Új hozzászólás Aktív témák

  • pacman_123

    tag

    válasz Grizzlu #48099 üzenetére

    De a láb nem csak abból a 40 centis rönkből fog állni? Vagy az be lesz ásva/betonozva? Mert a rátett asztallap mérete miatt borulni fog az első asztalvégi könyöklésnél.

    Gondolom nemcsak a bütü síkba hozatala a kérdés hanem annak vízszintbe állítása is. A síkságot egyértelmű, hogy valamilyen alacsony élszögű kézigyaluval (nekem ilyen van, a bütüvel is remekül elbánik az alacsony élszög miatt),. esetleg kézi elektromos gyaluval oldanám meg.

    Vagy ha veszíthet még a magasságából, akkor egy ügyes kezű ember láncfűrésszel is sikba vágja, amit max csiszolonod kell kicsit. Más ötletem a síkságra nincs.

    A vízszintbe állítás meg ... szóval kérdés hogy az a rönk hogy fog állni. Földbe ásod? Betonozod? A rönk körül a talaj sík? (vízszintes?) Mert akkor nyilván a beásákor/betonozáskor állítod be úgy,m hogy vízszintes legyen.

    De ha "pótlábat" csinálsz hozzá: akkor meg azt faragod úgy, hogy utána a bütü síkja egyben vízszintes is legyen.

    Kicsit írj többet arról hogy hogyan lesz a rönk a talajon. Meg hogy milyen talajon. Hepehupás füves talajon, vízszintes és "sík" térkövön, betonon, stb.

    Az asztallap felfogatása: gondolom nem szeretnél felülről vaskos facsavarokkal látható kötést. Én legalábbis nem szeretnék :-) Igen bénán nézne ki (de persze ez szubjektív) Így marad az alulról rögzítés. Azt meg így tudnám elképzelni, mondjuk ha 125 centi hosszú a lap, akkor ~1m hosszon az asztal alatt, és mondjuk a két tartó lehetne 5-6 cm széles, 8-10 cm magas, keményfából. A tartókat lecsavarozod a rönkbe (kültéri lesz, nem ragasztanám) , az asztallapot meg alulról a tartókhoz. De ha soknak gondolod mondjuk a 10 centit, lehetne folyamatosan elvékonyodó a tartók végei felé, mondjuk 6-7 centiig. Bocs a móricka rajzért, de gondolom érthető mire gondolok. Azért várj meg egy profit is, ez csak hirtelen ötlet.

    [kép]

    [ Szerkesztve ]

    Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

Új hozzászólás Aktív témák