Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • optikus

  senior tag

  válasz tailor #1113 üzenetére

  dobszkenner mukodese eleg egyszeru, a filmet felragasztajak egy atlatszo hengerre es ahogy porog a henger, vegighuznak egy erzekelot elotte. igy meg vonal ccd se kell eleg egy pont. persze a gyakorlatban ez bonyibb es a legtobb mosogep meretu cucc.

  mondjuk alapvetoen dobot nem nagyon hasznalnak kisfilmre mert nagyon maceras. ez a nagyobb formatumok szkennere. nem veletlen olyan draga a szkenje mert sok az elomunka es a gep ara is magas.
  konnyen lehet hogy nem is valodi dobon hanem virtualis dobon szkenneltek (imacon hassleblad). ez mar a kisfilm es kozepformatum kategoriaja.

  aztan vannak olyan trukkos szkennerek amik otvozik a kettot. a film nem dobon van hanem uvegen de nem a fej mozog mint a lapszknereknel hanem az egesz uveg a fej elott (persze a fej itt egy eleg bonyi cucc nem egy sima vonal ccd). eleg brutal meretu es tomegu gepek ezek is (sot itt meg konyebb a nedves szkent megvalositani). ilyen pl a umax powerlook 3k, ezek jok nagy formatumtol a kisfilmig mindenre, eleg rugalmas a hasznalati koruk.

  Buy books not gear.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés