Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Winner_hun #19597 üzenetére

    Huhh, nehéz lesz ezt megmondani, mert a hangszórón teljesen más értékek jönnek át. Holnap meghallgatom, mert a fiam már elaludt most.
    Biztos, hogy a Festool gépek csendesek, valószínűleg csendesebbek ennél a Kress-nél. A Kress a lidishez mérve egy néma kacsa - illetve hát a lidis olyan hangos volt, hogy előszedtem a 10m-es csövet, ki gépet a műhelyből, hogy legalább zajvédőben ne halljam. Egy óra múlva becsengetett a szomszéd, hogy csináljak valamit, mert beleőrül. Pedig ő naphosszat visíttatja a Flexet, nem rosál be egy hangos szokolrádiótól. Úgyhogy cső tovább hosszabbít, garázsba be, és így a kishalál küszöb alá esett a zaj.
    Viszont a metebóm - ezer más hibája, tökéletlensége, avíttsága mellett kifejezetten példásan csendes. (Na, azért zajvédő ahhoz is köll - de az kell a Festo-hoz is.)
    Valójában hangilag én arra jutottam, hogy akármit írnak a prospektusok a zajszintekről, hangnyomásokról, akkor dől el, hogy egy gép mennyire hangos, ha az ember a saját körülményei között tartósan használja. Fél napig a lidissel se volt nekem semmi bajom. Örültem neki, mint majom a farkának, hogy erős, meg automatikus, meg rozsdamentes, meg szuper gégecsöve van, de két hét után kitiltottam az utcából is.

    Egyébként van egy nagyon nagy állat használt Ghibli-m. Teljesen elégedett vagyok én azzal (hangjával, erejével), csak már túl nagy, és amikor nem használom, komolyan kerülgetni kell. Eladó sorba került épp emiatt. Vászonzsákos, és úgy emlékszem, negyvenes csöve van. Ha valakit érdekel, teszek fel fotót róla.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák