- Biztonsági aggályok miatt késik a Microsoft hatalmas AI-újítása
- Kíváncsi az EU, milyen online védelmet adnak a pornóplatformok a kiskorúaknak
- Panaszt tettek a Google ellen, mert követi a felhasználókat a böngészője
- Rengeteg áram kell az adatközpontoknak, erre válasz a geotermikus energia
- Az AI megmondja, hogy van-e fájdalma a macskának
- SkyShowtime
- Mozilla Firefox
- DIGI kábel TV
- Betelik a pohár: nagy igény lenne a gyorshajtás-ellenes technológiára
- Szolgáltató router után Tp-link router
- Rengeteg áram kell az adatközpontoknak, erre válasz a geotermikus energia
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az AI miatt vehetnek sokan új iPhone-t
- C# programozás
- Ubiquiti hálózati eszközök
Új hozzászólás Aktív témák
-
thyeby
őstag
"Az ásványi olaj olyan cucc, amivel pl. vágódeszkákat szoktak kezelni, IKEA-s, és elvileg élelmiszerhigéniailag rendben van."
Ez érdekel. Pláne úgy, hogy a papád élelmiszerhigéniával törődött. Taníts ki minket kérlek! Pontosan mi a neve ennek az ásványi olajnak és hol lehet beszerezni, használni?
Gyúródeszkát, vágódeszkát paraffinolajjal szoktunk kezelni, ahogyan az eperfa hordót is. Patikában kapható a legjobb minőségű akár féldecinként is. Érdemes vele megismerkedned - már ha a faterod nem barátkoztatott vele össze. Egyszerű, nagyszerű, tartós, mindenféle hókuszpókusz nélkül bármikor újrakenhető, bár erre nem nagyon szokott szükség lenni.
És szólnék a méhviaszról is, ami drága ugyan, de abszolút. Egy azzal rendesen kezelt fát akár kedvedre áztathatsz vízben is. És élelmiszerhigéniailag tudomásom szerint teljesen rendben van.Több fa van, mint asztalos!
-
Soká
senior tag
"Én a táblásított kőrist a Salix lignum Kft-től vettem Érden."
A fő kérdés az, hogy mivel ragasztották össze? Remélhetőleg minimum 3D ragasztóval.
A hígitós dologhoz annyit, hogy én ugyan nem vagyok nagyon finnyás, mert ezeregy műanyagot megeszünk, tehát valószínűleg semmi nem múlik azon, hogy mivel kezeled le a munkapultot, de csak az elv szintjén, úgy gondolom, ezek a hígítók nem labortisztaságú, maradéktalanul párolgó valamik, mindig van benne egy rakás "ottmaradó" ezmegaz...
Ami pedig a bükk alkalmatlanságát illeti: kültérre tényleg nem való, beltérben azért más a helyzet. Mindig hangsúlyozom, hogy a fa munkalap az nem vágódeszka, tehát nem kell tocsognia sem a húsos, sem a sós lében.
Tudod mire érdemes vigyázni egyébként viaszolt fa munkalapnál? Ne tegyél rá vizesen vas alapú akármiket, mert - csak sejtem, hogy a rozsda - igen mélyen képes megfesteni a fát feketére. Nálunk időnként előfordul, de még nem azonosítottam be pontosan, hogy mi, talán fém konzerves dobozok hagynak nyomot a fán. (kis kerek fekete csíkok)