Új hozzászólás Aktív témák

  • Akos1994

    aktív tag

    válasz PiciPeti #41203 üzenetére

    Nem akarok feltétlen kötekedni, de nekem ez eléggé marketingszagú..
    Volt már sok ilyen "nah én most sz.rtam a spanyolviaszt és feltaláltam a szuper hangminőségű lejátszót mindössze X ezer dollárért" típusú próbálkozás.
    Aki tényleg a minőségre megy és nem akar lemezt/CD-t cserélgetni az már régóta otthon egy PC-t használ egy jobb fajta USB-s vagy koax/optikai kábeles DAC-al. Ugyanígy van régóta olyan hordozható zenelejátszó mint ez, nagyon nagyon jó DAC-al, kb. hasonló áron vagy félárban és támogat is mindenféle FLAC, APE, ALAC stb. veszteségmentes formátumot.
    De a meglepő módon az ilyen téren teljesen ismeretlen Sandisknek is van olyan kimondottan olcsó lejátszója amibe (valószínűleg véletlen) pont olyan DA konverter került ami tőle sokszorosába kerülő lejátszókat aláz meg hangban. Az elmúlt egy évben a harmadik ilyen eszközről olvastam amit úgy próbáltak beharangozni, mintha valami világrengető újdonság lenne, és természetesen ők kitaláltak egy saját formátumot is, saját zenebolttal, saját branddel, meg saját lófütyivel. Szerintem ezzel meg csak azt érik el, hogy a legtájékozatlanabb emberek majd megveszik jó drágán, rákötnek valami 300%-os haszonnal eladott ipari hulladék fülest/fejest (lásd.: Beats audio) és azt hiszik, hogy akkor ők most jobb minőségben hallják a zenét. Pedig semmit nem ér az a forrás ha rádugnak egy ezer forintos fejest. De ez csak egy része a dolognak amikor ilyen csoda eszközöket beharangoznak és magáról a a hangkeltő eszközről egy szó sem esik.
    Az autóhifiben meg nem lesz változás és a gyártók sem érdekeltek addig amíg az emberek 90%-ának a hangnyomás a fő szempont és nem a hangminőség. :( Csak fel kell menni valamelyik FB-s autóhifi csoportba és elolvasni pár kommentet...
    Egyébként nincs semmi bajom az ilyen törekvésekkel, csak az zavar nagyon amikor úgy akarják eladni mintha ők sz.rták volna épp most a spanyolviaszt és annyira egyedi és különleges/egyedülálló megoldás az övék, közben meg csak liszenszeltek pár dolgot, meg beszállítós cuccokból összerakták és kreáltak köré egy kis marketingbullshit-et...

Új hozzászólás Aktív témák