Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • A Zéé

  őstag

  válasz spanyoll #760 üzenetére

  hát...
  Egyrészt engem most nagyon érdekel a dolog. A filmre fényképezés, és a hívás is. Nagyapám ameddig csinált fényképeket maga hívta a filmjeit. De ő hívott színest is, nagyított is. Sajnos a halála előtt pár évvel kidobott/odaadott valami lomisnak minden cuccot, mondván úgy se fogja már senki se használni. Régebben nem igazán sajnáltam ezt, de most nagyon. Egyszerűen ki akarom próbálni a dolgot. Később nem kizárt, hogy a nagyításba is belevágok, ha elkap a lendület, (bár azt már lehet, hogy nem otthon, hanem valami fotósklubban, vagy akárhol)

  Másrészt most hívótankkal, vegyszerekkel mindennel együtt nem költöttem összesen 8000 Ft-ot, amiből minimum 20-25 tekercset elő tudok hívni. Ha kivesszük a hívótankot ebből, akkor 20 tekercs hívása otthon kb 3000 Ft. Ez 150 ft tekercsenként. Ha ezt elviszem valahova, akkor egyrészt a végeredmény vagy gyenge lesz vagy még drága is. lab4art jó lenne, ott 800 Ft egy tekercs, csak már nem benn lakom VII.ker-ben, hanem kb felesben kinn Újpesten, és Zalaegerszegen. Itt Egerszegen nem hívnak sehol se már ff filmet, amíg meg beérek Újpestről hozzájuk az legalább 3/4-ed óra, és ha becsületes vagyok, akkor 3 vonaljegy egy irányba. De kocsival is minimum 25 perc, meg gázolaj, meg parkolójegy. Ennyi idő alatt kb megcsinálom otthon is a hívást. Talán a minősége se lesz sokkal rosszabb. Idővel meg még javulhat is.
  Nagyításra/scannelésre kell még megoldást találnom, de majd csak lesz valami azzal is.

  Harmadrészt talán nem tesz rosszat se nekem, se a nem létező "fotós szemléletemnek", hogy vacakolok ezzel kicsit. Valamivel csak csak több leszek tőle, mint előtte voltam. Benne van, hogy 10 tekercs után elegem lesz az egészből, és hagyom a francba. Na bumm... Anyagilag akkor se bukok sokat, de legalább az élmény és a tudat megvan, hogy megpróbáltam. Most úgy érzem megér nekem ennyit :)

  Just a simple Lineman...

Hozzászólok Aktív témák