- Tömeges letartóztatás volt Dél-Koreában az ország legnagyobb kriptocsalása miatt
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Trump és az AI miatt 4 éves mélypontra került a Samsung
- Összerakja az AI-t és az 5G-t az NVIDIA
- Más reklámokat nézhetnek a Facebookon az európaiak
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- macOS PC-re
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- F-Secure termékek
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Mobilinternet
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
dealerman
aktív tag
Sziasztok
Származhat abból valamilyen hátrányom,hogy 20 pin-es atx csatis táppal hajtok,egy Asus P5K (24 pin) lapot ?
underground techno will never die
-
szacsee
nagyúr
válasz dealerman #34502 üzenetére
50W TDP-jű Xeont? Nem.
Tuning ha nem nagyon agresszív, akkor nyugodtan.. amúgy is ciripelni fog a deszka, ha nem bírja már (Q6600-as időkből tapasztalat)
Igazából a táp minősége számít, mert ha elég régi és kiszáradt kondikkal hajtod a konfigot többet ártassz neki, mintha jó táppal 20 pinnel hajtanád. -
AeSDé Team
őstag
Sziasztok, ennél a lapnál a tesztben szereplő "botom edge" résznél az a 8.8. számot tartalmazó kis led monitor szerű izé micsoda, és pontosan hogy működik? Azt hiszem Debug LED-ként említi, pontosan miket tud kijelezni? pl. nem állítható be rá a ventik sebessége, vagy a hőmérséklet?
[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
válasz AeSDé Team #34504 üzenetére
Nem semmi ilyet nem lehet kijeleztetni vele, nem is tudod vezérelni sem, ez csak arra való, ha valami baj van, és nincs kép, akkor is ezen a kijelzőn meg tud jeleníteni egy kódot, amit ki tudsz keresni az alaplapi kézikönyvebne, hogy mit jelent, és mi lehet a hiba. Nekem is van ilyen kijelző az én deszkámon is.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
varmi2
nagyúr
válasz AeSDé Team #34507 üzenetére
Így van, ez a lényege
-
josik
aktív tag
válasz csabyka666 #34500 üzenetére
Üdv. Nekem is volt ilyen lapom. Nálam a chipset adta meg magát. Érdemes megnézni, hogy mennyire melegszik.
Te is fiam Bluetooth...
-
qpmex
tag
Tudnátok segíteni abban hogy mi a különbség e két alaplap között?
https://www.pcx.hu/termek/gigabyte-b85-hd3-alaplap-84933
https://www.pcx.hu/termek/asrock-h97-pro4-alaplap-38141A Gigabyte alaplapot tervezem majd megvenni, de szeretném tudni h a másik mivel tud többet. Sok embertől olvasom hogy h97-et vesz.
-
csabyka666
veterán
Nem vettem észre, hogy melegedne, de megnézem AIDA-ban akkor. Nálad is ugyanez volt a probléma, szóval a PCI-Ex egyszercsak nem működött? Ha igen, sikerült megoldani?
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
josik
aktív tag
válasz csabyka666 #34511 üzenetére
Repült a lap... :-) Nézd meg chipset- hűtő alatt a paszta milyen..? Ha ki van száradva az nem jó..
Te is fiam Bluetooth...
-
csabyka666
veterán
Hát jó, rajtam nem múlik. Megnézem, de kevés esélyt látok arra, hogy amiatt megjavulna, mert "hidegen" sincs kép, egy másodpercre sem. Azért köszi.
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
szallasi007
őstag
A H97 chipset frissebb, több sata és usb 3.0 portot tud kezelni illetve ha minden igaz az támogatja jobban a virtuális környezetet. Elvileg a H97-es lapba belemegy a köv generációs proci is illetve ez a 97-es chipset direkt a 4.ik generációs procikra szánták.
Bővebben itt (telóról vagyok sry):
http://www.gamersnexus.net/guides/1449-intel-broadwell-chipset-comparison-z97-h97[ Szerkesztve ]
-
josik
aktív tag
válasz csabyka666 #34513 üzenetére
Megjavulni természetesen nem fog! Csak esetleg kiderülhet a hiba oka. Az nforce chipset sajnos szeretett megsülni. Még ha látszólag elégséges is volt a hűtés.
Te is fiam Bluetooth...
-
aktív tag
válasz csabyka666 #34500 üzenetére
Esetleg még a kártyát ki tudod próbálni egy másik lapban? Vagy egy másik kártyát?
[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
Az én gépemben is nForce chipset van, és találkoztam már jópárral, nem volt ilyen gond. Viszont többet is láttam már ebből az M2N-E SLI lapból, ugyanezzel a hibával. Szerintem inkább a lapnak van valami típushibája, mindenesetre furcsa, mert csak a PCI-Ex slotok haltak meg, amúgy atomstabil a gép...
-
aktív tag
válasz csabyka666 #34519 üzenetére
Sajnos akkor passzolom :-( Nekem is volt ilyen lapom, imádtam.. Egy rokonomnál még él! :-)
-
qpmex
tag
válasz szallasi007 #34514 üzenetére
Ez az új 4. generációs proci kb. mikorra várható, nem tudni? 1-2 év vagy esetleg több?
Ha nem mostanában fogom lecserélni az i5-ös procit akkor a b85 lap is jó lehet egy ideig, nem? -
csabyka666
veterán
Ez a baj, én is kifogytam az ötletekből. Jó lap, még ma is megállja a helyét, de így PCI-Ex nélkül csak valami nagyon bika PCI-os kártyával lehet használni, olyanom meg sajnos nincs, csak 1-2 megásak.
-
killer095
őstag
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy az adatlapomon szereplő alaplapba beleférne-e a következő VGA :[link]
ORIGIN/Battlelog: IDaVe_CQCI , PSN: DaVe095hun
-
Balathruin
veterán
válasz csabyka666 #34522 üzenetére
Nincs bika PCI-s kártya, mivel a foglalat nem elég ahhoz, hogy bika kártyákkal is menjen.
killer095: PCI-e csatolós kártya, bele kell férjen (inkább a ház miatt lehet aggódni), de egy 6 magos FX mellé minek 280X? Úgy tudom nem hajtja meg rendesen, bár single-ben még lehet jó lesz.[ Szerkesztve ]
-
killer095
őstag
válasz Balathruin #34524 üzenetére
Egyenlőre ez a proci marad majd jövőhónapban felrakojm apróra alaplapostól és egy i5 4670k-ra szeretném cserélni, elviekben az elég jó kis processor
ORIGIN/Battlelog: IDaVe_CQCI , PSN: DaVe095hun
-
aktív tag
válasz csabyka666 #34522 üzenetére
Esetleg még megpróbálhatnád kifúj a port belőle, hátha csak egy kis por került bele.
-
aktív tag
válasz Balathruin #34527 üzenetére
Nem kötekedésből, de mennyi időbe kerül megnéznie? :-)
-
Ace Ventura
addikt
Gigabyte olcsó B81-B85 chipsetes lapjai milyenek? Egy időbe hallottam rossz dolgokat a deszkáiról, bár nekem sosem volt gondom egyik termékükkel sem.
Egy G3420 alatt lenne.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
csabyka666
veterán
Üdv mindenkinek!
A kérdésem inkább HDD-vel kapcsolatos, de ezt a topicot éreztem a legjobbnak, szóval ide posztolom. Légyszi adjatok tanácsot.
Adott 2 vinyó: egy 3,5"-os 1TB-os SATA3-as és egy 2,5"-os 120GB-os (talán?) SATA1-es.
Lemértem CrystalDiskMark-kal, és a folyamatos írás/olvasás kivételével a SATA1-es notivinyó meggyőzőbben teljesít. Viszont nem értem, mi áll ennek a hátterében. Kisebb a tányér, és könnyebben megtalálja rajta a helyet...? Fordulatát tekintve mindkettő 5400-as, a cache az 1TB-oson 64 mega, a 120-ason 8 mega.
Illetve egy másik kérdésem is lenne ezzel a programmal kapcsolatban. Miért van, hogy csak partíciókat lehet vele tesztelni? Egyáltalán, mi jelentősége van, hogy melyik partíciót tesztelem?
Köszi a válaszokat előre is!
-
wrox
őstag
válasz csabyka666 #34531 üzenetére
Mik voltak a sebességek?
-
tagagaba53
tag
Üdv !
Segítséget kérnék !
Van ez az alaplapom: GIGABYTE GA-VM900-M
Az USB-s telepítés nem akaródzik sikerülni.
Lemezről simán megy.Köszi
- Mielőtt megszólalsz, gondolkodj el azon, szebb-e az amit mondanál mint a csend amit megtörnél vele. -
-
varmi2
nagyúr
válasz csabyka666 #34531 üzenetére
Hard disc sentinel-el tesztelj, az tudja a winyót tesztelni, nem partíciót.
-
aktív tag
válasz Balathruin #34529 üzenetére
Látod ebben igazad van :-)
-
stork13
aktív tag
Sziasztok!
Egy ismerős szólt, hogy a gépe nem indul csak a ventik pörögnek, kép nincs.
Belenéztem a gépbe (i5-3450, Gigabyte GA-B75M-D3H, Gigabyte GT560), kikaptam a vga-t és tökéletesen működik alaplapival. VGA vissza, semmi nem megy még az alaplapi kimenet sem. 4-5. alkalommal a gép elindult és ment rendesen. Aztán következő bekapcsoláskor gép elindul, leáll, vár pár másodpercet majd újra elindul és már nem ad ki képet sehol.
Ami érdekes, hogy a másik pci-ex4x slotba téve a vga-t el sem indul a gép (ha jól néztem ott nem is támogatja az egy kártyás rendszert), viszont a kártyát betéve az fixen áll, nem mozog semerre. Visszatéve a pci-ex16x-ba a kártya 1-2 centi "lötyög" fel is és le is. A kártyát befogatva ráadásul kicsit emelné felfelé a vga végét (az alaplap normálisan van lefogatva, csavarok meghúzva). Mintha a foglalat kinyúlt/kitágult volna. Létezhet ilyen, illetve ez okozhatja a hibát (vga másik gépben megy rendesen)?A béke más , mint szünet, két háború közt; a jó: nem rossz Rossz.
-
cyber86
őstag
Helló. Szerintetek az alaplap hiba lehet, hogy ismerősöm gépe szinte egész nap működött tegnap és kb délután 4 fele lekapcsolta míg közértbe ment utána amikor haza jött bekapcsolta és furcsa is volt neki, hogy lassan tölt be a gép utána az első jelenség, hogy win alatt lekapcsoltak a ventik utána vissza utána megint le és azóta se kép se hang. Áthozta a gépet megnéztem ramokat vgat is és semmi viszont utána elkezdtem nézegetni a kondikat és találtam 2 hibás kondit és lehet az miatt nem megy a gép? Mert most annyit csinál, hogy bekapcsolom felpörögnek ezerrel a ventik és ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
Zolicrea
csendes tag
Van egy Asus P4C800-E Deluxeom hozzá keresnék videó kártyát,memóriát,processzort,merevlemezt amik erősek és bírják a strapát és persze futnak rajta a játékok,pl.:bf3(multi)esetleg bf4,farcry3 vagy vegyek egy új alaplapot? köszönöm a segítséget előre is
-
cyber86
őstag
Tudtok ajánlani valakit aki megtudja csinálni?
-
guftabi96
addikt
Sziasztok!
Van egy Gigabyte H97M-D3H alaplapom, és nem tudok belépni a biosba.
Kb 2 hete van meg ez az alaplap, akkor be tudtam lépni, a del gombot kellett nyomni.
Most úgy adódott, hogy újra kellene telepítenem (másik oprendszer) de nem tudok belépni a biosba.
Alapesetben a Del-t kell nyomni, és semmi.
Még a Boot sorrend menübe se tudok belépni, pedig az is fontos lenne, mert ugye ott tudnám kiválasztani, hogy pendrive-ról bootoljon, hogy fel tudjam rakni a rendszert. De egyik gombra sem reagál.
Próbáltam régebbi PS2-es billentyűzettel is, ugyan ez a helyzet.
Mi lehet a gond? Nem frissítettem bios-t, nem történt semmi olyan változás, ami ezt kiváltaná.
Válaszokat előre is köszönöm!(írtam már mi baja a gépemnek topikba is)
#KeepFightingMichael
-
szallasi007
őstag
válasz guftabi96 #34545 üzenetére
Hali nem lehet hogy az USB 3.0-ba dugtad a billt es azert nem megy?
egyébként azt is megprobalhatod hogy elem kivesz, 5 perc pihi gep bekapcs (ilyenkor nincs kép) aztán gep kikapcs. Elem vissza gep bekapcs es kiírja h nyomj entert vagy f1-et es allisd be a biostu.i. telorol vagyok
-
guftabi96
addikt
válasz szallasi007 #34546 üzenetére
nem, direkt nem abba van rakva.
Hát az lesz, csak vártam, hogy hátha lesz valami egyszerűbb megoldás, de inkább megcsinálom ezt, mert most már hülyét kapok, hogy 2 hete még tökéletesen működik, most meg semmi....#KeepFightingMichael
-
guftabi96
addikt
válasz szallasi007 #34548 üzenetére
Na kozben sikerult, azt csinaltam, hogy kikapcsoltam a gepet, kihuztam a tapkabelt, es benyomva tartottam a bekapcsolo gombot, majd visszadugtam a tapkabelt, es ment is. Es most volt is pittyenes elindulaskor, az elobb, amikor probalkoztam, akkor nem volt (csak most tunt fel, hogy ujra hallottam)
Pontosan mit ertesz az alatt, hogy gyanusak?(Bocs az ekezetekert, telorol vagyok, mert mar szalad is fel a windows, vagyis pont most vegez a telepitessel )
#KeepFightingMichael
-
szallasi007
őstag
válasz guftabi96 #34549 üzenetére
Nalam pl egyszeruen a 3 eves Kingston ssd eltunt gep kikapcs bekapcs utan (regi gépben tökéletesen megy) a biosbol akármelyik sata portra tettem, mondjuk ezt megoldottam mert szereztem egy ADATA-t azzal meg tokeletes. céges gepen az USB 3.0 nem akart rendesen menni csak biosfrissites utan - persze erre csak tobb órányi googlezas utan gondoltam, masoknal hangerő probléma van pl.
ja es tok markafuggetlen a sztori, nekem asus, az usbs asrock a hangparas meg msi, lehet puszta véletlen de mind h97-es chipsetes.😒
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Melyik tápegységet vegyem?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vezetékes FEJhallgatók
- LEGO klub
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest