Új hozzászólás Aktív témák

  • YelaWolf

    tag

    Szevasztok! Ide irányítottak, rá is térek a lényegre:
    Van egy kb. 2.5 hónapja (vadiújonnan) vásárolt Samsung Q80B QLED 4K Smart TV-m, az 55 colos változat. Nem éppen a legjobb a szoftvere, és a beépített lejátszója sem szerintem, itt kifejtettem bőven, ha érdekel valakit: https://prohardver.hu/tema/samsung_lcd_tv/hsz_156193-156193.html
    Volt azért kisebb gond már egy csomó film lejátszásánál.
    Még mielőtt vennék hozzá egy médialejátszót, azért jó lenne tudnom, hogy tuti nem szoftveres-e a baja, de remélhetőleg nem. És remélhetőleg egy médialejátszó megoldana minden lejátszási problémát.
    Milyen médialejátszót tudnátok ajánlani hozzá?
    Leírom, hogy nekem mik azok, amik nagyon fontosak lennének az adott médialejátszónál (de nem vagyok egy hatalmas szakértő, bocsi ha valamit nem a legprofibban fogalmazok meg, vagy hülyeséget írok és ez szemetszúró lesz esetleg):
    -Megbízhatóan vigyen mindenféle mkv-t (bdrip is és ilyenek is), x264, x265 is, ne kelljen félni, hogy valami esetleg nem játszható le normálisan.
    -Ne melegedjen azért 100 fokosra a készülék.
    -Külső HDD-t lehessen csatlakoztatni rá, amiről szintén hibátlanul játssza le a filmeket.
    -Optikai kábelt, HDMI-t lehessen dugni bele.
    -Tudja a Dolby Digital-t, és annak különböző fajtáit is lehetőleg, a DTS tudása sem lenne egy utolsó szempont, de az nem kötelező.
    -Legyen viszonylag gyors, de igazából egyszerű legyen és a célnak megfelelő: A filmek lejátszásával ne legyen problémája sem pendriveról, sem külső HDD-ről.
    -Mivel egyszerű legyen, nem szükséges 1 millió színben pompáznia (gondolom vannak RGB-s csilivili készülékek is), a net elérés sem életbevágóan fontos rajta.
    Egy Pioneer VSX-AX5i erősítőm van. Nem egy mostanában gyártott cucc, de kellően komoly hangzást nyújt. Jelenleg optikai kábellel van összekötve a TV-vel. HDMI nincs az erősítőn, így tehát a médialejátszóval is a terveim szerint optikai kábellel kötném össze magát az erősítőt, mely csak a hangot viszi át, tudom. És a médialejátszót még egy HDMI-vel is rákötném a TV-re, így biztosítaná a képet. Hang is lenne elvileg, és kép is. Legalábbis ez az elképzelés. A kép és a hang egy kábelről történő átvitelét szerintem nem tudnám megoldani. Csúszás remélhetőleg nem lenne. Remélhetőleg! Másik erősítő szóba sem jöhet, egy TV miatt nem cserélem le a cuccaim felét, mert olyan a mesébe sincs. Elvégre a médialejátszóknak nagyobb eséllyel kell pontosan lejátszaniuk a filmeket, mint a Samsung TV beépített lejátszójának. Ugye?
    A TV-m pontos beállításait is leírom, hátha ez is közrejátszik abban, hogy bizonyos filmekkel gondja van, én már mindenre gondoltam. Nos, a beállítások:
    KÉP: Kép üzemmód: Film; Kérméret beállítások: 16:9 normál, Szakértői beállítások: Fényerő 20; Kontraszt 25; Élesség 10; Szín 25; Árnyalat (Z/P) 0, Képbeállítások alk. Összes forrás; Képtisztasági beállítások: Egyedi (Elmosódáscsökk. 10, Torzításcsökk. 2, LED-es képtisztaság Ki, Zajcsökkentés Ki); Helyi sötétítés: Normál; Kontrasztjavító: Alacsony; Film mód: Auto; Színtónus: Normál; Gamma: BT1886; Színközbeállítások: Auto
    HANG: Szakértői beállítások: HDMI-eARC üzemmód: ki; Dig. kim. audiof.: Auto; Dolby Atmos Be; Automatikus hangerő Ki; Hangvisszajelzés Alacsony; Szimultán opt. kimenet Be
    ÁLT. INF. azon belül TELJESÍTMÉNY ÉS ENERGIAGAZDÁLKODÁS: Fényerő optimalizálása: Ki; Fényerő csökkentése: Ki; Fényerő mozgáshoz: Ki; Képernyővédő: Ki; Autom. energiatakarékosság: Ki
    Bocs, hogy túl hosszú lett, de minden részlet értékes, fontos lehet, sose tudni!
    Milyen médialejátszót ajánlanátok hozzá? Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák