Új hozzászólás Aktív témák

  • Archanon

    őstag

    Yosuga no Sora:
    Umm... most őszintén, ez mi volt? Ehm, ehm, na lássuk. Aszongya...

    Kevésnek éreztem ezt a 12 részt. Igazság szerint mindegyik route-ból megnéztem volna ennyi részt (talán 1 kivételével), ugyanígy, külön szedve a különböző szálakat. Noha volumenenként néztem, az ismétlődő részeket természetesen nem néztem újra, csak reseteltem magamban a sztorit, így teljesen élvezhető volt, nem történtek School Days-hez hasonló értelmetlen idiótaságok, s Itou-kun reinkarnációval sem találkoztam. Valamint külön díjazom, hogy a főszereplő gyerek nem szerencsétlenkedett annyira (!) huszonakárhárhány részen keresztül, mint egyes "hasonló típusú" animékben "szokás".

    A grafikára nincs panasz, a környezet szépen ki volt dolgozva, igényes, szép rajz volt, tetszett a karakterdizájn is (bár nem éppen egyedi). A soundtrack különösképpen tetszett, szeretem a mélyhegedűt, és a zongorát is, a hegedű és a cselló után a kedvenceim. :) Viszont, ami sok, az sok. Sajnáltam, hogy gyakorlatilag végig 2-3 téma ment a sorozat alatt, s elunalmasodott az amúgy kellemes és jó (!) zene.

    Az történet maga tele volt klisével, sablonos karakterekkel (lassan most már kezdem "megtanulni" a tipikus női karaktereket is - pl. a hiperaktív aranyos "kislány", tsundere, szégyenlős-szemüveges, etc. - az általában nyomorék hapsi szereplők mellett) újat nem igazán tudott nekem mutatni. Ismét csak azt tudom mondani, hogy rövid volt egy-egy route-hoz a 4-5 rész, legalább dupla ennyi kellett volna egy igazán jó sztori kibontakozásához, a szereplők megszeretéséhez, alapos megismeréséhez. Nekem így... hogy is mondjam, érdektelen maradt a legtöbb szál.

    S lehet, hogy ezzel egyedül leszek, de nekem az Akira-arc jött be a leginkább. :B Tetszett, aranyos, nem utolsó sorban nagyon megható is volt, s talán ez volt a legromantikusabb mind közül. Utána jön Kazuha, Nao, míg legutolsónak Sora. Nem tehetek róla, ez utóbbi egyáltalán nem nyerte el a tetszésemet, meg eleve nem szeretem az ilyen... SPOILER (?) "testvérkomplexust.". SPOILER END.
    Na és Kuragana vonal hol marad? Akira mellett talán még a legszimpatikusabb karakter volt, erre alig szerepelt. :((( Sora helyett inkább fordíthattak volna mondjuk rá is egy kis időt.

    Na igen, a másik ami zavart. Erősen borderline hentai érzést keltett az anime, néha már-már át is ment a "sötét oldalra". Engem ez valahogy frusztrált, nem illett a képbe. (A meztelenkedés még teljesen rendben van, no de... khmm. Ez még mindig nem az én kenyerem, azt hiszem. :U ) Elhiszem, hogy eroge-ből készült, de láttam már pár adaptációt, amiből teljesen kivonták az ilyen elemeket - vagy csak alig-alig hagytak benne ecchit -, és az eredmény is jó lett (pl. Kanon, s most nézem az Air -azaz már végeztem, csak még 2 OVA epizód van, meg a film, na majd arról is írok valamit, csak még fel kell dolgoznom, mert kb. wtf érzésem van ott is -). De ha már van benne szexjelenet (filmekben is van, na és), legalább valami igényesebb (romantikusabb) módon is megoldhatták volna, mert így olyan érzelemmentesnek hat az egész. :(((

    Az route-ok külön:
    1. Akira: 7/10 ( :R )
    2. Kazuha: 7/10
    3. Nao: 6/10
    4. Sora: 6/10
    (és még megpróbáltam elvonatkoztatni attól, amit nem szeretek)
    Összességében... mivel a rajz, zene, tetszett, s azért egész élvezhető volt, nem lett belőle School Days, megérdemel egy "hmm, jó" plecsnit. [7/10]

    Jah, és az omake-t se felejtsük el az epizódok végérül. Az csak szimplán elmebeteg. :DDD De jó volt.

    Klatty.

    [ Szerkesztve ]

    Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)

Új hozzászólás Aktív témák