Új hozzászólás Aktív témák

  • club1

    veterán

    válasz #99546112 #9752 üzenetére

    A GPS maga nem használ mobilnetet. Viszont alapból be van hozzá egy funkció kapcsolva, az úgyn. A-GPS, ami viszont használja a mobilnetet, hogy segítse a GPS munkáját. Enélkül ui. a GPS hosszú percekig (akár 5-10 percig) is keresheti azt a mennyiségű múholdat, ami az aktuális helyzetének meghatározásához kell. Bekapcsolt A-GPS-el rögtön kap egy viszonylag pontos pozíciót, és innentől kezdve a GPS csak az adott helyszín közelében lévő műholdakat kezdi el keresgélni (és kb. 10-15 s alatt meg is találja a minimálisan szükséges mennyiségűt).
    Az A-GPS (ha be van kapcsolva) 10-15 kB adatforgalmat generál a GPS indulásakor. Tehát nem ennek az adatforgalma jelentős, inkább a Google Maps-é, mivel mint azt korábbi válaszomban említettem, online tölti le az aktuális térképnézetet (hacsak te azokat előre le nem töltötted).
    500 MB havi forgalom egy okostelefonnak elég szokott lenni, ha nem használod a mobilnetet videónézésre (pl. youtube) és rádióhallgatásra. Arra kell ügyelni, hogy lehetőleg túlforgalmazási díj mentes mobilnet csomagot kell választani, ott nem érhetnek meglepetések, max. annyi, hogy belassítja a szolgáltató amikor elérted a havi keretedet.
    Amúgy a kérdésed ebben a topicban teljesen off.

Új hozzászólás Aktív témák