Új hozzászólás Aktív témák

  • Keeperv85

    nagyúr

    válasz brd #28309 üzenetére

    "igen, ez soha nem is volt kérdés. Csak amikor megpróbálja, akkor nem lehet megmondani, hogy csak a telefon->felhő irányt csinálja."

    Szükségtelen is lenne.

    "Nem, rosszul tudod. Az fog történni, hogy a felhőből leszedi a csak ott lévő névjegyeket a telefonra, a csak a telefonon lévő névjegyeket pedig feltölti a felhőbe."

    Kiemeltem, amit te írtál magad. Igen, ami CSAK a telefonon volt, azt majd az után fel fogja szinkronizálni, miután a felhőből leszedte, ami ott már megvan.

    "A kérdés az, hogy az azonos tartalmú névjegyekkel mit tesz."

    Pontosan erről beszéltem eddig.

    Az időbélyeges elmélet helytálló... is lehetne. Csakhogy exportáld a névjegyeket bármilyen támogatott formátumba, vagy nyisd meg a contacts.db-t adatbáziskezelővel, nincs benne időbeliségre utaló mező! Tehát a rendszernek az az újabb, amit éppen "most ment". Tehát ha lefelé szinkronizál a kérelem miatt, akkor a címtárban lévőt húzza a telón már meglévőre, ha felfelé, mert a telóban kéred a módosítást, akkor fordítva. Egy időben a kettő nem történhet. Tehát egyszerre csak egy irányba szinkronizál: ha a telefonon kezdeményezed a szinkront, akkor felhő > teló iránnyal indít, mivel kvázi azt kéred, még ha nem is tűnik logikusnak. Ha névjegy ütközések vannak, akkor érvényesnek a felhőt veszi.

    Az már más kérdés, hogy amit te írsz, hogy kidobta az egész adatbázist (feltételezem az új névjegyeket is), az teljesen abnormális. Azokat a rekordokat rendben van, hogy lefrissített, amik között ütközést talál, de a többit nem kéne bántania. Normális esetben nem is teszi. Tehát az alapvető működése nem ilyen.

    "Nincs érvénytelen változat"

    "Igen, érvénytelen volt, de nem azért,"

    Amikor nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal... :U

    "ha a Contact app-on belül, akkor igen, ki fogja törölni"

    vcf-ről beszéltem, nem a contact app.-ról... Te magad idézted.... Legalább ne róttad volna fel előtte, hogy nem olvasok figyelmesen...

    "ha viszont törlöd a helyi DB file-t, majd újat hozol létre"

    Soha sem törlöd, akkor sem, ha egyetlen rekord sincs benne. Ellenkező esetbe FC-vel kiszáll a phone.apk...

    Szerintem zárjuk el a témát annyival, hogy:

    a, nálad lehet komoly rendszerhiba volt, ami nem általános jellemzője a rendszernek, csak egyedi eset
    b, ha nem rendszerhiba, akkor valami fatális tévedés

Új hozzászólás Aktív témák