Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

 • janos666

  nagyúr

  válasz AsakuraDave #4 üzenetére

  Nem gagyi, mert akárhova fejlődik a DLSS, a render felbontást mindig csökkenti, ami kötelezően rontja a képminőséget a natívhoz képest akkor is, ha valakinek szubjektíven még jobban is tetszik amit produkál. És nem, 25-30% teljesítményt sem akarok feláldozni a jobb megvilágítás/árnyék/tükröződés effektekért.

  Ott van félkészen a HDR10 a játék legelső nyilvános verziójában. Sokkal többet dob a látványon (legalább is egy "igazi" HDR kijelzőn, mint pl. egy OLED), mint az RT, és ~0 teljesítményigéé van. Azt miért nem kalapálták már ki félkészről használhatóra?

  Nem akarok szép árnyékokat, hogy aztán ~117 helyett ~61 fps-el játszak 1440 helyettett 720p renderben az AI skálázás artifact-jeit és természetellenes hamis élességét bámulva, miközben igazából csorbulnak az eredeti finom részletek (már amikor vannak a játékban natív magas felbontás mellett).
  Főleg, hogy a legtöbb játékban az RT is artifact-el attól, hogy össze-vissza manipulált hybrid megoldások vannak csak, amik értékelhetően futnak. Zajosak és "lagolnak" az árnyékok, mert kis résztességgel fut le az RT, amit aztán felskáláznak, zajszűrnek, összemosnak a raszterképpel, amitől olyan "olvadó kásás" mozgás közben, és látszik, hogy lassabb is, mint a képfrissítési ráta, mert nincs minden képkockához kiszámolva az RT. Ezen túl általában nem is mennek elég messzire a sugarak, és néha több mindent kihagynak, mint amit a hagyományos megoldás.

  Ez egy élesben tesztelhető techdemó, semmi más. Nem játékra való, hanem nézegetésre. Majd talán majd 2-3 generáció múlva nem csak a csúcs VGA-kon és nem csak 2-3 generációval lemaradt játékokban (amikbe utólag tették bele az RT-t) lehet majd használni játékra is. Bár abból kiindulva, hogy manapság egyre nagyobbak és áraméhesebbek a chip-ek és elszegényedik az egész világ átlagnépe, még ez sem biztos.

  #5AuraSync - Nem kevered össze valamivel? Ez idén jelent meg, kicsit több, mint fél éve. :U

  [ Szerkesztve ]

  TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák