Új hozzászólás Aktív témák

  • satibi

    csendes tag

    Sziasztok!
    Régebben talán írtam ide, de a sztorim röviden, a kérdéseim meg a végén. Megköszönöm ha tudtok tanácsot adni.
    Tavaly vettem egy "gagyi" asztali körfűrészt(scheppach hs 100s), nem tudok vele szép vágásképet, köríveket tesz bele a vágásba. Ez lehet saját hozzá nem értés is, vagy géphiba. Más ügyek miatt nem nagyon tudtam foglalkoztam vele év közben, most azonban felelevenítem a tavalyi karácsonyi ajándékötletem(ami részben a gép miatti elkeseredés de nagyobb részben a covid miatt félbemaradt), a ragasztott vágódeszkát. Ahhoz-mivel szép vágáskép kéne- ez a gép így nem jó, meg amúgy sem.
    Két(három) ötletem van:
    I.: hagyom a francba és gyűjtök egy komolyabb gépre (Dw vagy bosch), ami legalább 1 év.
    II..veszek rá egy normálisabb lapot, hátha segít(gyári lap van rajt, kettőt is adtak mindkettővel csinálja). Ezzel annyi gondom van, hogy ha egy tényleg minőségi lapot vennék hozzá és kiderül hogy nem a gyári lap rossz, hanem maga a gépen valami(kotyogós vagy nem központos tengely?), akkor kidobtam 1x ezer forintot. (Méret:250x30mm, gépkönyv szerint 2,8mm vastag kell)
    Szóval:
    II/a.: Olcsó lapot veszek. Van olyan lap, ami még hobbi szinten jó minőség, de belátható árú?
    II/b.: Drága lapot veszek és: Megnéztem a gérvágómat, azon 255x30(x3) mm lap van. Bár aldis, de azzal elégedett vagyok, az én szintemen eddig tökéletesen működött. Ha esetleg nem válik be az asztalihoz, átrakhatom erre a minőségi lapot, ennyivel kisebb lappal megfelelően működik? Akkor nem kockáztatok sokat, nem "dobom ki a pénzt".
    Illetve érdekelne, hogy pár általam nézett fűrészlap 3,2mm vastag, abban lehet eltérés vagy ragaszkodjak a gépkönyv szerinti 2,8mm-hez?
    Minden segítségért előre is köszönettel,
    Tibi

Új hozzászólás Aktív témák