Új hozzászólás Aktív témák

  • TheProb

    veterán

    Sziasztok!

    Kezdőként, hobby szinten szeretnék csinálni "river table"-t, vágódeszkát, stb.-t. Jó pár videót néztem már a témában. Valamint szintén jó pár alap videót, amiben faipari, asztalos tudást, eljárást lehetett megismerni.
    Az asztalok kapcsán többnyire fűrészt és felsőmarót használtak, illetve gyalut, akinek komolyabb gépparkja volt.
    Tekintve, hogy hobby céllal akarom ezt csinálni, milyen fűrész beszerzését ajánljátok leginkább, ami a leginkább sokoldalúan használható? Most lesz pl. Parkside merülőfűrész sínnel. Vagy inkább ebből az árból (30e környéke) vegyek egy makita körfűrészt?
    Illeve a gyalugép mennyire helyettesíthető egy felsőmaróval? (szintezésre) Bár oda mindenképp kéne craft-olni valami sín jellegű cuccot, amivel a szintezést megcsinálnám. Vagy inkább inkább adjam be egy asztalosnak, hogy gyalulja meg az asztalt?

    Gyantára egyébként ezt néztem. Árban relatíve jónak tűnik és akár 4 centiig is önthető. Van olyan verziója is, ami 9ig is bírja, de szerintem 4centi tökre elég egy asztallap vastagságának és ez erősebb is.

    U.i.: Ezeknek a river table kreálmányoknak van olyan verziójuk is, ahol nem epoxy-val oldod meg a "folyót", hanem üveglappal. Tudtok itthon olyan üvegesről, aki design alapján, pontosan ki tud vágni egy részletes folyó sziluettet?

    Illetve ami még fontos, szép, nyers fűrészárút ajánlott venni OBI/Praktiker stb helyeken vagy csak külön fatelepeken?

    [ Szerkesztve ]

    "Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

Új hozzászólás Aktív témák