Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz Winner_hun #20318 üzenetére

    (Sziasztok!)

    Ha az urak a terv-állapotban osztanák meg egymás között a bútoraikat, akkor az észrevételek kevésbé lennének utólagos okoskodások.

    Az ággyal kapcsolatban:
    az ívelt láb nyilván emeli a tárgy igényességét, ugyanakkor gondokat is tud okozni. Ahogyan egy egyenes vonalnak egyenesnek kell lennie, úgy egy íves vonal is igen kényes a megvalósítás milyenségére. Ha egy ívnek nincs meg a "lendülete" (magyarul, a tisztán leírható geometriája) akkor bizonytalanságot kelt. Persze, hogy kinek a szemében kelt bizonytalanságot, az már más kérdés... nyilván van aki erre érzékeny, van aki kevésbé.
    Nem tudom, volt-e különösebb oka, hogy az ágyneműtartót úgy helyezted el, ahogy, de az én (tervezői) szememet zavarja kicsit az ágyneműtartó sarkának és a láb ívének közelsége. Az egyik egy határozott kerek lekerekítés, a másik egy bizonytalan ív - túl közel egymáshoz. Ha hagysz ott pár cm távolságot, azzal nem lett volna sokkal kisebb az ágyneműtartó, és formailag kicsit "szellősebb" marad a látvány. (Ahogyan elnézem, mehetett volna az ágyneműtartó odébb, még úgy sem záródott volna rá az éjjeli szekrényre.)

    Ezek persze nevezhetők nüansznyi dolgoknak. Ugyanakkor ilyen nüansznyi dolgokon múlik, hogy a dolog tervezés részét is profinak lehet mondani vagy sem. És félre ne érts, senki nem várhatja el, hogy ha asztalos vagy, akkor profi bútortervező is légy.
    Egyébként pedig a legfontosabb, hogy szerkezetileg működjön a dolog, a megrendelőnek meg tetsszen.
    Ez teljesült, ugyebár :)

Új hozzászólás Aktív témák