Új hozzászólás Aktív témák

  • crok

    Topikgazda

    válasz zsoltip #42077 üzenetére

    Először is: felejtsd el hogy magyarul használod a TWRP-t mert borzasztó félrevezető.

    Aztán: ne wipe-olj semmit hacsak nem ROM-ot telepítesz vagy nem borult össze pl. a Dalvik / ART cache. Van ennek a kérdésednek is hivatalos felhasználói dokumentációja. Passzióból nem wipe-olunk semmit..

    Dalvik/ART: ez a Dalvik/ART cache, hacsak nincsenek nagyon fura gondok az appokkal a készüléken (megmagyarázhatatlan force close-ok pl.) vagy nem épp egy ROM-ot telepítesz tisztán akkor hagyd békén.

    Cache: ez a cache partíció ami nem az a cache hanem az a cache :D bármikor törölheted ha kedved tartja

    System: ez maga a rendszer partíciója, nyilván NE töröld hacsak nem tudod hogy mit miért csinálsz (pl. ROM-ot telepítesz..).

    Vendor: A rendszer szerves része. A Treble project óta van lehetősége a hardvergyártónak hogy a készülékekhez frissítést adjon ki de ne a rendszerhez magához hanem pl. a SoC specifikus részekhez. Ez Oreo előtt a /system része volt de kiszedték külön és így pl. kritikus, a SoC vagy valamelyik hardverelem működését érintő frissítést könnyebb kiadni. Bővebben itt.

    Data: ez a /data, itt vannak a külön telepített appok, az appok adatai (minden app, rendszer és külső is), a rendszerbeállítások, etc.. ezen belül van a /data/media ami a "belső tárhely", itt meg a fotók, videók, file-ok, etc..

    Internal Storage: lásd fentebb

    USB-OTG: ha volna csatolva USB-n pendrive vagy valami adathordozó itt tudnád törölni a tartalmát.

    UI: A wipe =/= format. A wipe töröl, a format filerendszert hoz létre. Valamint [ez] alapvetően rád is vonatkozik :D A kereső mindenkié :D

Új hozzászólás Aktív témák