-
IT café
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz mizoli #42201 üzenetére
köszi a választ. twrp legelején kérdezi mindig h csak olvasható legyen-e és sosem nyomok arra, illetve a 16-os verzió simán felmegy ugyanazokkal a lépésekkel amivel a 17.1 nem.
kettő darab a3 is van a lakásban és mindkettőn ugyanezt csinálta.
általában az error 7 előtt még pirosan irogat olyat is h nem tudja mountolni a dolgokat.plusz a legelején amikor megpróbáltam wipe-olni a cache, system stb, azt sem engedte, annál is piros hibákat dobott, viszont amikor rámentem egy teljes törlésre utána megjavult és tudtam wipeolni egyesével mindent.
-
crok
Topikgazda
válasz #72688384 #42202 üzenetére
TWRP Error 7 még olyankor szokott lenni, mikor a TWRP eszközellenőrzése azt mondja, hogy a ZIP amit fel akarsz rá tolni nem arra a készülékre való mint amit a készülék mond magáról, nem egyezik. Jó lenne egy TWRP recovery log, abban azért ez benne szokott lenni pontosan.
-
törölt tag
azt megpróbáltam h kitöröltem az eszközellenőrzésre vonatkozó sorokat a fájlból szövegszerkesztővel de akkor is ugyanazt a hibát dobta ugyanott ugyanakkor mint előtte.
maga a zip pedig pontosan ahhoz a készülékhez való ami van nekem, még a fájlban is az volt odairva.
a twrp recovery log az még elérhető úgy is hogy azóta már újratelepitettem a rendszert? jelenleg 16-os lineage megy rajta. -
törölt tag
köszi. egyelőre kipróbálom pár hétig ezt a 16-os verziót és ha nem válik be akkor teszek egy újabb próbát a 17-essel és akkor posztolom majd ide a logot is.
más kérdés: bocs ha nubkodom de ezeknél a verzióknál mindig ott van h unofficial. ez mitől unofficial és hol találok officialt? néztem a lineage weboldalát de ott nem találom a galaxy a3 2017-et csak a sima a3-asat ami 2016-os. ezt nem is értem egyébként, a régebbi fosabb hardverre van legújabb rendszer de az egyel újabb és erősebb telefonra már nincs? wtf?
vagy valami mástól függ h official vagy unofficial?más kérdés: melyik másik romot ajánlod lineage helyett? egy szempont van számomra, hogy müködjenek a telefon funkciói (főleg a titkositás amit én még nem láttam custom romon müködni) illetve hogy google mentes legyen. (gappsot sem telepitettem mert nem kell)
más kérdés: melyik a legújabb leggyorsabb rom galaxy s3 minire?
bocs ha kicsit sok voltam de évek óta nem foglalkoztam ezzel a témával.
köszi a válaszokat.
-
Archttila
veterán
válasz #72688384 #42206 üzenetére
Én PixelExperience-t használok (igaz más készüléken) és minden titkosítás remekül működik.
Korábban kipróbáltam már sokféle ROM-ot, de eddig ez tetszik a legjobban.
Smooth, fluid, minden pattog ... OrangeFox (beta) a barátom, egyszóval Imádom![ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Bozek
nagyúr
-
crok
Topikgazda
válasz #72688384 #42206 üzenetére
Szerintem nem itt hanem az említett készülékek topikjában érdeklődj melyik ROM működik jól a készüléken. És|vagy XDA és|vagy Telegram..
"ezt nem is értem egyébként, a régebbi fosabb hardverre van legújabb rendszer de az egyel újabb és erősebb telefonra már nincs? wtf?
vagy valami mástól függ h official vagy unofficial?"Attól függ van-e hozzá egy lelkes ember aki elvállalja a karbantartást és az élesztést. Ha nincs akkor tökmindegy milyen új a készülék.. ha nincs nyitott kernel akkor szintén tökmindegy, akkor se lesz rá.. plusz a hivatalos Lineage build-hez nem biztos, hogy elég egy lelkes amatőr, a Lineage csapat megkövetel bizonyos dolgokat ahhoz, hogy hivatalosan "elfogadjanak" maintainer-nek és behúzzanak a build bot-nak forrást (pl. minden hardverelemnek, a RIL-nek, WLAN-nak, összes szenzornak működnie kell). Erről pl. Lineage esetében olvashatsz itt: [LOS Device support requirements] [LOS device request] [LOS submit a port] és [LOS FAQ] Az, hogy egy ROM unofficial build az annyit tesz, hogy nem a ROM forrását készítő csapat tagja a karbantartója és|vagy aki a build-et csinálta, eltérhetett az eredeti ROM forrásától. Ha a Lineage oldalán nincs fent a telefon akkor nincs hivatalos maintainer vagyis nincs aki karbantartsa a készülékhez tartozó forrást így nincs hivatalos build se. Ha megbízol a nem hivatalos ROM karbantartójában akkor használhatod az ő ROM-ját is. Sokszor lelkes amatőrök csinálnak unofficial ROM-ot, máskor meg elég profik akik nem akarnak kötelezettségeket viszont nagyon jól nyúlnak bele az eredeti forrásba, sokszor évekkel tovább tartanak életben egy-egy ROM-ot a custom ROM hivatalos támogatása után is. Emiatt a kettősség miatt lehet egy-egy unofficial ROM nagyon vacak vagy nagyon-nagyon jó is.. tiszavirágéletű vagy nagyon-nagyon hosszan és stabilan karbantartott is..
-
Archttila
veterán
Van egy folyamatosan visszatérő (ROM-tol független)! problémám. Éjjelente 6-8%-ot merül a telefon.
Nem hiszem hogy a ROM szívat, MIUI-n is ez volt.
Szerintem a Google Play Services bizonyos szolgáltatásai nem hagyják aludni a telefont, illetve az RSS reader-t látom még, de azon már állítottam. (Offline usage, auto update... Disabled)[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Archttila
veterán
Már eljöttem otthonról, de 1-2 nap múlva a következő töltés után megcsinálom.
Addig is a linkek alapján van valami ötleted?Itt a 'c' a count-ot jelenti? (remélem nem)
PowerManagerService.WakeLocks (*api*): 10 m 10 s Cnt:(c/wc/ec)679/0/0 3.0% [timerfd] (*api*): 1 m 20 s Cnt:(c/wc/ec)1944/0/0 0.4% wlan (*api*): 42 s Cnt:(c/wc/ec)26/0/0 0.2% NETLINK (*api*): 28 s Cnt:(c/wc/ec)4854/0/0 0.1% alarmtimer (*api*): 16 s Cnt:(c/wc/ec)8/0/0 0.1% fp_wakelock (*api*): 14 s Cnt:(c/wc/ec)6/0/0 0.1% cne_wl_ (*api*): 11 s Cnt:(c/wc/ec)11/0/0 0.1% IPCRTR_lpass_rx (*api*): 7 s Cnt:(c/wc/ec)13741/0/0 0.0%
Látom neked is volt hasonló problémád [link]
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz Archttila #42212 üzenetére
A c a count, az emlitett XDA thread meg egyreszt harom eves ( ) masreszt azota rajottem nem ok hanem okozat (mind amit megjeloltel). A BBS szerint majdnem vegig doze alatt lett volna megis azt gondolom nem aludt, hw elem tartja szerintem ebren de arra a BBS nem lesz jo (beleneztem, azert irtam a Battery Historian-t).
[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
A végén még kiderül, hogy a DIGI SIM-je szívat csak mert nagyjából azóta van ez amióta bekerült a telefonba (persze azért mérget nem vennék rá)
Mindegy, este kiveszem, egy próbát megér.Terminalba nem tudok report generálni: (nem jön létre)
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz Archttila #42214 üzenetére
Hát az a parancs se jó úgy, mert először is ha egy sorba akarod írni akkor
su -c bugreportz
, a leírásban is az van hogysu
és aztánbugreportz
és utána szüttyög majd utána mondja merre teszi (de nem ode ahol most vagy (kép), mert ez a termux helyi home-ja) de én nem ajánlom a termux-ot erre, ConnectBot (lokálisan a telefonon is ad terminált) vagy a másik jól bevált a Terminal Emulator: majd' minden Android terminal emulator ősatyja.Aztán: SIM.. pontosan ezt akarom megnézni, mert az egyik tippem a modem.
-
Archttila
veterán
Időközben rájöttem, hogy rosszul értelmeztem a parancsot.
ConnectBot-ot használok SSH-ra, de ezt a lokális dolgot nem tudtam még előcsalni.A többi holnap kiderül
-
-
Archttila
veterán
Vodás SIM-el 6,5 óra után mindössze 2%-ot merült.
A timerfd, NETLINK, Google Services... továbbra is dolgoznak, de nem akkora intenzitással és rövidebb ideig.Report [link]
Most már csak az a kérdés, hogy miként lehetne orvosolni ezt a problémát anélkül, hogy örökre kidobnám belőle a DIGI-t
A hálózat beállítása DIGI és Voda esetén is azonos volt [link][ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
Semmi gond és ráér!
Köszönöm hogy foglalkozol vele!Hétfő reggel meg jövök a DIGI-s bugreporttal.
a Diginel nincs 3G fallback mert csak 2G es 4G van
Nekem egy olyan beállítás is megfelelne, aminél 4G után (ha nem talál 3G-t) 2G-re ugrik.
szerk.: ez a GSM LTE lenne?
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz #72688384 #42226 üzenetére
Nem csak a kártya lehet a mérvadó. A lefedettség a fontosabb és az, hogy az adott torony milyen messze van és ha rá is lát a telefon mekkora a jelerősség. Értelemszerűen minél nagyobb az erősség annál kevesebb energia kell a modemnek a vételhez. És ebbe beleszólnak a földrajzi/domborzati tényezők, épületek az épületek szerkezetei mennyire árnyékolnak stb.
-
Archttila
veterán
válasz #72688384 #42226 üzenetére
Köszi!
Fall-N
Akkor napközben is merülne szerintem. 0:30-kor vettem le a töltőröl és most 85 százalékon vagyok. Ebből arra következtetek, hogy nem a torony meg a beton dzsungel miatt merül le éjjelente.
A network strange szinte folyamatosan maxon van.[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
Az hétfőn reggel jön a vodást csak amolyan referenciának tettem közzé. "nesze csuda Digi, igy kell ezt csinálni egy 2 éves akkuval te szemethalom te"
Kíváncsi leszek mire jutsz vele. egyébként még mindig van 76% az akksiban (DIGI sim) szóval biztosan nem az akku/rendszer a kaka. Egyszerűen valami oknál fogva éjjel nem alszik a telegrács.
[ Szerkesztve ]
-
d3tox1c
senior tag
Sziasztok.
Van egy régi galaxy s7 edge telom.
Már kb 2 éve nem használtam,elromlott a töltő portja,meg már amugyis le akartam cserélni.
Most ezt a telót neki akarom adni anyumnak, én külföldön, ő Magyarországon,messenger hívás lenne csak rajta.
Fel is tudtam tölteni vezeték nélküli töltővel,azzal is adnám neki,jobban szeretném ha úgy használná, nem töltővel, ezért nem is igazán akarom javittatni az elromlott portot.
És itt jön, amivel nem tudok mit kezdeni :bekapcsolasnal elojon a download menü, downloading do not turn off target.
Már próbáltam mindenféle megoldást youtuberól, netről, de mindenhol a 3,vagy 4 gombos egyszerre lenyomast ajánlják, sajnos ez nem segít, ugyan ugy a dowloader jön be.
Van valami megoldás erre?
Esetleg innen valahogy egy hard reset, vagy valami?
Köszi előre is, szép napot! -
Fall-N
veterán
válasz d3tox1c #42231 üzenetére
Ez így kevés infó. Mit akar letölteni? Nem valami frissítés szakadt félbe? Ameddig nem tölti le, amit kéne addig nem is fog tudni továbbmenni. A helyzetet súlyosbítja, hogy rossz a port, így PC-re sem tudod dugni, így egy teljes ROM újrahúzás sem menne, mint megoldás. Szerintem nem fogod tudni megoldani a szerelés nélkül. Nektek kell eldönteni, hogy megér-e annyit, bár szerintem egy port csere nem lehet olyan drága viszonylag, mintha vennél egy használt telefont az anyukádnak.
Illetve azt is írd le, hogy gyári ROM van rajta vagy valami főzött, ami akarna frissíteni.
[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
-
crok
Topikgazda
válasz Archttila #42233 üzenetére
Nincs olyan, hogy "csak 2G és 4G/LTE".. ilyenre azért elég kicsi a valószínűség.. a szolgáltatók azért nagyrészt úgy fejlődtek, hogy végigmentek a 2G->3G->4G->5G.. vonalon és egyelőre azért még a legtöbb helyen megvan a 2G és a 3G, nem kapcsolták le (jó, nem Ausztráliában élünk..). Nem is értem a Digit teljesen, hogy ezt hogy akarta bár nyilván az volt a mozgatórugó, hogy fallback-nek ez a legolcsóbb és legszélesebb körben működő megoldás.
Az AOSP forrás szerint [ezek a network type-ok] vannak, [sorszám és rövid leírás szerint pedig itt találod a leírásukat]. Annyival lehet spórolni, hogy pl. kikapcsolod, hogy olyan 3G hálót keressen ami biztos nem lesz itthon: ne legyen benne a TD-SCDMA mert az csak Kínában van, meg pl. EvDo..
DE előtte várjuk meg mit mond a stat amúgy. Az LTE only jó kompromisszum lehet ha jó a lefedettség és a VoLTE (esetleg VoWIFI is..) működik stabilan.
-
d3tox1c
senior tag
válasz Fall-N #42232 üzenetére
Köszi a választ, megoldodott.
30 fontert kaptam munkatarsamtol egy teljesen ujszeru állapotban lévő A6-ot, erre a célra tökéletes lesz.Már csak valami program kell rá, ami "idős felhasználó baráttá" teszi.
Mert szegénykém szinte teljesen műszaki analfabéta :/[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
pelgrim_v1
tag
válasz hodostamas #1 üzenetére
Hali. Lecseréltem a redmi-met elégedetlenség miatt egy Samsung note20-ra. A telefon fasza meg minden, de valamiért a YouTube roaszalkodik, 720/60 -ban is meg még áll pár másodpercenként pufferelni holott ugyanezzel az előfizuval redmin 1080/60 ban sem volt gond.
Ezt mértem ki mobilon
[kép]
Bőven elégnek kéne lennie. Le töltésnél meg is van a sebesség, csak videoknál nem. Valami beállítást kihagytam volna vagy mi a baj?[ Szerkesztve ]
-
d3tox1c
senior tag
válasz Viktor0610 #42239 üzenetére
Köszi. Utána nézek ;)
-
zeon.hu
nagyúr
Nfc fizetés:
Repülő módban tudok fizetni, illetve van-e valamilyen korlátja?
(Raiffeisen, Raipay vagy Curve)#?*@&!
-
MODERÁTOR
válasz zeon.hu #42242 üzenetére
RaiPay téma:
"Internetkapcsolat
Az alkalmazás regisztrációja során és kártyák hozzáadásakor internetkapcsolatra van szükség. A fizetésekhez vagy a kifizetésekhez már nincs erre szükség, csak kapcsolja be az NFC olvasót. "
Mondjuk, darabszám korlátról nem ír, de az jó eséllyel van. A Budapest Bank app és a Simple után 5 lehet ez a limit.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
zeon.hu
nagyúr
válasz Viktor0610 #42243 üzenetére
Thx!
Darabszám annyira nem lényeges, csak átutazunk Szerbián oda-vissza.
#?*@&!
-
Cr00py
senior tag
Üdv.
Egyik ismerősömnek szerettem volna frissíteni a másik telefonját, amit cégesnek használ, mert már régóta "zaklatja", miszerint van elérhető sw frissítés. megvétel óta sosem volt frissítve Galaxy A10-ról van szó.A "gond" az, hogy szerintem egyesével akarja letöltögetni a frissítéseket, mert amit jelzett ( 2019 okt ), azt letöltöttem ( volt kb 15 perc telepítéssel együtt ) de ismét jött értesítés, hogy van frissítés. Ugyanaz a build, csak kb 2 hónappal frissebb. ( 2020. jan )
Nem igazán akarok órákat ezzel szöszölni.Na már most ha jól tudom, már megjelent az Android 10 is erre a készülékre.
Nincs valami módja annak, hogy akár gépről is, de egyből a legfrissebb verziót tegyem fel?
Apple termékeket használok már kb 15 éve, android azóta nem volt a kezemben.
Próbáltam keresgélni, de sajnos nem találtam egy "itunes" alternatívát, csak androidhoz ( Samsung Kies-t találtam, de valami 1000 éves verziót töltött le a hivatalos oldalon.. ami picit fura, így gondolom ez már nem működik, vagy van helyette más?![ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz Cr00py #42245 üzenetére
Ez nem Android, hanem gyártóspecifikus. Olvass utána a konkrét készülékkel kapcsolatban! Általánosságban ha Samsung, akkor Odin a flashelő program. De, azért kell majd tanulnod pár fogalmat, ökölszabályt. Pl. CSC, pit fájl, stb.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Cr00py
senior tag
válasz Somatom #42246 üzenetére
Ó, ha ennyire összetett a dolog, akkor inkább hagyom a fenébe. Wifi-n lefrissítgetem neki, jó lesz biztosan úgy is, csak épp - gondolom - sokkal több idő, ha egyesével töltögeti, telepíti a készülék őket. Ekkora átgondolatlanságot mondjuk már rég láttam.
Én naív azt gondoltam, hogy van egy program, telefont gépre rádugom, jelez hogy van frissítés ( lásd itunes ) majd pár kattintás után már megy is a történet. Tévedtem, azért köszönöm. -
tordaitibi
veterán
válasz Cr00py #42247 üzenetére
Az a helyzet hogy annyira rohamleptekkel halad az egesz fejlesztgetes, api valtozasok, motorhazteto alatti pregnans ujitasok hogy ez lehetetlen is lenne.
Almaval ezekszerint megoldottak, ugyesek, bar nem vennek ra merget hogy egy 3-4 eves keszulekre, ami ki volt bekapcsolva 2 evig, csak ugy ad-hoc ramenne a legujabb minden.
pl.probalj verziokat ugrani Windowson, mondjuk egy xp-re frissits ra egy win10-et.
Fizikai keptelenseg, Linuxon ugyanez.[ Szerkesztve ]
-
Cr00py
senior tag
válasz tordaitibi #42248 üzenetére
Pedig almánál az adott készülékre mindig az aktuálisan elérhető legfrissebb verziót telepíti.
ha most elő venném az "ősrégi" sima i6-t amit még anno használtam ( ios 9 van rajta, akkor az frissítésnél a legutolsó elérhető ios 12.4.2-t telepítené, korábbi verziókat nem is tudnék már letölteni rá, mert az apple nem írja alá. Persze értem én, hogy Android fronton sokkal több gyártó, s ezek készülékei vannak..de ez nem lenne akkora nagy magic.
Windows-t nem igazán ismerem/ szeretem. PC-n játszom néha, csak amiatt van win, egyébként mac.
De windows példánál maradva Ha lenne gépem az első 1507-s verzióval, gyanítom az is a jelenleg elérhető 21H1-s verziót telepítené, nem egyesével végig. -
Archttila
veterán
válasz tordaitibi #42248 üzenetére
Fizikai keptelenseg, Linuxon ugyanez.
Bullshit (lásd trey)
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- OLED TV topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- Jövedelem
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Gitáros topic
- ASUS routerek
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Nyomtató topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest