- Honnan tudjuk, hogy melyik tartalmat gyártotta a TikTokra az AI?
- Bocsánatot kért az Apple, mert nagyon mellélőtt a legutóbbi reklámjával
- Már nem hisz a nagy európai EV-forradalomban a Ford
- Három éve fontos döntést hozott az AI-ról az Apple
- A Google helyét akarja az OpenAI, hétfőn jöhet az AI-alapú kereső
- YouTube
- Ausztrália lecsap a kriptós adócsalókra
- Windows 10
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Bocsánatot kért az Apple, mert nagyon mellélőtt a legutóbbi reklámjával
- Visszavonta az Intel és a Qualcomm Huawei-hez kiadott exportlicencét az USA
- Programozás topic
- Disney+
- Reklámblokkolók topikja
- ASUS routerek
-
IT café
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fear2
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
1 éve van nálam egy használtan beszerzett Saeco odea talea ring v2.
Sajnos nem tudom jól beállítani, mindig kicsit vizes, citromos savanyúságú, minimális cremás kávét főz.
A szemes kávé megfelelő minőségű(Mediamarkt-os Pellini), munkahelyemen van egy xsmall, ott is ezt használjuk, tökéletes, cremás, finom, sűrű kávét főz.
Az otthonival ez nem sikerül.
-Vásárlás után az össze tömítést kicseréltem a KPE egységben.
-Crema szelep nem müködött, vettem újat(ebben a KPE-ben még nem az üveggolyós változat van mint az xsmallban, hanem a membrános)
-Vízkőtelenítés a saját programjával megvolt(erős citromsavas vízzel, többször is lefuttatva).
-Zaccpogácsa kemény, egyben marad, szinte koppan.
-Őrlési mennyiség közel a maximumon, éppen befulladás előtti szintre állítva.
-Őrlőt több finomsági pozícióban is próbáltam, most is finomabbra őrli a kávét mint a munkahelyi xsmall.
-Vízáramlási érték a beállítási menüben legalacsonyabbra véve.
-Az elején lévő nagy tekerhető "fojtó" szelep(ami a kifolyási csőben fékezi a kifolyást) közép-vagy végállásban.Haza vittem a munkahelyi xsmall-ból a KPE egységet, azzal is ugyanezt produkálta.
Esetleg valami ötlet,hogy mi lehet a hiba?
Ma délután még megmérem a kifolyó kávé hőmérsékletét, de érzésre jó.Előre is köszönöm.
-
fear2
tag
válasz konzumpro #17 üzenetére
Szia!
Igen, van ilyen service menü:
Flowrate (l/H): 10 (ez a legalacsonyabb)
Setup aroma (imp.): 90 (darálás hossza,e éppen jó még 95-nél volt , hogy befulladt)
water hardeness: 4 (van benne vízszűrő patron is)
Aroma (mindegyiknél) 3 (legnagyobb)
Prebrewing(előáztatás): 2 (hosszabb)
Temperature (C): 105 fok -
fear2
tag
Értem.
Lehet hogy ez okozza gondot.
Atomjaira szedtem a KPE-t, átpucoltam és s csúszó felületeket megkentem Saeco zsírral+a mozgató motor fogaskerekeit is.
Most a darálási idő hosszát(imp) engedi felvinni 110-re(eddig 95 volt a max, mert befulladt) és visszavettem a hőmérsékletet: 95 fok-ra.
A kifolyó kávé hőmérsékletét közepesen hosszú kávé esetében 73-83-73 fok hullámban mértem.
Megjelent a crema és a kávé savanyúsága is erősen csökkent, színe sötétedett.
a lefőzés után 1 perccel szépen kirétegződik egy nagyon barna(szinte fekete) alsó réteg, felette egy átvilágítható sötétbarna rész és a tetején egy közepesen vastag, buborékmentes crema.
Azonban most hosszú kávé esetén a lefőzés felétől elkezd "csikorogni/sípolni" a víz benne.
Félek,hogy nem lesz így tartós. (+ a tömörítés is épp a szélén van,hallatszik,hogy majdnem leáll)
A pumpa javítható vagy cserélni kell?
Lehet,hogy a KPE mozgató motor is gyengül?Előre is köszi.
-
fear2
tag
válasz konzumpro #25 üzenetére
OPV? az a kifolyónál lévő utólagos "nyomásfokozó"?
Nem tudok róla,hogy bármi meg lenne hekkelve.
Elég sok a lefőzött adag: 10.209db és ennek a 2/3-a hosszú kávé(gyanítom német-svájci import gépet vettem), félek,hogy esetleg ez sok lesz már neki.
Bár ott gondolom legalább a kötelező szervizeket megcsináltatták rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen