Új hozzászólás Aktív témák

  • tom956ster

    aktív tag

    válasz Kambacsuz #4770 üzenetére

    Ha hálózati rendszer akkor van egy közös mappa is gondolom. Oda berakod a rajzot, de még az sem feltétlen kell Viszont ott kell lennie az adathivatkozások projekt mappájának. Abból a tervből, amiből ki szeretnél indulni, minden civiles objektumot kinyersz adathivatkozásba. Az alapokat felrakod a közös mappába (alaptérkép, geodéziai helyszínrajz, közműgenplán stb -> ezeket minden résztvevő xref -ként csatolja majd be.) Indítanak egy új rajzot, társítják a projekt mappához, majd behúzzák az xrefeket. Eztán le tudják szedni az adathivatkozásból a forrásban tervezett (és eközben is lehet vele a forrásban dolgozni, módosítani stb), a civiles elemeket, de csak mint hivatkozás. Így tudsz úgy egy csatlakozó utat tervezni, hogy a forrásban dolgoznak a főpályán, te pedig pl egy szervízúton, stb... Minden adathivatkozás frissül, ahogy a forrás rajzra rámentenek. Az új társított tervből is ki lehet rakni az adathivatkozásokat a projekt mappába, amit be tudnak ívni a forrásrajzba. Kulcsfontosságú egy megtervezett, egységes dwt sablon, így a több kézben készült tervek ugyanazon kinézettel készülnek majd el. A youtubon keress rá a munka adathivatkozással a civil3d-ben -re, vagy másként: working with data shortcuts in civil3d.
    Amikor hivatkozásból leszedsz egy nyomvonalat pl, akkor az olyan mint egy link, módosítani úgy alapból csak a forrás rajz tudja, és így is van jól. Van viszont lehetőséged "élőléptetni" az új tervrajzban a hivatkozott objektumot, ekkor viszont már tudod módosítani is, viszont nem fog módosulni a forrásban (csak óvatosan!).

    3D civil engineer / Dell Precision M7720 /desktop workstation: Gigabyte GA-Z170XP SLI | i5 6600k | 2x16 GB Jigsaw|2 x ASUS GTX 1060 6GB | Server: HP Gen 8 Microserver

Új hozzászólás Aktív témák