 2-es profillal 3200-on megy, a CPU-hoz meg a normális 4 mag és 3600Mhz-et ír. Rendszer induláskor a Win10 bejelentkező képernyőnek ekkor már csak a fele jelent meg. Bal oldalát látom, a jobb oldalon meg a bal oldal egy része ismétlődik meg. Be tudok jelentkezni és megy is a feladat kezelő ismét a 2 mag 4 szállal de ha megmozdítom az egeret, akkor az egész képernyő kékké válik és semmit nem látni rajta.Mi lehet a hibás? Alaplap vagy CPU?
Köszi előre is. -
tzabo
tag
válasz MrDerekas #60666 üzenetére
Win 10 64 bit
msconfigból sikerült kiszedni a 2 mag használatát (hiába 4-et írt ki, úgy tűnik ez a szálak számát jelenti), így most ez a rész ok. Végre használja mindet. Feladatkezelő is jól jeleníti meg.
Marad az a probléma, hogy csak a fél képernyő jelenik meg.
Megpróbáltam ubuntu live cd-vel és azzal tökéletesen működik a teljes képernyő. Ugyanúgy 1920*1080-as felbontás és minden jól működik. Youtube 4k 60 fps hiba nélkül fut. És itt is 8 szálat jelzett ki, szóval ez ok itt is.
Windows alatt próbáltam az eszközkezelőben a display adapter driver frissítésével. Volt is valami újabb, de azzal is ugyanez a helyzet. A legfurább, hogy ha megmozdítom az egeret, akkor minden egyszínű kék lett.Linux alatt működik jól, win alatt meg nem. Lehet valami win probléma lenne? Partíciót töröltem és újra létrehoztam majd friss telepítést csináltam egy SSD-re. Amit pluszban feltettem, az az AMD oldaláról a procihoz a driver plusz az alaplap hálózati és hang vezérlőjének drivere.
-
MrDerekas
addikt
Megfogtál, ilyet még nem láttam/olvastam. A hibás képi megjelenítést ram hiba is okozhatja. Bár ezt kizárni látszik a linux alatti problémamentes működés. Oprendszerre gyanakszom én. Módosításmentes win telepítőről érdemes telepíteni az oprendszert, mert egy-egy akárki által végzett módosítás a telepítőkészletben, simán okozhat abnormális működést.
Szerk: Esetleg a megjelenítő beállításaiban is érdemes lehet turkálni kicsit.[ Szerkesztve ]
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
tzabo
tag
válasz MrDerekas #60668 üzenetére
Próbáltam, hogy ha esetleg kisebbre veszem a felbontást, akkor esetleg másképp jelenik-e meg, de nem, akkor is a bal oldal jelent csak meg.
Rendszer telepítőt magam készítettem usb pendrive-ra Microsoft Media creation tool-lal. Az biztos nem gányolt telepítő. Drivert is mind hivatalosat tettem fel, updatek is felmentek. Vírusirtó is avira free. Semmi crack-elt dolog nincs a gépen. -
tzabo
tag
válasz MrDerekas #60670 üzenetére
Most egy alkalommal lehet nem a leállításra kattintottam, hanem a készenlétre és utána amikor visszajött a kép, jó volt. Aztán restart után megint csak a bal oldal.
Most újra tettem a rendszert per pillanat jó. Restart volt már egyszer, még mindig jó. De nem akarom elkiabálni a dolgot. Most a frissítések mennek fel. -
gudpikcs
tag
srácok adott egy X Formula
CM ML240L RGB-t dugnék rá
de nemtudom meik csatira..adott 3 fajta:
AIO_PUMP
H_AMP
W_PUMP+
mik a különbségek köztük? -
Raysen623
addikt
A következő kérdéssel fordulok hozzátok az adatlapomon szereplő PC-vel kapcsolatban. Mostanában egyre gyakrabban csinálja a gépem, hogy random időkben megáll a teljes rendszer. A kijelzőn a kép lemerevedik a gép semmilyen hangot nem ad ki magából, a beviteli eszközök bár világítanak, de nem reagálnak semmire. A kurzor is egy helyben áll és semmilyen billentyűparancsra nem reagál a gép. Mindezt Win10 Pro 64-en teszi.
Csak a reset gomb segít.Speedfan-os mérés: CPU 44 fokon üzemel alapjáraton.
Találkozott már valaki valami hasonló jelenséggel?
Én az alaplapra gyanakszom, ami már igen koros a gépben. A CPU ventilátort sem képes rendesen kezelni talán, ezt abból gondolom, hogy a fordulatszámát a BIOS nem tudja meghatározni. Frissebb BIOS verzió már nem készül (én gyártó honlapján nem találtam).
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
HaZsolt
őstag
Miután már megcsináltam a hozzászólást utána vettem észre, hogy van egy jobban a témába vágó topik is ahol feltehettem volna ezt a kérdést, ezért elnézést. Erre szeretnék választ kapni. köszönöm.
-
Cry0
őstag
na hát kb 3 napig bírta úgy a gépem hogy ne kapcsoljon ki magától. mit javasoltok ? megnéztem az alaplapot a tápot illetve a kábeleket, minden rendben kondik sértetlenek. próbáltam kicserélni egy másik gép tápjával de sajnos az csak 4 pines csatival rendelkezik még az enyém csak 8-al.
legegyszerűbben hogy tudom kideríteni hogy melyik alkatrész a ludas?Iphone 15 Pro Max Kék Titán
-
EasyLife
aktív tag
Sziasztok!
Van egy asus Z370-e alaplapom amit ha kikapcsolok világít az aura led, ezt hogy lehet kikapcsolni, hogy ne világítson ha ki van kapcsolva?
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Van már valami infó arról, hogy mikor jönnek, ha egyáltalán jönnek az olcsóbb 300-as lapok a 8.gen-hez?
Mert ugye feleslegesen nem kéne z-s 35-40k-s lap.. -
Raysen623
addikt
Szia,
Új SSD van benne, tehát hardveres gond nem lehet. A linkelt videóból én túl sokat nem veszek ki, viszont annál többet a hozzászólásokból.
Tápot is kivenném a probléma okozók köréből, mert azt is nem rég vettem.
Köszönöm, meglátom megold e valamit a registry mókolás.A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
MrDerekas
addikt
-
-
Raysen623
addikt
válasz Raysen623 #60696 üzenetére
Szóval odáig fajult a helyzet, hogy miután vissza szerettem volna rakni az egyik merevlemezt, már el sem indult a gépem. Kivettem és akkor sem indult. Hosszas unszolásra bekapcsolt ugyan, de alacsonyabb órajelen járnak a RAM-ok. BIOS pedig nem engedi visszaállítani. Holnap alaplapot is cserélek... Jó lesz ez a hétvége.
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
gudpikcs
tag
sziasztok
új gondom van
a lapra kötöttem led csíkokat.de van a lapon: RGB_HEADER és ADD_HEADER
kérdezném mi a különbség a 2ö között? dugogattam ide oda azt úgy nézz kifingtak a csíkok .nem minden led ég és enm minden opcionál.
utána nézem egyik 12 a másik 5 V os. ezért pusztultak el? meg vannak a kis nyilak a csatik végén,az merre kell hogy álljon?
de konkrétan mi a 2 dugó közti különbség? -
Winchester95
őstag
Sziasztok!
Adott egy giga h81m s1 lap.
Gtx970 el volt párosítva minden mukodott.
Kicsereltem a kartyat egy 1060 msi 6gb gamingra.
Bejott a windows majd elment a kép.
Driver letorol a 970 el, majd vissza a 1060.
Tovabbra sem jo.
Elemet kivettem par percre majd vissza, igy sem volt jo biosnal sem volt mar kep.
Visszaraktam a 970 et.
Mar azzal sincs kep.
Cmos reset megvolt, elemkivetel is.
Semmivel nincs kép biosnál se.
Pittyenés hallatszik de ennyi. -
MrDerekas
addikt
válasz gudpikcs #60698 üzenetére
Az alaplap dokumentációjának az alapos áttanulmányozásával, valamint egy kis ledes alapismeret felszedésével kellett volna kezdeni. Örülj, hogy csak a led szalag ment tönkre. Információk hiányában pedig javaslatom sincs a problémádra.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Villanyszerelés
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Ukrajnai háború
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest