Új hozzászólás Aktív témák

  • b0077

    tag

    Sziasztok!

    Vettem egy Asus AC65P routert, elég sok jót lehetett róla hallani itt és máshol is, azért maradtam ennél a típusnál. Elsősorban az volt a cél, hogy belső hálózatról (laptopról, asztali gépről) 4K minőség filmeket is tudjak streamelni TV-re. A szolgáltató által biztosított router már nem igazán birkózott meg a full hd és főleg a 4K-s anyagokkal. Ez meg is oldódott, elég jól teljesít a router még a tesztre használt nyers 4k 60fps videóval (260MB/18s) is.

    De 2 számítógép között (mindkettő gigabites lan csatlakozással) csak 60MB/s-al másol a két gép között, ez még nem is akkora baj, nem használom ezt a funkciót, csak a sebesség tesztelés miatt próbáltam ki.

    Ami fontosabb lenne, hogy szeretném használni a routert media szervernek is, a rajta lévő usb-hez csatlakoztattam egy usb3-as külső hdd-t, beállítottam a mediaszervert és a Samba megosztást is, a media szerver része jól működik. Viszont hálózati meghajtóként a pc-hez csatlakoztatott külső vinyó csak 28MB/s-os olvasási és 5MB/s-os írási sebességet tud, tehát közel sem tudja kihasználni teljes sebességet. Mi lehet ennek az oka? Ennyit bír a router ezen a téren?

Új hozzászólás Aktív témák