Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz exlepra #49613 üzenetére

    Függ a dolog attól is, hogy milyen faanyaggal dolgozol, mert bár kétségtelen, hogy a fele megy a forgácsba, de valószínűleg nem olyan mérvű az anyagigénye a lányodnak, hogy ez jelentős kiadást jelentene.
    Amikor valami spéci egzótáról van szó, akkor a takarékosság érdekében én egy kis mini Proxxon körfűrészt használok. Pár mm-ig jó, de összehasonlíthatatlanul lassabb mint a normál körfűrész. És a vágási felülete sem olyan szép. De 2,8mm helyett mondjuk 1mm a veszteség.
    Kicsi szalagfűrész jöhet még szóba, de azt igen jól kell beállítani, hogy ebben a mérettartományban okés legyen. Ott kb. 1,5mm lehet a veszteség.
    Ilyen kis léceket odafigyeléssel kell gyártani, meglátszik minden hiba. Én általában úgy csinálom, hogy mondjuk kétcolos anyagot felvágok x mm széles csíkokra, ezeket "táblásítom" tehát egymás mellé ragasztom (csak annyira, hogy tartsák egymást) a legszélére teszem a legvacakabb részt vagy valami egyéb toldást, hogy a legvégén a vágásnak legyen egy felület a megfogáshoz és aztán felszeletelem. Normál körfűrészen a leggyorsabb ez.
    Annyit esetleg megtehetsz, hogy keresel egy kisebb, vékonyabb fűrészlapot.
    A Proxxon árából azért igen sok faanyagot lehetne elpazarolni...

Új hozzászólás Aktív témák