Új hozzászólás Aktív témák

  • brd

    nagyúr

    válasz Keeperv85 #28312 üzenetére

    Szükségtelen is lenne.

    Nem, mert, hogy ne menjünk messze, akkor valószínűleg nem történt volna meg, hogy eltűnik a helyi contact DB-m.

    "Nem, rosszul tudod. Az fog történni, hogy a felhőből leszedi a csak ott lévő névjegyeket a telefonra, a csak a telefonon lévő névjegyeket pedig feltölti a felhőbe."

    Kiemeltem, amit te írtál magad. Igen, ami CSAK a telefonon volt, azt majd az után fel fogja szinkronizálni, miután a felhőből leszedte, ami ott már megvan.

    Igen (kivéve, ha módosult névjegyek ütköznek, akkor számít az, hogy hol módosult, lásd alább a teszt), és? Ezt most miért emelted ki?

    "A kérdés az, hogy az azonos tartalmú névjegyekkel mit tesz."

    Pontosan erről beszéltem eddig.

    Az jó, mert eredetileg én nem is említettem ilyet. Már csak azért sem, mert nekem ez nem lett volna probléma, mivel a felhőben nem írtam át semmit (tehát a telefon->felhő irányban történt volna a módosítás szinkronkor), csak elméláztam, mi történhet ilyenkor. Egyébként ezt is megnéztem most: ha egy szinkron után a felhőben és a telefonon is változik a tartalom egy névjegy tekintetében (szinkron után átírtam mindkettő helyen - a telefonon előbb -, majd szinkronizáltam ismét), akkor a felhő nyer a következő szinkronnál, egyébként az, ahol módosítás volt a névjegyen, tehát ha nem is a telefonon, a felhőben mégiscsak van valamiféle időbélyeg, mert ha nem lenne, mindig a felhő nyerne (az offline átírt contact tartalom nélküle soha nem kerülhetne fel a felhőbe, mindig a felhő nyerne). Jobban belegondolva, az is elég, ha az van eltárolva, hogy a felhőben át lett-e írva a névjegy, mert ha ütközés van (módosult telefonon is), akkor ilyen névjegynél a felhős nyer. Még azt lehetne megnézni, mi történik több telefon esetén, akkor ezt is lehetne tudni (mármint, hogy időbélyeg van-e, vagy csak egy flag, hogy a felhőben nem (vagy egy másik eszközről korábbi) szinkronnal módosult a névjegy), de ezt már nem fogom megtenni, nem érdekel.

    Ezt azért kiemelem, hogy ne rögzüljön rosszul:

    Ha névjegy ütközések vannak, akkor érvényesnek a felhőt veszi.

    Csak akkor, ha ott (felhő) is történt módosítás az utolsó szinkron óta! Ha csak a telefonon lett módosítva, akkor a módosítás kerül fel a felhőbe (lásd fent).

    Az már más kérdés, hogy amit te írsz, hogy kidobta az egész adatbázist (feltételezem az új névjegyeket is), az teljesen abnormális. Azokat a rekordokat rendben van, hogy lefrissített, amik között ütközést talál, de a többit nem kéne bántania. Normális esetben nem is teszi. Tehát az alapvető működése nem ilyen.

    Igen, az új névjegyeket is. Mintha totál új lett volna a helyi DB, csak a felhőben lévő névjegyek voltak benne a kéretlen szinkron után. Nem normális, hogy az ütközéses névjegyekből a felhős lett volna az erősebb, mert a telefonon írtam át a másfél év alatt, míg a felhőben nem, tehát a telefonos kellett volna felkerüljön egy szokásos szinkron esetén (lásd a fenti teszt).

    "Nincs érvénytelen változat"

    "Igen, érvénytelen volt, de nem azért,"

    Amikor nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal...

    :O Azért írtam a te szóhasználatoddal, hátha így könnyebb megérteni. Egyébként hallgatólagosan megegyeztünk, hogy nem személyeskedünk, nem? ;)

    "ha a Contact app-on belül, akkor igen, ki fogja törölni"

    vcf-ről beszéltem, nem a contact app.-ról... Te magad idézted.... Legalább ne róttad volna fel előtte, hogy nem olvasok figyelmesen...

    A törlés módjáról nem írtál, ezért írtam le a 2 lehetőséget. A vcf-ből importálást pedig én is úgy értettem (és csináltam), ahogyan te elképzelted. Akkor tehát jogosan róttam fel? ;)

    "ha viszont törlöd a helyi DB file-t, majd újat hozol létre"

    Soha sem törlöd, akkor sem, ha egyetlen rekord sincs benne. Ellenkező esetbe FC-vel kiszáll a phone.apk...

    Hát nálam nem. ;) Simán létrehoz egy új üreset újraindítás után. De élek a gyanúperrel, hogy ez máshol is így működik, hiszen a ROM-okban nincsen contacts DB, tehát pl. egy factory reset után valaminek létre kell hoznia...

    Maradnék az "a" változatnál, annyi kiegészítéssel, hogy pont az ilyen speciális és ritka, de akkor felkészültség hiányában fájdalmas események okán lenne jó kizárólagos szinkron irányt megadhatni. ;)

    The only real valuable thing is intuition.

Új hozzászólás Aktív témák