Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz huskydog17 #47192 üzenetére

    Így fogalmaztál:

    "Az AMD mérnökei viszont itt megveregethetik saját vállukat, ugyanis sikerült elérniük, hogy az RX7900XTX gyorsabb, mint az RTX 4090. Igaz, az általános sebessége a játéknak annyira pocsék, hogy még viccnek is rossz. Legalább majd az AMD marketingesei megveregethetik a mellüket, hogy "a mi kártyáink gyorsabbak Starfield-ben, mint a konkurencia".
    [...]
    A baráti VRAM igény viszont számomra is kellemes meglepetés, itt sokkal rosszabbra számítottam az AMD-től."

    A megfogalmazásod számomra azt a benyomást kelti, mintha azért ugyan a Bethesdát okolod, hogy minden szempontból ennyire rossz minőségű lett a játék, de azt, hogy az Nvidia kártyák - kivételesen - alulteljesítenek önmagukhoz, a szokásoshoz képest, ezáltal - kivételesen - alulmaradnak az AMD kártyákhoz képest, azért az AMD-t tartod felelősnek.
    Abból szűröm ezt le, hogy ebben a két kiemelt bekezdésben 3x jelenik meg felelősségi kontextusban az AMD márkanév és egyszer a Bethesda.

    Erre lehet mondani, hogy hát ha az AMD emberei ott voltak, akkor bizonyára van közük/kezük abban, hogy olyan lett az optimalizálás, amilyen és hogy lehet benne szándékosság is.

    De ha ezt feltételezzük, akkor akkor ugyanez elmondható a számos TWIMTBP és Gameworks játékról is, ahol az Nvidia emberei voltak jelen?

    Ha esetleg tévednék, vagyis valótlanul fedeztem fel soraidban cinizmus és valójában tényleg megdícsérted az AMD mérnököket és marketinget, akkor elnézést kérek.

    Szerintem az van, hogy ez egy "Hát ez nem történthet meg!!!" típusú felfújt ügy, ami remek alkalmat teremt arra, hogy rossz színben lehessen feltűntetni az AMD-t.

    Bocsánat, elnézést, az Nvidia nem ismert el semmit hivatalosan.
    Arra nézve, hogy a Starfield megfelelő driver-optimalizációjához nem volt meg a szükséges dedikált erőforrás MLiD a forrás

    Ami számomra azért hihető, mert az alulfogyasztás miatt láthatóan nem GPU limitbe ütközve teljesítenek alul, így itt meg lehet majd találni idővel a hiányzó teljesítményt.

    Esetleg az vetődhetne fel, hogy nem az Abu által sokat emlegetett CPU limitről van-e szó, vagyis hogy az Nvidia drivernek nagyobb a CPU overheadje. Elképzelhető, hogy a driver megfelelő optimalizálása részben arról is szól, hogy miképp lehet a driver feladatait konzisztens módon többszálasítani és ez nem minden játéknál működik egyformán. Tehát lehet, hogy amikor megérkezik az a driver, ami jobban teríti a munkát a CPU szálak között, hirtelen meglesz a kártyák hiányzó teljesítménye is.

    Még annyit tennék hozzá, hogy olvastam egy olyan állítást a játékról, hogy nincs benne brightness control. Nem tudom, hogy ez vajon a játék jellegéből fakadóan van-e így, de aki ezt a megjegyzést tette, olyan módon rótta fel, hogy ha még ez sincs beépítve a játékba (nem is beszélve microlagekről és egyéb polírozatlanságokról) akkor nem csoda, hogy a fejlesztőknek nem volt idejük (büdzséjük) az FSR-on kívül más skálázót beépíteni, vagy más GPU-gyártókkal együttműködni a megfelelő optimalizáláson.

    [ Szerkesztve ]

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák