Új hozzászólás Aktív témák

  • 8

    senior tag

    most javították a generátoromat (nem teljes felújítás), márkaszervízben egyébként (90e Ft volt a márkaszervíz által továbbszámlázott munkadíj-anyagdíj a "generátorjavítás" címén, csak a generátor javítására szakemberrel, ki-beszerelés, szíjcsere stb az ezen felüli plusz költség)

    azóta mentem vele 450km-t, nem tapasztaltam problémát.
    Most kb 20 km-rel ezelőtt kaptam egy smst a riasztómtól menet közben, hogy alacsony az akkufeszültség. Elkezdtek kigyulladni az abs meg lufi visszajelzők. Ha lekapcsoltam a fényszórót, rádiót, belső levegőt akkor látszólag minden rendben volt egy ideig, ahogy visszakapcsoltam a fényszórót egyből kigyulladt az abs és lufi visszajelző.

    Az akksi visszajelző érdekes módon egyszer sem gyulladt ki!

    Csak azon imádkoztam, hogy eljussunk a célig, már sötét volt, kb még 20 km volt hátra az erdőben, bírta, de a végén már a helyzetjelzőt is le kellett kapcsolnom. Illetve mindent lekapcsolva már a vészvillogókra is kigyulladt az abs és lufi visszajelző.

    Ebből arra következtetek, hogy a töltés jó, generátor jó, csak az akksival lehet valami. Esetleg cellazárlatos lett a sok szerelés miatt... olyan lehetséges hirtelen? (egyébként még egyéves sincs, exide premium, néha töltöttem is rá, elvileg kiváló állapotú kéne hogy legyen, eddig a szerelésig az is volt)
    Persze most hosszú hétvége, 300km-re a márkaszervíztől ahol csinálták.

    Lehet, hogy a javított generátor tette tönkre az akksit ezalatt a 450km alatt? És amiatt nincs töltése és alacsony a feszültsége. Most lekérdeztem sms-ben a riasztóról, 11.4V.

    Itt szerencsére fel tudom tölteni. A faluban van jó helyi szerelő, de kedden van legközelebb (pünkösd...)

    Nem tudom érdemes lenne-e egy másik akksit venni bele (másik autóval el tudok menni érte) és azzal megpróbálni. Hétfőn valahogy vissza kell jutnom Budapestre...
    De ha a javított generátor tette tönkre a mostanit, akkor az újat is gyallyra vágja visszafele.

    50.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2 évig ingyen. Raiffeisen 55-60.000Ft, Curve €5 ajánlókód elérhető. Revolut regisztrációhoz 8.000Ft tőlem. 500Ft PARKL kupon parkoláshoz. Privát üzenetben küldöm

Új hozzászólás Aktív témák