Új hozzászólás Aktív témák

  • salapp

    addikt

    Szóval Egreat EG-S100.
    A csomagolásban egy hálózati adapter, egy SATA-kábel és egy távirányító.
    Maga a készülékház teljes egészében fém. Igényes fekete szálhúzott fém. Az elején középen egy kis tükrös felületű ablak, ott led (piros kikapcsolt és zöld bekapcsolt állapotban)
    A távirányító háttérvilágításos, kulturált kinézetű. Érdekesség, hogy a kurzortárcsa és a közepén található OK gomb elég hangosan kattan megnyomáskor.
    Hosszú volt az út. Ami nagyon tetszett volna, az a Dune D1, de az ára elriasztott. A popi A-210 lenne még izgalmas, de elveim voltak. Meglegyintett az Xtreamer Prodigy szele. De utánanéztem a videóknak, amin az oprendszert bemutatták, és nagyon gagyinak találtam.
    Az S100 mellett szólt, a Sigma 8643, 512 DDR és 256 flash-el. A következőképpen tudom kihasználni: usb1: külső dvd író (a műsoros és írott dvd-ket is tökéletesen kezeli, menüvel, nagyon szép felkonvertált képet állítva elő) usb2: 2 TB samsung story plus (tökéletesen kezeli) eSATA: 1 TB samsung sory (ezt is minden további nélkül látja). Ezen kívül még kipróbáltam a hozzácsomagolt SATA kábellel egy 160 Gb-s belső vinyót, és zokszó nélkül használta azt is. Van a készüléken még optikai és koaxiális digitális csatlakozó.(a Dune D1-nek nincs koax, pedig akartam használni a jó kis Inakustik kábelemet, itt erre van módom), analóg sztereó, komponens és egy A/V
    Pana 42x20 tévével HDMI 1.3-n van összekötve, nekem zökkenőmentes képet ad, ha 1080p-re állítom a lejátszó kimenetét.
    Menü: jól áttekinthető, nagyon gyors. A lejátszó korrektül kezel minden meghajtót. Amit éppen nem használ, azt leállítja.
    Amivel már teszteltem: MKV 720p/1080p (tökéletesen, szép képpel, folyamatosan játszotta mindet. Olyanokat is, amiktől az első generációs WD TV úgy lefagyott, hogy csak az áramtalanítás segített), AVI (hát ez olyan, amilyen, de lejátssza, van néhány régebbi sorozatom ilyenben), FLAC (nagyon jó hanggal, finom kis 35 éves Marantzon is jó volt a végeredmény), MP3 (ilyenem nem nagyon van, de egész jól szól). BD25 ISO-ból (tökéletesen úgy kezelte, mint egy gyári lemezt, menükkel, Live-funkciókat még nem tudtam tesztelni, mert a hálózatelérését még nem állítottam be)
    Hangformátumok és feliratok: minden, AC3, DD5.1, DTS, és HD-hangok valamint a magyar karakterek is tökéletesek, lejátszás közben az egyes hangsávok és feliratok között könnyű váltani. Érdekesség, hogy manuálisan mi magunk is hozzáadhatunk betallózott feliratfájlt egy filmhez.
    Fájlkezelő: ez nagyon hasznos, egyszerűen kezelhető. Bármelyik csatlakoztatott tárolóról bármelyikre könnyű a másolás. A fájlokat át lehet nevezni, törölni, könnyen.
    Amiről nem tudok nyilatkozni, de külföldi fórumok szerint jól használható: torrent vezérlő és a netes képességek.
    A firm frissítést már letöltöttem, de nem biztos, hogy mostanában felteszem, mert most ez így egy stabil gépezet.
    Eddig összesen egy bugot találtam (külföldi fórumokból már ismert volt, ugyanez az S800 és S900 modelleken is megvan egyelőre): filmfájl lejátszása közben a visszatekerésre azt írja: unsupported. Hát, ezzel együtt tudok élni.
    Ár/érték arányban - bár sokáig ódzkodtam a kínai gyártóktól (tudom, szinte minden kínai ma már) nagyon jónak találom. Remélem, nem bánom meg később sem.
    Szóval, aki sigmás, gyors, sokoldalú, csatlakozókkal jobban felszerelt, full menüs BD-t ISO-ból vagy külső lejátszóból kezelő lejátszót szeretne egy Dune Lite árában, egészen elégedett lehet. Ha még rádob manit, akkor wifivel és dual oprendszerrel is veheti.

    [ Szerkesztve ]

    Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

Új hozzászólás Aktív témák