Új hozzászólás Aktív témák

  • Jazz

    veterán

    válasz ksanc #16120 üzenetére

    Ezt lehetne ragozni. 10+ alkalmazás nem hiszem hogy az "alkalmatlan" és a "többre használni mint ami" kifejezésekkel lenne összhangban.
    Aktívan futó progi nem sok van. Kicsi a méretük is. Szerintem nem akarom többre használni a telót mint amit tudna.

    Évekig tökéletesen megvoltam ezzel a telóval. Számomra tökéletes. Így is választottam. Kijelző 4.3" pont jó, sem túl kicsi, sem túl nagy. Dual sim-es. Van rajta HDMI kimenet....stb. Ennél több nekem nem kell. Játszani nem játszok, faszbok-ot nem használok. Igaz van egy rakat app-om, de mindet használom, mind kell. Bár tudok alkudni. Ha nincs más megoldás, rendben, új telefon. De százezret nem fogok kidobni az ablakon csupán "plusz 100Mb" memóriáért, mert annyi kellene a boldogsághoz. Gondolom megérted. Inkább kompromisszumot kötök. Megoldás kell, és rendben, kompromisszumok árán. Ha túl nagy a kompromisszum, akkor jöhet az új teló.

    Kérdés hogy mi lassítja a telefont?
    1.: 512Mb memória. Általában fut 10 app a memóriában. Fejenként 20Mb kb. Ebből 5 olyan aminek nem is kéne ott lenni, nem egy háttérben futó alkalmazás, csak úgy ott van, vagy lesz, akkor is ha el se indítom. Hiába lövöm ki őket killerrel. Betolja a teló, mert a linuxos memória kezelés ilyen, kihasználja a memóriát. Akkor még sincs tele? Hogy ha potya appokat tölt be?
    Kérdés mit lehet tenni? Elixir-el tiltsam le ezen appokat? Töröljem őket? Valamilyen progival szabályozzam a memória kezelést, ha van ilyen?

    2.: Internal storage 800Mb. 130Mb szabad. 500Mb az ASAP mappa tartalma. Sokszor nem enged telepíteni alkalmazást play-ről, kevés helyre hivatkozva.
    Kérdés: Hogy tudok helyet felszabadítani iternal storage-ban? Kizárólag app-ok törlésével? Ha az ASAP mappa a diskusage és minden progi szerint a belső tárhelyben helyezkedik el, de azt mondod hogy az valójában a belső SD-n van. Akkor mi van azaz 500Mb helyett, ami foglalja a belső tárolót? Mert minden mappa összesen a belső tárolóban alig éri el a 100Mb-ot. Akkor az ASAP még is a belső tárolón van? Vagy ha nem, hol van az a "hiányzó 500Mb" az internal storage-ből? Mivel Internal annyira tele van, hogy még egy 10Mb-os appot sem lehet rá telepíteni. Akkor itt valami sántít. Ha megcímzi ha nem, tele van az internal. És az Asap foglalja. Akár címekben, akár fizikailag. De ha nem, akkor mi? Mivel az össze többi system és minden mappa összesen 100Mb körüli!

    A külső SD-t már rég megtrükköztem. Több Gb-os alkalmazások futnak onnan, úgy, hogy nem is lehetne. Fizikailag van eltávolítva belső SD-ről, csak a címe marad ott.

    Ugyan ezt a címzési rendszert nem lehetne alkalmazni az ASAP-ra?

    free your mind

Új hozzászólás Aktív témák