Új hozzászólás Aktív témák

  • carspray

    újonc

    Sziasztok!
    Polírgéppel kapcsolatos kérdésem lenne. Fényező a szakmám, ebben is dolgozom hétfőtől-péntekig egy munkahelyen. Itt Makita 9227 cb polírgépet használunk, ahol tanultam a szakmát ott is ez a gép volt már nagyon régóta (meg ott egy rupes bigfoot) de a "faluban" (kis város) ahol élek talán mind a 3 fényezőnek is ez van, eléggé régóta.
    A helyzet pedig az hogy mostanában lennének itthon maszek munkáim, egy-egy hétvégi polírozás. Van egy polírgépem itthon azt hiszem Ferm márkájú.... arra jó volt hogy azokat az 1-2 max 3 elemeket visszapolírozzam szemetezés után amiket esténként előkészítettem hétvégi fújásokra, de egyre jobban érdekel ez a polír dolog, de ezzel a géppel nem tudom, vagy legalábbis nagyon nehezen tudom megcsinálni szépre az autót. Nem folyamatos a fordulatszáma, ha kicsit megdöntöm éleknél-széleknél, nagyon le lassul, max fokozaton kell vele polírozni hogy megfelelően csiszoljon ami nyilván nem tetszik neki stb.
    Kérdésem: A mostani makiták is olyan jók mint a régiek? (ezek a fent emlitett gépek mind sztem jó 6-8 vagy 10 évesek, és folyamatos használatban vannak) Érdemes lenne erre beruházni? 86 ezertől indul.
    Én jelen helyzetben nem szeretnék rá ennyit költeni, azért mert lenne pár polírozás, lehet hogy utána hónapokig nem lesz aztán megint csak 1-2 ember lesz vevő rá, vagy nekem nem lesz rá időm kedvem stb.
    Néztem egy alternatívát, ez eléggé meg tetszett most:
    http://www.megatool.hu/dewalt_dwp849x_1250w_polirozo_12334?utm_source=arukereso&utm_medium=cpp&utm_campaign=direct_link

    Valaki használ ilyet? Vagy használt már ilyet? Dewalt fúrónk van a műhelyben meg pár dolog, elég masszívak és megbízhatóak tartósak, úgy tudom elég jó márka. Egy két videót is néztem, bár abból sok mindent nem tudtam meg. Átlagolva havi 1 vagy 2 alapos teljes polírra kellene de inkább még annyi sem. Bár a fene tudja mit hoz a jövő... ha nem lesz állásom.....
    Szerintetek érdemes megvenni? Vagy inkább rakjak az összeghez és vegyek egy makitát mert annyival jobb-tartósabb hogy megéri?

    Segítségeteket előre is nagyon szépen köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák