Új hozzászólás Aktív témák

  • Vistaboy

    veterán

    Sziasztok.

    Egy OLED TV vásárlása előtt állok, jelenlegi kiszemeltem egy LG OLED55C11LB, amin elsődlegesen Dolby Vision minőségű filmeket szeretnék majd nézni (A Dolby Atmos hanghoz később veszek egy Soundbar-t, egyelőre elvagyok anélkül is). A TV-s topikban azt mondták, hogy a Dolby Vision kép lejátszásához érdemes lenne beszereznem egy médialejátszót, mert a TV saját lejátszója nem igazán ajánlott hozzá.

    Mivel sajnos még nincs HDMI 2.1 csatlakozó a VGA-mon, így a Dolby Vision filmeket HDD-ről játszanám le a TV-n. Az animéket a formázott feliratok miatt muszáj HDMI-n, de azok ritkán HDR-esek, viszont gyakori a DTS-HDMA hangsáv bennük, amit PC-vel gond nélkül lejátszok, azaz ilyen esetben nem gond a támogatás hiánya TV-n. Viszont filmeknél is előfordul DTS hangsáv, szóval ha vennem kell médialejátszót, olyan kellene, ami ezt is tudja.

    Nekem eddig Samsung QLED TV-im voltak, és a HDR-es filmeket szépen vitték külső HDD-ről is. Nyilván a Dolby Vision minőség már egy másik szintet képvisel, emiatt megértem, hogy kell némi extra is az OLED TV mellé, ám sajnos úgy áll a helyzet, hogy jelenleg nem igazán tudok sok extra költséget bevállalni, viszont később mindenképp beszerzek egyet, ha szükséges.

    Most elsődlegesen csak annyi infó érdekelne, hogy milyen hátrányokkal járna, ha egyelőre médialejátszó nélkül néznék Dolby Vision filmeket a TV-n? Meg tudja majd jeleníteni rendesen a Dolby Vision képet a TV, vagy mindenképp kell hozzá a médialejátszó is? Azért kérdezlek titeket, mert nyilván csak azok tudják, akiknek már van ilyesmi. :)

    Amennyiben erősen ajánlott és muszáj megvenni, melyik típust tudnátok ajánlani? Nem kell semmi csicsa, extra és ilyesmi, nekem csak arra kell a médialejátszó, hogy lejátssza a Dolby Vision filmeket HDD-ről, a többi funkció teljesen felesleges. Szóval nem kell felsőkategóriás készülék, épp csak annyira, hogy szépen leadja a filmeket, és ha lehet, kezelje a DTS hangot is, bár utóbbi nem létszükség, mert ritkán adnak ki filmet magyar DTS hangsávval.

    Árat azért nem írok, mert én legszívesebben nem is vennék semmit, ha nem muszáj. De ha kell, akkor kell, nincs mit tenni. :) Szóval inkább úgy mondom, hogy melyik az a lejátszó, ami megfelelne a célnak és jó ár/érték aránnyal bír...

    Köszi előre is. :R

    [ Szerkesztve ]

    "A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

Új hozzászólás Aktív témák