-
IT café
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rekro
aktív tag
Sziasztok
Mede8er med600x3d lejátszónál a belső youtube lejátszónál van mód a videó minőségét állítani vagy automatikusan a legmagasabb elérhető felbontásban játsza le?( mert nem nagyon találtam ilyen funkciót)
kösz
-
őstag
A Dune HD TV-303D támogatja a BD iso fájt? Csak azért kérdem, mert ahogy böngészem a neten a készüléket, valahol azt írják, hogy támogatott, a másik lapon meg hátrányként említik a hiányát.
-
-
rob83
aktív tag
Sziasztok!
Samsung Led Tv--hez milyen média lejátszót ajánlatok,ami inkább böngészésre és nettre lenne használva!
Vagy esetleg lenne valami más megoldás is?
"Bízok Istenben,mindenki mást megfigyelek!"
-
funkygee
aktív tag
Erről mi a véleményetek? [link] EVOLVE Infinity TwinCorder HD. Hasonló megoldást keresek, csak conaxost . 5let?? Köszi.
-
spok84
csendes tag
Helló. Tudtok nekem olyan medialejatszókat mondani, ami kezeli a film borító képeket? 100 000ft alatt, köszönöm
-
sunci_02
aktív tag
Sziasztok!
Nagyjából végig futottam a fórumot, de nem nagyon találok magamnak való lejátszót. Tudnátok nekem ajánlani?
Fontosság:
HDMI 1.4 (3D miatt)
OPT / Coaxial OUT ( Onkyo erősítőre lenne dugva, végre hallanám a TRUE-HD -t)
CSAK filmlejátszásra kell! (.mkv; .m2ts, .iso <--- ezeket egye meg)WD 2TB külső tápos vinyó lenne rádugva (jelenleg 80% mkv)
Jelenleg a Smart tv lejátszójával nézek filmet, de az nem tud .m2ts-t lejátszani és kaptam 4 TB ilyen kiterjesztésű anyagot és szeretném megnézni. (NEM Pc-n)
Köszönöm
-
sunci_02
aktív tag
válasz erdoke #25923 üzenetére
Ez szimpatikus darab! És ha jól értem ebből HDMI kábellel belemegyek az erősítőbe, onnan pedig a tv-be akkor megkapom a HD hangot és a 3D-t is?! (Azért tűnök tudatlannak, mert jelenleg egy Samsung TV-n játszom le a filmeket, a TV-ből DTS hangot küldök OPT keresztül az erősítőre)
-
erdoke
titán
válasz sunci_02 #25924 üzenetére
A tévéd nem képes az eredeti kadenciával (általában 23,976) lejátszani a filmeket, szóval sima 2D-s mkv-ra se jó, mindenképpen érdemes külső lejátszóban gondolkodni. Ha az erősítőd legalább átengedi a 3D-t, akkor úgy fog működni, ahogy írtad.
A legjobb aláírás a héten
-
pkaresz
őstag
Szia.
Nekem is DNS 320L van, eddig nem vettem észre akadást bár "csak" BD25 amit néztem.
Nálam a médialejátszó a gyenge láncszem. Amint 24Hz re véltom netalán felirat is van, onnantól kezdve ratyi.
Popbox V8. Amint lehet cserélem, még mire azt nem tudom.
BD25-BD50 lejátszásnál a sebesség mennyiben más?
Filmnézés közben megy a Torrent le s fel is!Szerintem a NAS -nak kellene tudnia ezt a sebességet.
Üdv: Karesz
"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"
-
Gombinyó
őstag
válasz sunci_02 #25926 üzenetére
- Lecseréled az erősítőt 3D képesre.
- A HDMI-t közvetlen a TV-be kötöd és optikát vagy koaxot használsz az erősítőhöz. Így lemondasz a HD hangokról.
- Veszel 2 db HDMI kimenettel rendelkező forrást. Ha jól tudom ilyen megoldás BD lejátszókon van. Így az mkv-ról mondasz le. -
tomic
addikt
Tudna valaki segíteni med8er torrent beállítással kapcsolatban,
Hogy tudom beállítani,hogy a torrent egyből a lejátszóba dugott külső tárolóra töltse le az anyagot?
Egy roouterből megy a net vezetéken a pc-be és a lejátszóba is. -
Sanyyka
aktív tag
Lennél kedves leírni, hogy van - e "ordító" különbség a kiváló playereden nézett 3d ISO és ugyanolyan tartalmú nagyobb sbs mkv file 3d élménye között?
Én 55st50-ön használnám, ( úgy tudom Neked GT-d van ) tetszik a 3d, de csak akkor cserélném az imádott kis wdtv-met, ha végre el tudnám érni a moziban tapasztalthoz hasonló fílinget ezzel a kis masinával. -
tomic
addikt
válasz Sanyyka #25931 üzenetére
Szia! Nagy tapasztalatom nincs,mert 2 filmet néztem eddig. Egyik a Sammy a teknős volt,a másik az Avatar.
A Sammyvel volt gondja a tv lejátszójának. Lehet csak a film volt rossz,ezt nem tudom.A lejátszónak eddig nem. Most szereztem be még 2 filmet. Ezeket megnézem a hétvégén.Utána többet tudok mondani.
De tesómnak nincs külön lejátszója és neki ST-je van. Minden 3D,és egyéb filmet a tv saját lejátszójával néz. Eddig meg van vele elégedve.[ Szerkesztve ]
-
bisa44
csendes tag
Ha jól olvastam, akkor a kezdeti gondok a DUNE 102-vel megoldódtak (hang)
Ellenben most ennek milyen audio kimenete van. Egy Harman Kardon Signature lenne az előfok. Nem mai darab, ezért kérdem, hogy ne fussak bele egy "friss malőrbe".
-
Sanyyka
aktív tag
Szia, mint ahogy írtam, az Med8er ISO / sbs különbség lenne érdekes számomra.
Az előbbivel nyilván van gondja a tv lejátszójának, utóbbinak pedig tökéletesen elegendő lehet akár az, de a WDTV-m biztos.Ha Neked lesz, vagy másnak lenne néhány érzékletes mondata e témában, nagyon megköszönném.
-
Peat;)
veterán
válasz Sanyyka #25931 üzenetére
Én nem láttam még wdtv-vel 3d-t, de mede8er-en a 3d bd iso és mkv között látható különbség van azért, de nem ég és föld, passzív 3d-s tv-vel. A pl. kalózos torrentoldalon fenn lévő LG 3d demo anyag is csak mkv, mégis abban van egy halas bemutató rész aminél a 3d hatás nagyon erős. Így bár sokan lenézik az mkv-s 3d-t de maga a 3d hatás szerintem nem formátumhoz kötött. Ugyanakkor egy bd iso full hd-ban szolgáltatja a 3d-t(a legtöbb 3d mkv ugye felezi a felbontást), így ha a térhatás nem is erősebb, a mellett a képminőség viszont markánsan jobb. De ha nem közelről nézed a tv-t akkor szerintem felesleges lenne a váltás.
[ Szerkesztve ]
-
Sanyyka
aktív tag
válasz Peat;) #25935 üzenetére
Köszönöm a választ, az Általad leírt jelenet ( egyébként az Imax Under the sea - ban szerepel 20-21 - perc körül ) nekem is a kedvencem, kb. az általam eddig látott legbrutálabb ilyen effekt.
Ha Te írod, hogy az SBS és fhd 3d között mélységében nincs nagy eltérés az jelenthet valamit, másrészt furcsa nekem kissé, mert ha valami, akkor a passzív 3d kínozza a különbséget.
Legalábbis nekem így tűnik logikusnak. -
BBéci
legenda
válasz Sanyyka #25936 üzenetére
Mivel a passzív 3D már eleve felezi a felbontást, nem mérvadó olyanon összehasonlítani az igazi 3D-t mkv-val.
55 colos TV optimáls nézési távolsága 2,2-2,3 méter. De még kicsivel messzebbről is irtó zavaró az SBS felezett felbontása. Fűrészfogasak a ferde vonalak, DVD szintűre csökken az élesség és a részletesség. Ez a térhatást is valamelyest rontja.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Peat;)
veterán
A térhatásban én nem vagyok meggyőződve arról hogy bármit is számítana hogy mkv vagy bd iso. Mindkét formátumnál találni jobb és kevésbé jobb 3d minőséget az amúgy is vérszegény kínálatból. A felbontás az maximálisan igaz, de ezt én is leírtam. Szubjektív vélemény, de az "igazi 3d" egy félrevezető megfogalmazás szerintem, ameddig nem rendelkeztem ilyen készülékkel addig én is azt hittem hogy egy más kategória a 3d hatás bd iso formátumon. A képminőségre én is próbáltam felhívni a figyelmet, kérdés emiatt megéri-e lejátszót váltani. Most úgy néz ki az őskorból feléledt 3d őrület elég hamar feledésbe is merül, de lehet csak én érzem így.
-
BBéci
legenda
válasz Peat;) #25940 üzenetére
Számomra az SBS térhatása is a nudli kategóriába tartozik és a felbontás felezése miatt nem vagyok hajlandó olyat nézni.
Ha mostantól hanyatlásnak indulna a 3D, egyik haverom seppukut fog elkövetni, mert két hete vett SIM2 C3X 1080 helyére, Lumis 3D-S projektort.
Engem teljesen hidegen hagy a 3D, csak a munkám miatt nézek néha olyasmit. Pedig az OPPO BDP-105 abban is verhetetlen.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Peter71
csendes tag
Üdv,
Melyik lejátszót ajánlanátok ha kizárólag WIFI-n keresztül szeretnék filmet streamelni?
WD TV Live Streamer vagy Asus O!Play Media Pro?
Tud valamelyik ezek közül az 5GHz-es sávon kommunikálni a routerrel?
-
Peter71
csendes tag
Üdv,
Melyik lejátszót ajánlanátok ha kizárólag WIFI-n keresztül szeretnék filmet streamelni?
WD TV Live Streamer, Asus O!Play Media Pro vagy esetleg az Asus O!Play Mini Plus?
Tud valamelyik ezek közül az 5GHz-es sávon kommunikálni a routerrel? -
őstag
Lenne egy kérdésem hozzád BBéci: Ha választanod kellene a nálad lévő két Mede8er valamelyike, illetve a Dune 303D között, melyiket tartanád meg magadnak? Nem kérem, hogy indokold a választásod, csak kiváncsi lennék a témában tapasztaltabb személy választására.
A lista meg azért ilyen rövid, mert:
- 60ezernél többet nem áldozok rá
- a háziszerverem merevlemezéről menne a lejátszás gigabites hálózaton, nem teszek a lejátszóba merevlemezt, nincs szükségem wifire
- néha megnéznék 1-1 3d BD iso formátumban tárolt filmet az MKV, DVD iso és néha divix filmek mellett
- ha lehet, eldugom a lejátszótNagyjából már tisztában vagyok a készülékek paramétereivel, sok tesztet elolvastam és böngésztem a netet az infókért.
Apropó, még egy kérdés: estleg valamelyik lejátszó 3d felezett mkv-ból tud sima 2d-s képet csinálni?
-
BBéci
legenda
A TV-303D még nem volt a kezemben, talán a jövő héten megérkezik. Ettől függetlenül, látatlanban azt választanám az eddigi Dune lejátszókkal szerzett tapasztalataim miatt. Ha a 3D nem érdekelne (engem teljesen hidegen hagy) akkor a TV-102-t ajánlanám.
Fogalmam sincs lehet-e SBS-ből csak az egyik felét nézni, irtózom attól a formátumtól.Peter71!
Azt észre sem vettem, bocs!
Nem tudják még azt a sávszélességet sem, amit ígérnek, ezért a magasabb bitrátájú 1080p filmek akadoznak.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
tomic
addikt
Valaki erre?
-
Sanyyka
aktív tag
Bbéci, Peat, tomic, köszönöm szépen a válaszokat.
Bocsi az értetlenkedésemért, csak kezdek falramászni attól, hogy a nekem nagyon bejövős 3d-t mindenhol jónak látom, kivéve itthon...Valahogy jó lenne kipróbálni egy Pio 150-et és egy 3d-s plaját a tv-men.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest