Új hozzászólás Aktív témák

  • tt_to

    tag

    válasz dkess #9485 üzenetére

    Megnéztem ma is, ugyanez a helyzet, tehát 40 fölé nem megy az neki a max. valamiért. Ez az érték természetesen változik, hol csak tizenhuszonharmincvalahány kb/s, de amikor húzzák tőlem a cuccot, akkor a standard érték az beáll 40-re és nem megy fölé.
    Ez nem egy több hónapja feltöltött torrent, amit csak hébe-hóba töltenek le esetleg a userek, hanem tegnap feltöltött torrent, tehát nem az lehet a gond, hogy "senki nem tölt rólad éppen", mert tegnap még 1000-en álltak seed-ben (többek között én is), ma pedig már 2500 felett, tehát van rá "kereslet".
    Ugyanezt a torrentet ha átteszem a PC-n lévő qBitorrent-re, onnan 1-1.5Mb/s húzzák tőlem, persze nyilván itt is visszaesik pár kb/s-re ha éppen nincsen letöltő, vagy éppen akár nullára, de ugye itt pontosan meg tudom nézni a felületen hogy milyen ip-ről milyen forgalommal húzzák a cuccot, de a DM-ben nincsen ilyen lehetőség ezt ellenőrizni, ezért kérdeztem volna hogy esetleg van-e valahol fel-le töltési limit beállítási lehetőség, mert ez a standard 40 kb/s kevéskének tűnik.

    WOL-lal kapcsolatban lehet én fogalmaztam rosszul vagy pontatlanul elnézést, tehát Tp-Link-nél egy telefon app-ot használtam ébresztésre ami annyit csinál hogy egy magic pac-et küld a beállított címre, 2 kattintásból el is indította a gépet külső IP-címről, tehát WAN-ról.
    Asusnál: Belső IP-ről (LAN-ról) el tudom indítani a telóról is ugyanezen applikációval a gépet, viszont ha kikapcsolom a wifit, és mobilnetről teszem ugyanezt (meg ne kérdezd hogy az IP címet ugye ilyenkor beállítom a külső WAN IP-re :D mert igen, 2 sablon van mentve egy LAN és egy WAN címes profil) akkor viszont nem indul a gép.
    Ezt megoldottam úgy hogy telóról nem a magic pack-et küldő appot használom, hanem engedélyezve van a routerhez a WAN hozzáférés, és....
    Megnyitom a telóról böngészőből a router SW-t, ez 1 kattintás, az elmentett jelszót jóváhagyom 2. kattintás. Belépett a felületre, itt kikeresem a Hálózati eszközöket 3. kattintás, ezután Ébresztés LAN-ra, 4. kattintás, majd ki kell választani melyik eszközt akarom ébreszteni 5. kattintás, ezután rá kell kattanni az Ébresztés-re, ez a 6. kattintás. Ezt a baxakodást elkerülendő, kérdeztem meg hogy mit kellene beállítani az Asus routeren még, hogy egy egyszerű magic pack-re ébressze fel a kiválasztott gépet? (ugyanúgy ahogyan a TP-Linknél működik 2 kattintással). :R

Új hozzászólás Aktív témák