-
IT café
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt19900
őstag
vagy, ha valóban jobb lenne egy külön erő a subnak, akkor milyent? 2 csatornásokat lehet "monoblokkosítani"? vagy inkább monoblokkokat nézegessek? egy udim jr 1004 hez ami 25cm zárt ládában van, arra milyen erőt ajánlanátok? a cél a szép hangzás és legyen rendesen meghajtva, de nem az, hogy dübörögjön.
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
tothm1991
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Fejegység terén nem tudok dűlőre jutni. A rendszer úgy fog felállni, hogy előre, hátra kétutas komponens szett, ezeket egy 4 csatornás erősítő hajtaná. Hátra a mélynyomó, ehhez egy monoblock. Szóval, ami minimum kellene az 3 pár rca. Nézelődtem már, eddig ezek vannak palettán:
http://www.paradoxautohifi.hu/autohifi/autoradio_fejegyseg/pioneer-mvh-x560bt.html
http://www.paradoxautohifi.hu/autohifi/autoradio_fejegyseg/kenwood-kdc-461u.html
http://www.paradoxautohifi.hu/autohifi/autoradio_fejegyseg/jvc-kd-r951bt-ajandek-8gb-os-usb-pendrive.html
Esetleg valakinek tapasztalat bármelyikről is, vélemény? Olvasgattam már meg használtam a keresőt is, de nem mindegyikhez találtam értékes infót. Köszönöm előre is! -
Osynho
addikt
válasz tothm1991 #41153 üzenetére
Miért szeretnél hátra hangszórót? A hátra kalaptartót jelent?
Bár jobb külön erősítővel hajtani a subot, alap rendszerbe elég egy 4 csatornás erősítő, ahol 2 hajtja az első szettet, 2 pedig hidalva a mélyládát. Ezzel megspórolnál 1 erősítőt, 1pár komponens szettet, kábelezést és egyszerűbb lenne fejegységet találni. Jutna pénz minőségibb komponensekre, jobb beépítésre (ajtó szigetelése).
-
tothm1991
csendes tag
válasz kalozhun100 #41154 üzenetére
Tudnál róla személyes tapasztalatot írni esetleg?
-
tothm1991
csendes tag
válasz Osynho #41155 üzenetére
Az autó passat b5 kombi.
Első, hátsó ajtóba:
http://patricar.hu/autohifi/hangszorok/6-5-komponens-szett/audio-system-mx-165-plus-detail
Ezeknek egy 4 csatis spectron erősítő.
Mély egy dld dl12, gyári ládával. Ennek egy monoblock.
Ajtószigetelés lesz, első, hátsók, csomagtérajtó is.
Csak fejegységet nem tudom eldönteni. -
PiciPeti
őstag
válasz zsolt19900 #41152 üzenetére
Ram 1-et még nem hallottam, de jó eséllyel ugyanaz a "hibája" mint minden ilyen felállásban használt erősítőnek, szóval ha egy komolyabb mély van, az meghúzza az elejét is, és elveszik a dinamika az első szettről. Mintha merült akksival hallgatnád a rendszert.
Külön erősítőnek, akár a márkánál maradva kereshetsz RAM 3 MkII-t (Emphaser EA2190) is, ár/értékben igen jó darab.
Mivel 4Ohm-os a nyomód, nyugodtan kereshetsz 2 csatis erőt is, hidalva is bírni fogja.
-
zsolt19900
őstag
válasz PiciPeti #41158 üzenetére
valami ilyesmitől tartottam én is, hogy okés hogy találok egy "bika" erősítőt, de a mélyek lehúzhatják.... akkor beigazolódott az ügy
hát van itt hardveraprón egy udim 2x150w rms-sel, rákérdeztem, hogy hidalható-e, max ha úgy alakul akkor azt megveszem és slussz
tetszenek az udim cuccok valahogy húz feléjük a szívem, de más alternatívát is meghallgatok, ha pl van egy finomabb erősítő 10k környékén, ami szépen és rendesen meghajtja akkor az is frankó ezeket a ram sorozatokat nézegettem, de ezek is 20fölött vannak de ha zeneiek akkor azok sem esnek ki a kalapból
azért fontos a zeneiség, mert a lupoban 1 erősítővel belőttem úgy a rendszert, hogy a mélyet nem hallottad a csomiból -és asszem ez a lényege, hogy ne halljam külön, hanem épüljön a hangképbe- és picit félek, ha külön erősítő lesz, és nem lesz olyan zenei, akkor ezzel gondok lesznek
[ Szerkesztve ]
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
trencsy
csendes tag
Sziasztok,
Megérkezett az új első szettem és egy kis tanácsadást szeretnék kérni a vágásokhoz, mert aktívban lennének.
Audison AV1.1
Audison AV6.5Előre is köszi érte...
-
-
Ferenc1989
tag
Üdv! Egy kissegítséget kérnék.
Kinéztem két fejegységet(azért a német saturn, mert van lehetőségem itt venni, vagy MM):
http://www.saturn.de/mcs/product/PIONEER-DEH-X5700BT,48352,475813,1507665.html?langId=-3
http://www.saturn.de/mcs/product/KENWOOD-KDC-BT45U,48352,475813,1709196.html?langId=-3
Ezekről mi a véleményetek?
Vagy árban hasonló másik ajánlott típus esetleg?
Ami fontos:beépített bluetooth-os kihangosító amijez nem kell külön 25000-ért mikrofont venni..., változtatható színű (vagy zöld) gomb világítás, usb csatlakozás, esetleg androidos vezérlés.Előre is köszi
Sosem tudod, mi az elég, amíg meg nem tapasztalod, mi a túl sok.
-
kraden
csendes tag
Opp és ha már itt tartunk, mi a vélemény egy Pioneer MVH-X560BT -ről?
-
Thronks.90
tag
Üdv! Autó hifi beárazós topic van, vagy itt is be tudom áraztatni a komponenseimet? Köszi a segítséget
-
opeter70
senior tag
válasz PiciPeti #41171 üzenetére
Én már akkor is használtan vettem, nem tudom akkor mennyi idős volt.
Tehát ami nálam van, az most minimum 14-15 éves.
Ezért csodálkozom, hogy még most is lehet találni új darabot belőle.
Egy tartozás fejében kaptam akkoriban valakitől, már nem emlékszem pontosan, hogy mennyire tartotta a srác, de nem túl magas áron "számítottam be".
Azért az sok mindent elárul róla, hogy az idők folyamán többször is le akartam cserélni másik erősítőre, de aztán valahogy mindig visszakerült a helyére.
Mélyben egy kicsit vérszegénynek éreztem, de a magasai és a középtertománya zseniális, úgyhogy arra, amire te fogod használni arra tökéletes.
Ezek szerint akkor te is aktív-izálod magad?
Magy már eddig is aktív rendszered volt? -
lovas001
aktív tag
Sziasztok kérdésem lenne hozzátok,remélem valaki tud hasznos infóval szolgálni. Holnap készülök venni egy kicker s15l52 subot.Mit érdemes vásárláskor megnézni illetve hallani a külsérelmi nyomokon kívül ?(használtan veszem) . Illetőleg mi a vélemény esetleg tapasztalat arról hogy ha ezt a a membránt egy csomagtartóba + pótkerékhelyre besülyeszteném a csomagtartó lenne ez esetben a "láda" (lupo csomagtér) . Így is ki tudom belőle hozni amit érdemes ? Előre is köszönöm.
Nem tudta, hogy lehetetlen, ezért megcsinálta.
-
LógaGéza
veterán
válasz opeter70 #41175 üzenetére
Egy poti még nem a világ, van ismerősöm, aki profi erősítőjavításban, és tuti megcsinálná
Mondjuk igen, az eszmei érték az megfizethetetlen
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
opeter70
senior tag
válasz LógaGéza #41176 üzenetére
Akkor kellett volna lecsapnod rá, amikor hirdettem. [link]
Gyakorlatilag "ingyen" kínáltam, de nem kellett senkinek.
Kicsit már viharvert külsőleg, megjárt pár autót.
Amint látod, egyszer már lett benne cserélve a poti, aztán most ez újra meghibásodott.
Hiába, ez már nem svájci minőség volt, ami utólag bele került.
Mindegy, most már marad nálam. Nem is bánom, hogy nem vitték el ennyiért, mert fájt volna érte a szívem. -
LógaGéza
veterán
válasz opeter70 #41177 üzenetére
Hát, ha akkor keresgéltem volna ilyet, biztos elvittem volna, de kb ekkor volt az, hogy örültem, hogy kifizettem a kocsit, nemhogy még hifi fejlesztésen gondolkozzak
Mostmár mindegy, a múlton nem rágódni kell, de ha meggondolod magad, dobj egy PÜt, nálam biztos jó helyen lenne, és szólna szépen, nem csak porosodna
[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
balazska92
senior tag
SILENT COAT SC-M2-20 erről mint szigetelőanyag mi a vélemény?
Méretek: 1 lap - 390 x 250 x 2mm
melegítés nélkül ragasztható, antikorróziós. 747 Ft/ Lap -
zsolt19900
őstag
válasz PiciPeti #41158 üzenetére
itt van pl ez az udim ezt össze lehet úgy hidalni, hogy 1 csatornán adjon ki 300w rms-t?
balazska92: láttam valaki bedobta fb csoportba a tömeges rendelést, de én még mindig azt mondom, hogy az itt ajánlott hanno protectoról ami a hangszigetelés.net vagy .com ról rendelhető, az ár érték arányban még mindig a legnyerőbb választás
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
válasz zsolt19900 #41180 üzenetére
A hirdetésben is szerepel a hidalt teljesítménye.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt19900
őstag
válasz Osynho #41181 üzenetére
csüüü tyüüü nem mondod, hogy 1x450et tud 4ohmon aztapaszta az nem is rossz
-Hifonics BX1500D Brutus 25.000.- még ezt találtam aprók között, és a linkjeee szerint 1xmajd' 500W-ot tud
melyik lenne zeneibb szerinted a kettő közül? vagy ha "beleszerelesedtem" az udim cuccokba, akkor tökmindegy?!
szerk.: most nézem az az oldal szerint amit adtál, hogy a mostani erőmet pedig ráhidalom az első szettre, akkor 2x150w kakót tudok adni az első szettnek a mostani 50el szemben, az úgy nem rossz
van esetleg valami bekötési segédlet, hogy miként kell bekötni, hogy ezt a teljesítményt adja le
szerk2.: valóban szerepel, csak az eladóra rákérdeztem és nem tudott pontos adatot mondani sajnos, de így már kóser - és a hirdetésben szereplőnek pedig nem hittem a szememnek az az igazság
[ Szerkesztve ]
-
balazska92
senior tag
válasz zsolt19900 #41180 üzenetére
Ja én is face csoportba láttam, amit te mondasz küldj már egy pontos linket róla légyszi. Amúgy régebben is írtam hogy előző autómban nem volt semmi utólagosan beépített szigetelés, mostaniba szeretnék, de pont annyit hogy a semminél jobb legyen, tehát nem kell nekem fullos dolog
-
Osynho
addikt
válasz zsolt19900 #41182 üzenetére
Persze, hiszen hidalásnál az erősítő 2ohmon van terhelve, nem a 4ohmos teljesítmény duplázódik. Ezért van az, hogy sztereóban tud 225W-ot 2ohmon csatornánként, de a híd 2ohm, már 1ohmos terhelés lenne, amit nem díjazna hosszú távon. A mostani erőd szintén, 2 ohmon tud 75W-ot 4 csatornán, 4ohm hídban meg 2x150-et.
Azt a hifot nem ismerem, de az egy D osztályú monoblock, így bírja az 1ohmos kiképzést is.
2 ohmos nyomóhoz utóbbi illik, a te esetedben meg nem tudom, majd aki találkozott mind a kettő erősítővel, eligazít. Azért 2 udimension erősítő már nem mutat rosszul 1 rendszerben.
[ Szerkesztve ]
-
Thronks.90
tag
válasz Thronks.90 #41170 üzenetére
Valaki?
-
zsolt19900
őstag
válasz Osynho #41184 üzenetére
huhh, na ez az ohm itt ohm ott dolog magas nekem még mindig, de a lényeg az az, hogy ha hozzajutok ahhoz a másik mikro erositohoz akkor 1*450 Watt rms mehet a ladahoz és a mostani jr 4.300 pedig 2*150 watt-tal hajthatja az első szettemet?
Amennyiben így van az korrekt lenne.
Így kellene behúznom másik tápot, mondjuk még egy húszas táp elég lenne az első szettnek?balazska92: telefonról vagyok, guuglizz rá a hanno protecto 830 kifejezésre és meg lesz az :-) és ahhoz képest, hogy nem kifejezetten hifis cucc nekem baromira bevált, már csak ha az adatait nezed, hogy hány kg/nm és, hogy milyen vastag, már ezek elég jó értékeknek számítanak
-
sanki85
csendes tag
válasz Thronks.90 #41170 üzenetére
Írd ki biztos segít valaki .
-
zsolt19900
őstag
és akkor ha minden igaz keresnék is 5-6m minimum 20-25 ös tápkábelt, akinek van elfekvőben privizzen rám nyugodtan és beszélgessünk róla
-
nagyúr
válasz zsolt19900 #41193 üzenetére
hegesztoboltbol hegesztokabel ar-ertek bajnok
-
kraden
csendes tag
válasz zsolt19900 #41193 üzenetére
Szerintem itt sincs rossz árban, de javítsatok ki ha tévedek.
-
zsolt19900
őstag
okés-okés de ha esetleg van használtan valakinek, azt szívesebben venném
amúgy innen mennyi a szállítás? mert nézegettem komplett szetteket is, és azokkal lehet, hogy jobban kijövök mert ugye ehhez még kell biztiház saruk stb. stb. most a rendszert, egy 22.5ös (azt hiszem ekkora van belőle pontosan) connection táp szolgálja ki -kedves fórumtárstól vettem azt is- és tökéletesen meg vagyok elégedve vele, ha full réz, ha nem
-
Osynho
addikt
válasz zsolt19900 #41197 üzenetére
Van 7m 25-ös, nagyon jó minőségű Coroplast kábelem, amit eladok, amint sikerült autót szereznem. Sajnos lecsúsztam a héten a kiszemelt BMW-ről, amihez ugye 1-2m tápkábel elegendő.
Szettet ne vegyél, mert gagyi minőségűek! A tápkábel 99%, hogy nem OFC, az rca silány minőségű. Hegesztőkábel + 5m Gladen ECO 2500ft sokkal jobb megoldás!
-
Akos1994
aktív tag
Nah megjött az Eton szettem, csak nem igazán tiszta,hogy hogyan is kéne bekötni majd..
Először is itt lenne egy ábra:A magashoz jár egy 50 centis kábel, azon van egy ellenállás ami "hangváltóként" funkcionál.
Elméletileg a kettőt közösíteni kéne a rajz szerint viszont az nincs leírva, hogy hogyan és hol.
Ha meghosszabbítom a magas kábelét és mindkettő megy be közvetlenül az erősítő ugyanazon csatijába akkor az párhuzamos kapcsolás, ilyenkor az ellenállás kisebb lesz (fele annyi),nem?
Ha a magas kábele megy a mélyközép sarujára akkor meg soros kötés lesz és az ellenállás összeadódik, ugye?
Egyáltalán ha a mélyközépre sarujára kell, hogy menjen akkor hogy oldhatom ezt meg kultúráltan? Vagy simán csak mindkettőt ráforrasztom? -
zsolt19900
őstag
válasz Osynho #41198 üzenetére
rcam már van de pl találtam gladen szettet, amiben ugyan csak eco rca van magában a szettben is
de hallgatom -privátban is akár- hogy mennyit kóstálni a tápod.... inkább innen veszek mindent -pörögjön forogjon a pénz, az áru- mint hogy a boltot támogassam szóval hallgatlak
de a tiéd annyiból is jobb lenne, mivel nekem most 5m tápom van kb. és félő, hogy nem fog elérni a passat csomitarijába és a kettőből tudnék 6-6m csinálni, ami már frankó.... biztiházad is és mindened van rajta? szóval cakk-pakk eladó? na de a többit privátban
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- OLED TV topic
- Autós topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest