Új hozzászólás Aktív témák

  • romulan

    tag

    válasz Sraff #4987 üzenetére

    Netgear NTV550 tapasztalatok.
    Előre bocsájtom, hogy az itt felvázolt hibák ellenére méltatlanul alábecsült készülék. Szerintem partiban van a Popcorn A210-el.
    A távirányítója nagyon jó, egyedül a video gomb van túl közel a kikapcsolóhoz, könnyű mellényúlni.
    A doboza kicsit nagy, ennek előnye is van, könnyű szerelni és szellős. A Sigma 8642-esen semmi hűtő nincs, ajánlott azzal kezdeni, hogy kipróbálás után egy chipset hűtőt szerelünk rá. Átlósan a hűtőborda lyuktávolsága 59mm, bontóból csekély összegért kapunk rá megfelelőt.
    A 3.2.22-es alfa firmware került rá elsőnek, ezzel két durva fagyást produkált. Egy orosz fórum szerint ebben elszúrták a cache kezelést, így ment rá a 3.2.16-os. Ezzel eddig csak egyszer fagyott az egyik film végén. Az többször előfordult, hogy a film végén lassan reagált a távirányítóra. Nem tudom mitől függ, gondolom a lejátszott anyag minőségétől is.
    A 3.2.16-osban már elég sok hibát javítottak és új funkcók is vannak, pl. a szinkronhangot is lehet korrigálni +-3 másodperccel.
    Ajánlott egy gyors SD kártyát fixen berakni átmeneti tárolónak, a teljes BD funkciókhoz ez kötelező is.
    Szerencsére az automatikus képméret választás eddig minden esetben jól működött.
    A lejátszó valódi kikapcsolási lehetőséggel is rendelkezik, nem csak standby választható. Ekkor teljesen hideg, a fogyasztása 0,1W.
    Tapasztalt kellemetlenségek:
    - A már lejátszott fimet gombóccal jelzi a nevénél. Ez az információ elveszik valós kikapcsolásnál, a boot folyamat kitörli.
    - Az automata felirat nyelv felismerés nem működik. Mindig ANSI látszik, de röptében át lehet állítani egy csomó másra.
    - Ha a menüben fixen magyar nyelvű feliratot állítunk be, a felirat keretszínét később nem tudjuk változtatni.
    - Egyesek panaszkodnak 25p ugrásra, egy olasz fórumon példának felhozott Philips videót lejátszottam, de nem tudok állást fogalni. Van egy rész, ahol két versenyautó megy a kanyarban mintha lenne ott valami, de a video rengeteg effektet tartalmaz, így a frász tudja.
    - SUB/IDX feliratot kezel, de SUB-ot még nem tudtam megjeleníteni. Nem tudom mi lehet a baj, egyik tesztben, fórumon sem találtam erre utaló hibát.
    - OGG-ot nem tud, a fejlesztők adtak rá valami homályos magyarázatot, ami nem elfogadható, minden hasonló lejátszó tudja.
    - Előretekerés után a felirat kicsit elcsúszik, egy pillanatra hátramenetbe kell kapcsolni és helyrejön.

    Hálózatos funkciókat nem próbáltam.

    Egy csomó kívánságot írtak a feljelsztőknek, remélem nem a 3.2.22-est nevezik ki új firmware-nek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák