Új hozzászólás Aktív témák

  • Ren Hoek

    veterán

    válasz mcwolf79 #8289 üzenetére

    Abu írásai szerintem szakmailag nagyon jók, csak meg kell tanulni olvasni a szavaiban. Mostanában ő sem állít extrém dolgokat.

    Pont inkább ő mondja, hogy lassú lesz az átmenet, csak szépen óvatosan fogják bevezetni az újdonságokat, hála az NV gonoszságának, hogy egy baromi ütőképes, de "buta" GPU-val letarolta a piacot ;] (Amúgy a usert nem érdekli mi van a motorháztető alatt. Ha X FPS-t megy, akkor X árat fizet érte a jelenben. Ha még perf/wattban szignifikánsabban jobb, az még dob is sokat az értékén. Ráadásul ez erősen kihat a termékekre is, mai napig csak a Vapor-X, max a Lightning az egyetlen értelmes 290X. Tri-X-el is voltak problémák azért. )

    ...de miért is baj nekünk a lassú átmenet? Miért is kéne azonnal 1000 GB/s-es motorokat hozni, mikor a userek nagyon nagy részénél még régebbi GPU van, nem csak NV oldalról. Tonga R9 380 is csak 970 sávszélt hoz kb a tömörítés miatt. Fel kell készülnie a piacnak a változásra, és ez nem megy egyről a kettőre.

    Lehet az NV hátráltatja a fejlődést, de ez pont olyan mintha a kormány idén előzmény nélkül bevezetné a felvételikre, hogy 4 emeltszintű érettségi kell, oszt' jónapot. Ez teljesen egészséges folyamat, ami most zajlik. Jelenleg az SW jár előrébb, szépen lassan bevezetik az új motorokat, amint a HW odaér. Ezen felül lesz pár tényleg erre kihegyezett motor pl Nitrous, ahol megmutathatják mit tudnak a kártyák. Amolyan Crytek techdemo. Vegyük észre, hogy ez csak előnyös az AMD számára, hiszen keresztülrúgdalta a DX12-őt, és most megmutathatja, hogy a GCN mennyivel jobb ebben ezzel némi részesedést szerezve. Inkább örüljetek ennek, mert ez az AMD-nek kedvező folyamat. Ha NV megcsúszik a HBM2-vel, akkor meg még röhöghetnek a markukba...

    (#8299) HSM: Amennyire nő a GPU kihasználása, úgy nő a sávszélességigény.

    Ez szerintem nem ilyen egyszerű. Bár Abu ezt jobban le tudná írni. Miért kéne 100%-hoz full sávszél? Egy Furmarkhoz mekkora sávszél kell? Ha ugyanazt a fánkot pörgeted, miért kéne a memóriához nyúlni? Lehet a DX12 alatt pl extrém kevés memóriát is használni, ahogy a konzolok is teszik. PC-n elvileg 10x több az igény DX11 alatt. Gondolom ezért is kell a sávszél, hogy cserélgessük a tartalmat gyorsan...de ettől még nem kötelező, állandóan minden, minden jelenetben.

    (#8302) stratova: Nem rossz kártya, de elég sokat olvasni csörgő-zörgő-vibráló ventikről, amiket házibarkáccsal kell javítani. Mondjuk úgy 2. legjobb 290X...de nincs mindenki megelégedve vele. 970-ből meg szinte minden hűtés bőven túlméretezett és bármelyik modellt vehetet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák