Új hozzászólás Aktív témák

  • ksanc

    őstag

    válasz Jazz #16119 üzenetére

    Az asec mappákat ne háborgasd, a rendszernek van rá szüksége, méghozzá ott és úgy, ahol és ahogy van. Ha törölgetsz belőle akkor csak a gond lesz.

    Nem valami memória barát ez a linux-os memória kezelés. Értem én hogy a fogyasztói társadalom, na de nehogy már emiatt új telefon.:( (lehet hogy sz.r a windows, de ott legalább úgy és azt csinálsz amit akarsz)

    Sajnos ezzel csak azt írtad le, hogy mennyire fogalmad sincs egyiknek a működéséről sem. :(

    Az pedig nem a fogyasztói társadalom hibája, hogy valamit többre akarsz használni, mint amire alkalmas. Illetve pont de, csak nem úgy, ahogy azt gondolod...

    Lehet ragozni, de:
    No.1: 512MB ram KEVÉS.
    No.2: ha 276528 alkalmazást akarsz, akkor vegyél olyan telót, ami képes tárolni/futtatni is őket. És igen, nekem a 10+ telepített alkalmazás az már 276528...

    Kéne már egy összefoglaló a tárolófajtákról és kezelésükről. Állandóan előkerül a téma.

    Tehát van egyszer egy Belső tárhelyed, ez az a tárhely, amire a /data is fel van csatolva. Ez a legfontosabb, erre mindenképpen kerülnek adatok, akárhova is telepítesz illetve bizonyos alkalmazások és adataik csak és kizárólag ide telepíthetők. (/data/app)
    Az SD kártyára való telepítés először is egy opció, másodszor sosem lehet 100%-osan SD kártyára telepíteni egy alkalmazást, mindenképpen fog helyet foglalni, akármilyen kicsit is, a Belső tárhelyen is.

    Aztán van a Telefon memória, ami a belső SD tárat jelenti. Ez is lehet külön fizikai partíción (ilyenkor gyakorlatilag csak abban különbözik a bedugható SD kártyától, hogy ezt nem tudod kivenni, valamint a telefon fizikai tárhelyéből kerül kialakításra) és lehet virtuális, emulált, ilyenkor a Belső tárhely része. (Vagyis ilyenkor a Telefon memória és a Belső tárhely mindig ugyanazt az értéket mutatja.
    Ez utóbbi esetben gyárilag rendelkezésedre áll a teljes, fizikailag elérhető, felhasználható tárhely, viszont ez a belső SD nem teljes értékű, gyakorlatilag a /data része. (/data/media/valami)

    És végül van a bedugható SD kártyád. Teljesen mindegy, hogy ezen 200MB vagy 28GB szabad hely van, a rendszer szempontjából ebben az értelemben nem létezik, vagyis erre alapból nem tudsz telepíteni vagy a rendszertároló részeként kezelni. Vannak trükkök operációs rendszer szinten vagy 3rd party alkalmazással, de igazából korlátozottak a lehetőségek.
    Ez vonatkozik a belső SD kártyára is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák