Új hozzászólás Aktív témák

  • csiga8

    senior tag

    válasz Csabroncka #47149 üzenetére

    Írtam, próbáltam szilikon eltávolítóval, majd 80% IPA-val. Ezután jött próbaképp a röprozsda eltávolító. Én is meglepődtem ám.. :) Most már ragaszkodom a cucchoz.

    Holnap jön még egy mosás, ( ma volt lámpapolír + Soft99 rá) gyurma, majd egy menzerna 3500, aztán Sonax Xtreme kerámia, csak legyen kegyes az időjárás.

    Nem mertem képet betenni, de nem régen políroztam át a Passat szélvédőjét.
    Volt lakatos műhelyben az autó és tele ba..szták szerintem szikrával, amikor valamit csináltak mellette. A szélvédőn a lapát úgy karcolt, mintha egy marék homokot szórnék rá minden törlésnél. A jobb első sárvédőt is políroznom kellett :(

    Finoman, mosogatószeres vízzel 000-ás fémszivaccsal viszonylag sok kijött, de a lapátkarcok még ott voltak.

    A hátsó üvegen kezdtem próbaképp a polírt, akkor még nem volt csak sima filc korongom, azóta már vettem Rayon korongot szévédőhöz. ( az én filcemhez képest durvább, keményebb, de még nem próbáltam élesben )

    Próbáltam autóhoz való féldurva pasztát+ kemény szivacsot, ami kb arra elég, hogy a vízkövet leszedd az üvegről, arra viszont jó. A filckorong+szélvédő pasztával ( kb 3-szoros paszta mennyiség, kb 3 szoros idő) az 1200-as vízpapír nyomot gond nélkül el lehet tüntetni, csak türelem és nagyobb nyomó erő kellett. Egyszer vízszintesen, egyszer függölegesen kell végig csiszolni.

    Szarul fotóztam ki, belülről kellett volna előtte-utána. Olyan jól sikerült, hogy a többi autón is megcsinálom. )

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák