Új hozzászólás Aktív témák

  • robi-k

    őstag

    válasz Integra #27368 üzenetére

    Várjunk egy kicsit.
    Tehát: első problémád, hogy x idő múlva törölni kell a Blu-ray cash-t a rendszermeghajtóról? Ez természetes, hisz hiába teszel bele 4 GB pendrivet rendszermeghajtónak, max 1 GB használ BD gyorsítótárazásra (ez is egy régi bug ficsor a mostani Sigma SDK-ban, az újban már szerencsére jaítva van). iszont a java menünk nagyon gyorsan beterítik ezt az 1 GB-ot, ezután elkezdi felülírni.

    DE: szerintem más lesz a gondod: mivel torrentre is használod a Dune-t, torrentnél a rendszermeghajtó folyamatosan swoppol (azaz átmeneti tárolót játszik), és egy torrentnél nagyon-nagyon sok az olavsás/írás ciklus! ÉS itt jön a flash meghajtók achilles sarka: a flash memória csip minden egyes írási ciklussal öregszik, és ha tetszik, ha nem, de folyamatosan bad szektorok keletkeznek, amik miatt a vezérlő csip elkezdi kizárni őket. Egy x idő elteltével már annyi bad szektor lesz, hogy ez első jelként belassítja a meghajtót, ezt követően pedig az el is halálozik.
    Pl. torrentel akár fél év alatt is hava lehet vágni egy SSD-t, emiatt torrentre tilos SSD-t használni (már ha nem akarod gyorsan kinyírni azt).

Új hozzászólás Aktív témák