Új hozzászólás Aktív témák

  • tfe

    tag

    válasz Soká #65720 üzenetére

    Bocs, igazad van, a gyorsszorítókra írtad, hogy kerülendőek.

    Részemről a kék lux szorítókkal van tapasztalatom, kis méretben elmennek, de nagyobb hosszokon (500mm+) borzalmasak. Úgy hajlik, mint az íj, attól féltem, hogy kilövi az szorított anyagot. De a mai napig a "napi" használatban lévő szorítóim két pici és két közepes kék lux szorító, meg van pár bessey egykezesem.

    Nem ócsárlás volt a cél, csak nem írta, hogy mire fogja használni. Ideiglenes rögzítésre szinte bármi jó (bár kényelmesek az egykezesek), de asztalos melónál előfordul a táblásítás, korpusz szorítás, itt baromira nem mindegy, hogy mennyire akarja kilőni az anyagot a szorító. Az OBI-s egyszerűen szar, nincs ezen mit szépíteni. (nem a 15-30cm-es szorítókról beszélek, azoknál tökmindegy)

    Lehet hogy picit túlreagáltam, de néha kicsit kezd teleszaladni a hócipőm azzal, hogy nem lehet megmondani, hogy valami kínai/biliacél/szar, csak mert azonnal leharapják az ember fejét, mondván, hogy nem mindenkinek van pénze megvenni a festool/bessey/akármi vonalat. Persze, nincs ezzel baj, de attól még a szar az szar marad, nem kell felmagasztalni a parksideot, meg az emag-os lószar kínait, csak mert olcsó.

    Mindentől függetlenül nekem ez hobbi, soha egyetlen forintot sem kerestem vele, nem ringatom magam abba a képzetbe, hogy profi lennék (tanulok minden nap tőletek, ezért járok ide). Viszont nekem a hobbi nem arról szól, hogy a gépeimmel küzdjek, nincs kedvem a parkside lapostiplimaró stellerével baszakodni, hogy egyenesen tudjak marni. Kevés időm van rá, igyekszem produktívan eltölteni. Nagyon sok kategóriában alulról indultam, többszöri gépcsere után vagyok, de vannak kategóriák, ahol inkább nem kísérleteztem, megvártam amíg lett pénzem a drágára (ami csak egyszer fáj) és azóta is elégedetten használom. A szorító témában azt hiszem, hogy végigjártam a szamárlétrát, használtam minden szart (is) meg nagyon jókat (is). Ez van.

Új hozzászólás Aktív témák