Új hozzászólás Aktív témák

  • Dorian

    félisten

    válasz Vladi #26384 üzenetére

    Egyes esetekben a konkrét jelenségeket nem hiszem, hogy pontosan körül lehet írni, ez jellegénél fogva olyan dolog, amit akkor ért meg az ember, ha látja.

    Az optimállis "24p be, 4:4 pulldown, interpolálás kikapcsolva" esetben a mozifilmben a mozgásmegjelenítés egyenletes lesz, de nem olyan túl-folyamatos "higanymozgás", mint egy tévés szappanopera esetén. 60Hz konvertálás jobban, 2:3 pulldown kevésbé és más módon, de egyenetlenül enyhén szaggatott képet ("ricegés") ad. És még nem beszéltünk az egyes médialejátszók esetéről, amelyek az eredeti 23,9xxx Hz-et 24-re kerekítik, ott időnként riccen egyet a kép. A különbözö mozgásjavítók ráengedése pedig a képkockák közé újabb kiszámolt kockákat interpolálva próbálja folyamatosabbá tenni a képet, de itt is érvényes a kutyából nem lesz szalonna esete. Minél erősebb fokozatú az interpolálás, annál többb képhibát okozhat, pl. aura a mozgó alakok körül, ilyesmi.
    Filmek alatt ezt a módot ajánlott kikapcsolni, különben home-video hatású lesz a kép, viszont természetfilmeknél nagyon tetszik. Persze ott se maxra állítva.

    Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

Új hozzászólás Aktív témák