Új hozzászólás Aktív témák

  • aswyx

    csendes tag

    válasz instantwater #27751 üzenetére

    Az elso fel ev utan (amikor konyvelest, szamlazast stb tapasztaltam ki) semmi macera nincs vele szerintem.

    Szabadsagra, betegsegre napi dij nem jar. Ilyen nem is volt sehol nekem, ahol contractor voltam, hanem megmondtam mennyit dolgozok es aszerint szamlaztam - persze jozan esz keretein belul.

    Iden a 365 napbol 253 nap munkanap van (104 hetvege es 8 public holiday, olyankor en sem dolgozom). Mint fent irtam 220 napra szoktam szamolni, hogy mennyit keresek. Iden is kb akorul leszek, szoval az kb 33 nap szabadsag illetve betegseg. Lekopogom, iden meg beteg nem voltam.

    En sajat eszkozt hasznalok, sajt szoftver, es amikor kell otthon van irodam (de altalaban nem kell). A helyek kb felenel adtak volna eddig laptopot, ha kerek, de egyszerubb ugy dolgozni, hogy mar minden be van allitva a sajat izlesem szerint.

    Hogy mennyiert erne meg permanent employeekent dolgozni, az egyen fuggo. Amikor meg £500/napot szamlaztam, akkor kb 120k kornyeken gondolkodtam volna, hogy ujra permanent legyek. Mostanaban nem szamoltam, mert en kifejzetten szeretek contractor lenni. Foleg mert nem kell foglalkozni azzal, hogy elo akarnak leptetni, team leadnek, tech leadnek, dev managernek, stb. Es mert 1-2 evente altalaban megunom amit csinalok, es valtanek akkor is ha permanent lennek.

    A penzugyi reszere van kalulator is [pl itt]. Eddig en meg minden kalkulatornal jobban jottem ki, de iranymutatonak jo.

    Ellenben baratnom most ment vissza permanentnek, £105k-ert. O utal munkahelyet valtani gyakran, illetve mivel gondolkozunk gyerek(ek)ben, 1 - 2 eve kihagyas utan is lesz neki hova visszamenni. Elvileg van bonusz, viszonylag pension plan, fizetnek kepzeseket, satobbi. Igy is adozas utan kb 15k kevesebb lesz evente, de szereti a ceget, es elvileg lesz lehetosege sok uj dolgot tanulni. Remeljuk minden ugy lesz ahogy igerik :)

    Tehat az alapjan kell valasztani, hogy mit tartasz fontosabbnak. Van elonye mindket lehetosegnek.

    [ Szerkesztve ]

    Én vezettem, azt mondd meg, én vezettem?!?

Új hozzászólás Aktív témák